Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynamyyyy

starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość
24l

Gość nina185
Ja 22 :)

Gość yopio
To ja gość 24 lata:) zmienilam na jakiś nick co by się odróżniać:)

Gość zona_89
Ja 25 w tym roku kończę, mąż 27 :)

Gość gość
Dajcie znac jsk sie ktorejs uda

Gość yopio
no u nas ja 24, a mój 5 lat starszy:) my bedziemy starać się o drugie ale na razie podchodzę bez stresu ,zwlaszcza ze czeka nas przeprowadzka;)

Gość nina185
Moj narzeczony ma 29l.ahhh yopio Ty już masz pocieche, ile ma latek ? Ja sie 'wyluzowalam' wczesniej dzień w dzień myślalam czy w 'tym cyklu' się uda, a kiedy test znowu pokazywal jedna kreske - wielkie rozczarowanie i płacz....po paru miesiacach zaczelam się zalamywac i myśleć o tym jak bardzo moj narzeczony pragnie dziecka , a ja nie mogę mu tego szczescia dac myślałam, że to nic trudnego, ale się myliłam.przerwa bardzo dobrze nam zrobiła i to, że się wspieramy :)

Gość zaczynamyyyy
ja mam 22. pierwsze dziecko bylo wpadka zobaczymy czy teraz tez tak szybko pojdzie. za wszystkie trzymam kciuki:D ja chce chlopczyka a wy???

Gość zona_89
Ja bym chciała synka, potem dziewczynkę ale wiadomo to nie koncert życzeń :) Najważniejsze żeby zdrowe

Gość nina185
Hehe racja to nie koncert życzeń ! Moj partner chce mieć synka pierwszego, a ja chce, żeby dziecko było zdrowe...

Gość zaczynamyyyy
my mamy pierwsza corcie teraz maz chce upragnionego synka :D dokladnie aby bylo zdrowe. dajcie znac jak bedziecie widziec dwie kreski :D:D

Gość nina185
Ja uciekam dziewczyny, bo jutro poobudka rano.owocnych starań kobietki ! Jutro napisze !

Gość nina185
Ja uciekam dziewczyny, bo jutro poobudka rano.owocnych starań kobietki ! Jutro napisze !

Gość karolaa098
Ja mam 22 partner 25 yh ale coś źle się czuje okres się skończył kilka dni temu jajnik boli a owulka dopiero za 3 tyg bo mam długie cykle.Jakoś mam złe przeczucia co do zajścia z moją głupotą to dawno powinnam wpaść chyba....

Gość zaczynamyyyy
karola a moze za bardzo sie starasz i myslisz o tym wszystkim??

Gość gość
ja mam 36, a mąż 39 lat.

Gość karolaa098
Nie wiem może za bardzo się boje że nie wyjdzie...

Gość gość
Witam , Ja po poronieniu w czerwcu 2013 , teraz zaczęliśmy starania na nowo , na razie dopiero 2 miesiące . Stwierdziłam ,że co ma być to będzie .. nie nakręcam się tak jak ostatnio i po prostu czekam :) . Mam nadzieję ,że w końcu nam się uda i zobaczę upragnione 2 kreski ... , ale od tego dopiero się zacznie długa droga . Pierwszą ciąże straciłam w 13 tygodniu ... tak po prostu :( . Wyniki badań nie wykazały nic , jestem zdrowa i mam nadzieję ,że ten na górze pozwoli mi kiedyś doznać tego szczęścia . Czego i Wam staraczki życzę :)

Gość CPM
A my staramy się juz chyba z rok. W pierwszą ciążę zaszlam w maju 2013 ale dlugo się nie pocieszylam tym:-( a w druga zaszlam w sierpniu i sytuacja się powtorzyla. Ale najlepsze w tym wszystkim jest to ze zostalam wszystkie badania wyszly u mnie ok i żaden lekarz nie wie dlaczego u mnie dochodzi do mikroporonien. Ale trzeba się podnieść i żyć dalej. Modle się żebym zaszla w ciążę i donosila ja do końca.

