Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doggy_style

wynajem pokoju nieoczekiwane rachunki

Polecane posty

Gość gość
a dlaczego wlazisz mu do pokoju?????

Gość gość
JA W KRK WYNAJMUJĘ DUUUZY POKÓJ NA STRZEŻONYM OSIEDLU Z WIELKIM BALKONEM A RACZEJ TARASEM, W KRK JEST DROŻEJ JEŚLI CHODZI O WYNAJEM MIESZKANIA, PŁACĘ 920 ZŁ ZA WSZYSTKO. Właściciel spróbowałby mi zasugerować, że za dużo grzeję. Aaaa i nie wiem czy wiesz, ale słabe grzanie jest może dobre dla środowiska, ale oszczędności o których piszesz są kiepskie dla portfela. Dlaczego? Jeśli nie grzejesz mieszkania totalnie się wychładza, wchodzisz i kaloryfery pobierają o wiele więcej ciepła, żeby się rozgrzać a później ocieplić pomieszczenie- to jak z wietrzeniem, pewnie też znasz zasadę jak powinno się to robić, żeby nie było strat ciepła. Co istotne- jeśli grzeje na maksa i mu zimno może macie zapowietrzone grzejniki? Zaproponuj mu, że przyjdziesz i odpowietrzysz, tylko zrób to profesjonalnie. W moim pokoju też było chłodno, z 2 str mam wielkie okna i to jeszcze pokój na rogu, jak w pozostałych pok odkręcili na 3-4 u mnie grzejnik długi na pół ściany nie grzał. Okazało się, że na korytarzu w skrzynce poza mieszkaniem któryś sąsiad musiał grzebać i poprzestawiał temp wody jaka napływa do kaloryferów, ale jak to naprawiono to grzeję na 3 i jest ok:) Magda

Gość BarPio
Witam, Czy ktoś może mi doradzić czy mogę uniknąć płacenia rachunku jeśli wynajmowałem pokój (była prowizoryczna umowa najmu) lecz nie byłem zameldowany i nagle po 4-rech miesiącach odkąd się wyprowadziłem właścieciel zawiadamia mnie że trzeba wyrównać niektóre rachunki gdyż przyszło mu roczne wyrównanie.