Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka 5 lat

dziewczyny pomocy czy zostanie slad po ospie

Polecane posty

Gość córka 5 lat

dzisiaj jest 6 dzien ospy.i przy nakladaniu bluzki odpadl strup centralnie na buzi

Gość córka 5 lat
nikt nic ?

Gość gość
wróżkami nie jesteśmy.

Gość gość
Nawet jak zostanie, to po wielu latach sie zablizni calkowicie I nic nie bedzie znac. Tylko niech tego nie drapie. Ja dostalam ospe jak mialam 13 lat I pierwszego strupa na brodzie drapalam, bo myslalam, ze to pryszcz. Drugiego na brzuchu tez I to ostro (myslalam, ze otarcie jakies). Calkowicie sie wygoily, tzn. Blizny/slady w tych miejscach zniknely przed 20stka. Czyli u Twojej corki nawet, jesli zostanie blizna, to zniknie przed okresem dojrzewania.

Gość gość
Jeśli odpadł przez bluzkę to zapewne już się ledwo trzymał. Nie martw się. Mój brat ma kilka śladów ale to na brzuch i dlatego, że długo je rozdrapywał i nie chciały się goić.

Gość córka 5 lat
k***a haja w domu. ja na męża on na mnie no masakra zawalilismy na całej linii ospa jest 6 ty dzien ale ten strup to chyba z 3 dni był.wiec niemozliwe ze był słaby kiedy w ogóle to dziadostwo zaczyna odpadac? k***a k***a k***a

Gość gość
trzeba było zaszczepić a nie jęczeć teraz i kłócić się z mężem.

Gość gość
Ja miałam ospę mając coś ok 7lat. Do dziś pamiętam jak strasznie drapalam bo swedzialo aż mnie rodzice po rękach bili powtarzając w kółko że będą blizny ale ja miałam to gdzieś i drapalam dalej. Dziś mam 19lat i nie pamiętam żadnej blizny. Wogóle chyba nigdy ich nie było. Jedną miałam. Na brzuchu ale zniknęła ładnych parę lat temu i jej nie widać wogóle.

Gość gość
Tak jak pisałam mojemu bratu zostały blizny. Nawet ma wpisane w książeczkę wojskową :) ale to on naprawdę to drapał i nie chciały się goić, tylko na brzuchu. Nie przeżywaj tak. Nawet jeśli jej zostanie mała blizna to co?

Gość córka 5 lat
na brzuchu to bym nie przezywała ale na buzi u dziewczynki to juz gorzej i to jeszcze ze z naszej winy!

Gość gość
Dojdzie do wieku nastoletniego, dostanie syfow na mordzie i jedna blizna wiecej czy mniej nie zrobi jej roznicy.

Gość gość
o jejka wielke co, mojej córce został ślad na czole, bo drapala, ale jakoś jej to bardzo nie przeszkadza, a jest już dorosła ja zreszta tez mam i to w tym samym miejscu