Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Catkobieta

zostawił mnie z małym dzieckiem i jestem w 8 mc ciąży

Polecane posty

Gość gość
moj byly po rozwodzie to od razu wskoczyl na najnizsza krajowa, a podczas sprawy o podwyzke alimentow z 300 na 400 zl to juz pracuje na pol etatu czyli zarabia jakies 600 zl? ZENADA nie facet.

Gość jak prz
dlatego trzeba sie dogadać, bo gdyby mi tak roszczeniowo zona hipotetyczna dokazywała , to dostała by figę , prace bym zmienił ta na etat na taką za 1600 zł chodził do lekarza i sie skarzył na zdrowie , leczył sie tym samym , a robił bym i zarabiał poza pracą , zas wypłate kazał przelewac na konto ewentualnej kochanki , mamy , ojca , brata bo to on był by zatrudniony nie ja ! musicie zrozumiec jedno , jak sie chce psa uderzyć to kij sie zawsze znajdzie .

Gość gość
jak prz i musza miec rozwód usmiech.gif bez tego kupa !! -- i tu sie mylisz.

Gość jak prz
tak ma obowiazek , ale wszystko zalezy ile zona chce , i ile zasadzi sad , a ile uwazam ja ze mogę łozyć , bo tez dzicko ma dwoje rodziców ! jezeli sie nie zgadzam z roszczeniami to zaczynam brykać :)

Gość jak prz
no tak myle sie tam , ale to tez nie ma tak sup otrzymac elimenty bez rozwodu

Gość gość
jak prz tak ma obowiazek , ale wszystko zalezy ile zona chce , i ile zasadzi sad , a ile uwazam ja ze mogę łozyć , bo tez dzicko ma dwoje rodziców ! jezeli sie nie zgadzam z roszczeniami to zaczynam brykać usmiech.gif ---ja zdałam się na sąd , nie miałam ustalonej przez siebie kwoty.

Gość gość
jak prz no tak myle sie tam , ale to tez nie ma tak sup otrzymac elimenty bez rozwodu ---- dostałam na 1 rozprawie o alimenty, bez rozwodu.

Gość jak prz
no i prawidłowo , maż ma zawsze prawo do zmiany wysokosci alimentów , np choroba :) to nie jest problem , ale tez mam swiadomosc ze kij ma dwa konce , to walka w pewnych przypadkach kto cwanszy .:)

Gość jak prz
gosciu bo sedzia był jaki był , maz nie miał prawnika , pewnie sie jeszcze na rozprawe nie stawił - bo miał i ma to w dup ie itd itd.

Jrstem kobieta mam męża dziecko żyjemy sobie normalnie.Dbam o siebie dom dziecko i męża dbam o małżeństwo a mój maz o mnie i syna.Kochamy się chcemy być razem.Ale uważam ze każdy ma prawo ułożyć sobie życie jak chce.Facet pokochał inna chce być szczęśliwy ma prawo.Autorce może być przykro i żal to normalne ale musi zrozumieć ze on juz wybrał.Gdzie jest powiedziane ze nie będzie płacił na dzieci i się z nimi spotykał,typowe myślenie zacofancow.Odchodzi się od zony i przestaje się kochać Zone nie dzieci.Zakladac z góry ze jest zły,niedobry i ogólnie potwor a ciekawe czemu odszedł,bez przyczyny ?napewno nie. Nie jadę po autorce tylko sprowadzam ja na ziemie niech skończy uzalanie się nad sobą.Jesli chodzi o kase to trseba ja na dzieci dawac czy sie z nimi mieszka czy nie.Dotej pory to on utrzymywal caly dom a mimo to ze autorka ma juz 5 letnie dziecko i moglaby od conajmiej 2 lat pracowac to siedziala w domu bez pracy wlasnej kasy na utrzymaniu meza,byla zalezna i machnela jeszcze jedno dziecko,brak slow...Teraz moze miec pretesje tylko do sieboe.Tyle w temacie :) Bez odbioru 🖐️

Gość gość
Moj ojciec to alkoholik. Ma nas dwie mnie i moja siostre. (nie chcial na nas lozyc) ma rente w wys. ok. 550 zl moze trochu wiecej,jest chory na cukrzyce. Sad przyznal na nas 600zl alimento-po 300 zl. 300 zl sciagali mu z renty,300 zl placil fundusz aliment. oczywiscie dlug mu rosnie. Ja juz nie pobieram alimen.bo jestem pelnoletnia,nie ucze sie ale siostra jeszcze sie uczy i mama napisala o podwyzke ma na siostre obecnie 500zl. I co? niby ma tylko rente (pracuje jeszcze na czarno) a sad jednak zasadzi takie alimenty.

Gość gość
jakbym miała takiego męża jak ty to dziec**** rozwodzie zostawiłabym z tobą! I sama bym kombinowała z pracą, żeby wyszło, że zarabiam 600zl i dostałbyś zero alimentów, ja pierdziele faceci są beznadziejni az strach mieć z nimi dzieci! Chcą zonke, dzieciaczki, w domu posprzątane, obiadek na stól, w domu nie mają zadnych obowiązkow, bo wszystko zrobi za nich zona, która oprócz, ze zajmuje się domem, dziecmi to jeszcze pracuje. I cobi taki debilny facet? Zostawia z dnia na dzień zone z dziecmi, zamyka za sobą drzwi i już układa sobie zycie z nową panienką, zero odpowiedzialności! I jaka krzywda, bo trzeba placic alimenty! A co to są dzieci tylko zony? Sama je sobie zrobiła i sama sobie je wychowa? I sama ma zarobić na nie? Troche szacunku, bo te byłe, porzucone zony wychowują wasze dzieci, zajmują się nimi 24h na dobe. Nic dziwnego, ze rodzi się coraz mniej dzieci, bo kto by chciał mieć dziecko z takimj debilem?

