Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20Monika13

Ząbkowanie

Polecane posty

Gość 20Monika13

Mój syn ma 5,5 miesiąca ślini sie strasznie już od 3 miesięcy, teraz doszedł do tego płacz pewnie to oznaka że zaczęło sie ząbkowanie... Jakie sprawdzone preparaty na te ciężkie dni polecacie żeby maluszkowi ulżyło?? Pozdrawiam Monika

U nas jest to samo oliwcia ma 6 miesięcy i od 3 strasznie się slini wszystko pcha do budzi i zrobiła się marudna strasznie dokucza w nocy stosuje żel dentinox pomaga ale na chwile. Znacie jakieś inne preparaty?

Gość gość
U mojego dziecka te rozne zele tylko na chwile pomagaly. W najgorszych chwilach dopiero syrop przeciwbolowy pomagal.

Gość gość
ja miałam takie tabletki jak mi wychodziły pierwsze stałe ale dla niemowląt to chyba nie są teraz mi wychodzą mi 2 mądrości i jedna piątka to się chyba nigdy nie skończy mam już 23lata 😭

Gość gość
Dziasla sa napuchniete i z czasem w niektorych miejscach takie bialawe tam gdzie wyzyna soe zabek.Moj syn pierwsze 4 zeby zaliczyl bezbolesnie nic a nic nie plakal tylko sobie gryzl wszystko co sie dalo.Tersz wychodzą mu kolejne i juz mamy pod gorke...Smaruje bobodentem albo calgelem,masuje dziasla gazikiem namoczonym w rumianku a jak bardzo maluszek placze to daje mu paracetamol i utulam przy piersi.Zazwyczaj pomaga.Ale czesto budzi sie w nocy z bolu.Tez mam nadzieje ze jakos przetwamy :-)

Dziś sprawdzalam dokładnie dziaselka mojej prawie 7 miesięcznej córeczki i zauwazylam napuchniete dziaslo w miejscu górnej trojki. Czy to możliwe zeby pierwszym zabkiem była trojka?

Gość gość
Raczej nie zazwyczaj najpierw idzie dol dwie jedynki pozniej gora tez jedynki.Ale moze czasem sa wyjatki :-) ja nie slyszalam :-)