Gość karolaa098
CPM to nie dostałaś jakiś tabletek na początku drugiej ciąży skoro pierwszą poroniłaś?

Gość gość
U Mnie też wyniki badań wyszły ok , i lekarz stwierdził ,że po prostu tak się stało i nie ma co szukać przyczyn i winy... Niestety takie jest życie , ten kto chcę nie może , ten kto nie chcę ma ... Trzeba próbować nadal ... u Mnie zaczynał się 13 tydzień ... a dzidzia zatrzymała się na 7 tygodniu... leżałam w szpitalu lekarze czekali .. , że może jednak ... , ale niestety ... widocznie tak musiało być

Gość karolaa098
Dziewczynki czytałyście :D? Że najlepiej w pozycji klasycznej i kobieta ma leżeć 20min po stosunku z nogami do góry :D? Żeby nie wyleciało...nie wyobrażam sobie tak leżeć przy partnerze :D jak dla mnie paranoja

Gość CPM
Przepisal mi duphaston. Ale to u mnie dość dluga historia ponieważ jak poronilam pierwsza ciążę tez w pierwszych tygodniach to mialam jeszcze większe parcie na dziecko. I wlasnie w sierpniu źle się czulam już od samego poczatku i zrobilam test 2 dni przed spodziewanym okresem i byly dwie kreseczki dla pewnośc***ojechalam zrobić badani z krwi i wynik tego samego dnia wyszedl 26,4. Pojechalam do lekarza ale on powiedzial ze to za w czas jest żeby bylo widać dzidziusia przepisal mi ten duphaston a ja na następny dzień zaczelam krwawić :-\ lekarz kazal mi powtórzyć badanie HCG czy spada i spadlo mi do 12 a zas dwa dni później do 4.79

Gość karolaa098
CPM a może mierzyłaś temperaturę w cyklach i w tym w którym zaszłaś? Dziewczynki nie uważacie że 22lata to za wcześnie?

Gość karolaa098
CPM będzie dobrze doczekasz się.Moja mama poroniła kilka razy

Gość CPM
Nie mierzylam. Zawsze o tym zapominam. Teraz czekam na okres mam dostać 11.01 trochę odpuscilam i myślę ze zaskoczylo ale zobaczymy nie ma sobie co wkrecac. A co do 22 lat to myślę ze fajny wiek na dzidziusia napewno lepszy niż te gimnazjalistki co sa w ciąży :-\

Gość karolaa098
Chyba się już wyszumiałam, mam kochającego faceta i oboje chcemy dziecka pewnie za jakieś 2 3lata się pobierzemy.W sumie to chyba nie powinnam myśleć o wieku bo każda kobieta czy też dziewczyna jest inna.A jest tu jakaś pani która miała "okres"na początku ciąży?

Gość karolaa098
Ja to już w ostatnim cyklu myślałam a może...a jednak okres przyszedł, chociaż 4 dniowy a nie 7jak zawsze.Temperatura spadła w czasie okresu nie mierzyłam zaczęłam skrupulatnie mierzyć od tego 5 dnia cyklu na razie na poziomie 36.8 może się zorientuje mniej więcej kiedy owulacja

Gość zaczynamyyyy
przykro mi ze tracilyscie ciaze... nie wiem jak bym to przezyla... koszmar. karola podejdz do tego na luzie ::) 22 jest wiek ok wedlug mnie :D ja urodzilam w wieku 20 a teraz staramy sie o drugie. jestesmy po slubie :D Na impreze jeszcze czasem wyjde no ale ciaza i 2 lata siedzialam z dzieckiem :D

Gość karolaa098
zaczynamyyy pewnie masz rację z tym luzem :) ale wiadomo ciężko czasem.Ale w tym miesiącu i tak sobie odpuszczam bo bierze mnie jakieś choróbsko :(