Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość talla123

Sex po porodzie

Polecane posty

Gość talla123

Jak u was wygląda sex po porodzie? Czy po czasie wszystko wraca do normy?

Gość wracadonormy
Najczęściej wraca do normy, dużo tez zależy jak długo będziesz ewentualnie karmić piersią. Nie nastawiam się też, że dwa, trzy miesiące po już będzie ok ;). U mnie to właściwie po roku dopiero było w pełni dobrze.

Gość gość
Na początku był dla mnie mało przyjemny. Nie czerpałam z seksu żadnej przyjemności, odczuwałam ból. Z czasem wszystko się unormuje. Później było tylko lepiej i nie szło nas wygonić z sypialni. Będzie dobrze, tylko daj sobie trochę czasu, napewno pierwsze 2-3 miesiące nie są dobrym czasem na igraszki, jest to żywa rana, wstrzymajcie się trochę, szkoda zadawać sobie ból. Potem będziecie nadrabiać zaległości :)

Gość gość
U mnie już 10mies po i nadal czuje ból w miejscu blizny po nacieciu.

Gość gość
Jejj ja po jakich 5 tygodniach po porodzie już kochałam się z mężem i nie odczuwałam żadnego bólu, może troszkę za pierwszym razem było nieswojo, ale drugi raz już super i powiem wam że jest mi dużo łatwiej osiągnąć pełną przyjemność niż przed porodem :)

Gość Kasia_i_Jakub
Zależy ile się starania włoży w to żeby było dobrze. My zaczęliśmy 4 tyg. po porodzie, bo nie mogliśmy wytrzymać już bez siebie, ale na początku stosowaliśmy żele, ponieważ potrzebowałam nawilżenia. Szybko wróciliśmy do częstotliwości a nawet dość szybko zaczęliśmy się kochać nawet częściej niż po ślubie. Jednak żele odstawiliśmy dopiero po 10 miesiącach od porodu. Bardzo ważne jest nastawienie z jednej strony faceta - delikatność, cierpliwość wyrozumiałość, a z drugiej kobiety - szczere staranie i zabieganie o powrót i poprawę życia seksualnego. W niektórych przypadkach warto byłoby zrezygnować z karmienia piersią i przejść na mm - wtedy niektórym kobietom szybciej wraca ochota na amory, ale np. u mnie prawie nie miało to wpływu (karmiłam 2,5 miesiąca, a ochotę miałam o wiele wcześniej).

Gość talla123
Czyli nie jest tak źle jak słyszałam:)Bardzo mnie to cieszy.najbardziej bałam się bólu, bo na pewno też będę cięta. dzięki dziewczyny

Gość gość
U mnie niecałe 2 miesiące po porodzie było wszystko ok, wcześniej miałam kontrole u ginekologa i powiedział, że wszystko ok i już można :)

Gość gość
Ja nie wiem jak to możliwe ze po roku przyje,mnosc czujecie dopiero Ja po porodzie SN bez nacinania i pęknięć zero szwów po dwóch tug juz kochalam się z mężem trochę się balam ale nic nie bolalo wszystko ok następnego dnia kochalismy się juz normalnie bez przesadnej delikatności Nie wiem co ma na myśli osoba mówiąc ze to jedna wielka rana?...

Gość okiu
sex 5 tyg od porodu ale nie byłam nacinana itp więc do formy wróciłam szybko. Przez dwa kolejne zbliżenia użyliśmy żelu później było już bez.

Gość gość
po pierwszym porodzie odczekalismy 6 tyg -wczesniej sie balismy ,bo wszyscy mowili aby odczekac ,a po drugim porodzie- mialam super porod rozpieralo nas ogromne szczescie ,milosc do siebie ,i pozadanie juz po dwoch tyg,spobowalismy i bylo ok...sama bedziesz wiedziala kiedy bedziesz gotowa...nic na sile..

Gość gość
Dziewczyny jak to juz po 2tyg? Ja przez 6 tyg krwawilam!!!

Gość gość
ja dopiero po pol roku! Porod byl masakryczny. Ale teraz juz jest super. Co wiecej, zaczelam miec orgazm pochwowy!! Tak wiec ja moge powiedziec, ze seks po porodzie jest lepszy niz wczesniej.

Gość gość
tak po 2tyg porod mialam jak pisalam super w wodzie bez naciec*****kniec caly czas karmilam ,i krwawilam okolo tyg.pierwszy porod byl zupelnie inny peknieta pochwa szyjka macicy ,krocze;po porodzie kilka dni wdala sie infekcja dostalam antybiotyki no ale po 6 tyg bylo ok .moim zdaniem kazda z nas jest innna ,kazdy porod jest inny i same musimy wiedziec kiedy jestesmy gotowe nie poradniki ,nie kolezanki...

Gość gość
Po około 7 tygodniach dopiero zaczęliśmy z mężem współżyć ale to dlatego że byłam źle zszyta i jeden szew się poluzowal a drugi lekko wrosl a gdyby tego było mało to wewnętrzne nie chciały psa szybko rozpuścić :-P ala to taki mój indywidualny przypadek . Zawsze szybciej mi się ciało goilo niż planowany termin zdjęcia sźow które potem trzeba było usuwac troszkę szybciej gdyż wrastaly . Ją Karmie piersią więc wiadomo jest tam sucho pierwsze stosunki tylko i wyłącznie z zelem potem było coraz lepiej nawet już tak nie bolało bardzo. Po 3 miesiącach przestało boleć . Teraz jestem 5 miesięcy po porodzie a jedyne co czuje to mało rozciagliwe miejsce wokół blizny po nacieciu. I to też tylko sporadycznie