Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam w 10 i 11 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Macie już uwypukloną i wyczuwalną pod palcami macicę? Chodzi mi bardziej o doznania z pozycji leżącej na wznak ;). Moja koleżanka jest dopiero na początku 9 tygodnia i ma lekkie , twarde uwypuklenie a u mnie połowa 10 tygodnia ciąży i wklęsłość jak przed ciążą. Jak to jest u was? Pytam z ciekawości a może i potrzeby uspokojenia choć wiem że to nonsensowne się tym przejmować.

Gość gość
U mnie zaczął się 9 tydz i wyczuwam uwypuklenie.

Gość gość
Ja jestem w 9 i jeszcze nic nie czuję

Gość gość
U każdej kobiety pojawia się w innym czasie. Myślę że wpływa na to wiele czynników, m. in. budowa ciała.

Gość gość
Teoretycznie macicę przez powłoki brzuszne można wyczuć dopiero kiedy wyłoni się zza spojenia łonowego czyli począwszy od 12 t.c do 14 t.c To chyba bardziej sprawa homonalna i ich wpływu na tempo rośnięcia macicy . W jednej ciąży można mieć mniejszą macicę w danym tygodniu niż w kolejnej ciąży. U mnie w pierwszej ciąży szybciutki pojawiły się wypukłości i właśnie taką twardą wypukłość miałam już pod koniec 8 tygodnia ciąży potem duży brzuch pojawił się już między 14 a 15 tygodniem i na sam koniec wyglądałam jakbym bliźniaki nosiła. Obecnie jestem na początku 10 tygodnia i tak jak autorka jestem w podbrzuszu wręcz wklęsła.