Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto sie zna na rozliczeniach rocznych

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mio pit 37. Czy jesli w ciagu roku pracowalam na zlecenie i laczna kwota przychodu wyniosla ok. 1200 netto. to caly ten podatek zostanie mi zwrocony

Gość gość
Nie, no skad, dlaczego mieliby cala kwote zwracac? Jakie byky koszty przychodu?

Gość gość
bo jest cos takiego ze jesli laczny dowchod w danych roku nie przekorczy 3000zł- dokladnie niewiem. to nie trzeba placic podatku. czyli jesli ja juz zaplacilam- zostala mi potracona zalicznka na podatek to przy rozliczeniu rocznym bedzie nadplata podatku.

Gość gość
Tak,jesli twoje zarobki nie przekroczyly kwoty wolnej od podatku, to zwroca ci cala pobrana zaliczke.

Gość gość
a jak ja pracowałam w 2013 na umowe zlecenie zaledwie kilka tyg. to moge miec jakis zwrot podatku?

Gość gość
Jesli pobrana zostala zaliczka na podatek i jesli nie przekroczylas kwoty wolnej od podatku, to masz zwrot, niezaleznie od tego jak dlugo pracowalas.

Gość gość
zeby dostac te 1200 zl na dziecko trzeba miec "jakis tam" dochod prawda? jesli ja pracowalam np tylko 2 tyg. maz caly rok za najnizsza kraj. to czy dostaniemy te pieniazki na dziecko?

Gość gość
Tak, jesli zlozycie zeznanie podatkowe i kwalifikujecie sie do ulgi na dziecko, tzn nie przekraczacie progu dochodow a mysle ze nie przekraczacie przy najnizszej krajowej, to otrzymacie pieniadze z tytulu ulgi na dziecko.

Gość gość
ale kwota ulgi na dziecko. wynosi tyle ile wyoskosc odprowadzonej zaliczki na podatek. a jak to jest jesli chodzi o dochod z up. zasilek dla bezrobotnych.

Gość gość
ok. dzieki za odp :)

Gość gość
ale oczywiście dostaniecie pod warunkiem, że zostało odprowadzone z pit te 1200 zł Bo z zasiłku dla bezrobotnych podatek jest jakieś 40 zł/miesiąc, więc będąc cały rok na zasiłku można dostać góra ok 500 zł ;)