Gość jak prz
swięty tekst , choc bedzie niepopularny :) i juz widze komentarze , ale ja juz autorke kocham :) Wiele kobiet jest wychowywane niestety przez swych rodziców a i srodowisko na pasorzyta ! to juz se nie wrati :) kobieta ma tez głowe i musi nia mysleć . Dla mnie jest proste , chcesz alimentów na dziecko od meza 500 zł sama do puli na dziecko musisz dołozyć drugie 500 zł i tą cała kwote wydac tylko i wyłacznie na dziecko , podielic ja jeszcze na koszty zamieszkania i tylko tyle . nie moze byc tak ze z pieniedzy na dziecko zona kupuje sobie kosmetyki . albo z nich zyje

Gość jak prz
sad moze zasadzic , ale ja sie godzic na to nie muszę , ! ojciec ma to gdzies to płaci ! ja bym nie płacił bo na leczenie wlasne musze miec , on ma cukrzyce .... itd itd , głupi to płaci mozna napisac , ale chce ! wiec chwała mu za to .

Gość gość
rubionowa Ty p**do! Odchodzi sie od żony, a nie od dzieci? A żona to co ? nie rodzina? Może tylko krowa rozpłodowa? Ma prawo wyboru? To po co przysięgał ? Zmuszono go? NIE! Jakaś młoda dupa zawróciła mu w głowie i tyle! Pewnie kobiete zostawił ze wszystkim, gotowaniem, sprzataniem, wychowywaniem dziecka. Nie każdy facet pomaga swojej żonie, a potem sie dziwi jak ona się zmienia, coś mu nie pasuje i odchodzi.

Gość jak prz
zaraz zaraz piszesz o swoim mezu jak domniemam , bo ja dzieci zabieram i nie mam problemów zadnych , probelm by był ze by mi ich taka kobieta jak tutaj są nie chciała dac ! ja obrotny jestem dał bym sobie radę , ale tez nie płacił bym na dzieci wiecej niz bym uznał mimo ze bym i mógł , bo istniało by prawdopodobienstwo ze te pieniadze nie zostały by wydane na moje dzieci . wole juz nadmiar wplacac na załozone im ksiazeczki i dac je do reki w momencie ukonczenia szkoł ! Nie podoba sie takie moje postanowienie zonie ? nich mi daje dzieci na moje utrzymanie , ale wtedy niech alimentów ode mnie nie chce

Gość jak prz
albo jak jest dwoje dzieci to jedno zabieram ja , drugie ona , kiedy dzieci juz mogą wyrazić u kogo chca byc nastepuje weryfikacja tego stanu rzeczy ! i moze byc tak ze oboje chcą byc np ze mną , albo zadne , albo tylko jedno . to jest sprawiedliwe i zaden sad nie bedzie za mnie i moje dzieci decydował , tak uwazam , jak jest inaczej sprzeciwiam sie , a jako . x dam rade

Gość jak prz
jak przysiegał ? pokaz mi gdzie w tekscie jest przysiega mowa o slubie cywilnym ,bowiem nie kazdy ma koscielny ,a i ten pozostawia wiele do rzyczenia

Gość jak prz
ciagle tylko jak to kobieta ma ciezko , bo dzieci , dom , pranie sprzatanie , itd. wiekszej bzdury nie czytam ... Nawet nie wiecie jak macie łatwo dzis , to nie to co nasze babcie , prawnie na waszbrecie , wykrecanie rekami albo wyrzymaczka , pieluchy tetrowe , prasowanie kazdej a dzis to nawet pzrecietna baba nie wie ile pieluch zuzywa dziecko , dzis pieluchy jednorazowe , chusteczki chigieniczne , gotowe kleiki , kiedys kaszke trzeba było gotować miec ze około 50 -100 pieluch , tak ja pamietam jeszcze przy swoich dzieciach . pralka dzis automat . gdzie tam dom jak kiedys dzis mieszkania w wiekszosci , a ogród gdzie > a pole ? a stodoła , inwentarz ? i smie taka pisać ze jej ciezko , to co miała powiedziec babcia , albo pra babcia ? a wtedy sie miałao po 3 -5 dzieci nie tak jak dzis wygodnictwo 1 - dwoje .

Gość jak prz
nie macie pojecia jak sie wasze zycie zminiło na lepsze , a jeszcze wam wielu źle !

Gość gość
grzech zawsze rodzi cierpienie sex przedmałżeński to rozwód po ślubie

Gość gość
jak prz ... ty chory jesteś , ale na głowę.

Gość gość
to, że mąż zostawił Cię z dziećmi, to jest kawał gnoja, ale to, że twoje starsze dziecko ma już 5lat a ty nie poszłaś do pracy żeby mieć macierzyński i inne świadczenia to albo lenistwo, albo szczyt głupoty :-O

Gość goscc
chory - jak sie nie ma nic do napisania to sie pisze byle co