Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poborca podatkowy ze skarbówki przyszedł do domu po co

Polecane posty

Gość gość

Aż mam stracha, córka zadzwoniła, że przyszedł do domu jakiś gościu z urzędu skarbowego i mnie szukał, zostawił wizytówkę i będzie po 16. na wizytówce widnieje, że to poborca podatkowy. Czego on może ode mnie chcieć? Prowadzę działalność gospodarczą, ale z niczym nie zalegam.

Gość gość
olej go niewazne czego chce, jestes pewny swego? To mu nie otwieraj. A jesli Cie to ciekawi to po prostu spotkaj sie z nim o 16. Skad my mamy wiedziec czego chce od Ciebie?:O Podobno corke i firme masz ale zbyt inteligentny to nie jestes.:-(

Gość gość
Źle sformułowałam pytanie - nie pytam czego chce ode mnie, ale czego ogólnie może chcieć poborca podatkowy, że aż odwiedził mnie w domu? Może miał ktoś podobne doświadczenie z tymi urzędnikami, a jak Ty nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz.

Gość gość
Dziwi mnie ta wizyta, bo Urząd Skarbowy sam zazwyczaj wysyła wezwanie do stawienia się jak ma jakieś wątpliwości, a o ew. kontroli uprzedza wcześniej, więc dziwne. A to nie jakiś burak się przypadkiem podszywa pod pracownika Urzędu? Oni przecież pracują najczęściej do 15! A wizytówkę zawsze można sobie wydrukować...

Gość gość
uważaj, bo to dziwne... niczego nie podpisuj przypadkiem i żadnych danych i dokumentów nie udostępniaj... jeśli faktycznie z up to umów się, ze zgłosisz się do urzędu sama

Gość gość
może to nie poborca a jakiś oszust ? gdybyś zalegała to byś dostała pismo oficjalne poleconym a komornicy chyba też cię nie szukają wg mnie to jakiś naciągacz, swoją drogą warto przeszkolić dzieci by nie gadały z obcymi i nie otwierały nikomu drzwi teraz pełno naciągaczy, ostatnio znajoma opowiadała jak ją ktoś przez telefon chciał wkręcić metodą na wnuczka

Gość gość
poborca podatkowy,-skarbówkowy komornik,po co przyszedł?-sprawdzić co może zająć,obklei ostępluje,np tv pralkę nawet meble,lepiej się z nim spotkaj,oni mało kiedy się mylą a skoro gość jest grzeczny to zapytaj co zapomniałaś zapłacić,musisz z czymś zalegać,póki ugodowy to się dogadacie na termin i się obędzie bez zajęcia. Oni na kawę to nie przychodzą ot tak;)

Gość gość
jak to nic ciekawego? Ciekawie napisalem a dzieki mojemu postowi udalo Ci sie zebrac mysli i przeredagowac pytanie na poprawne czyli przydalem sie i to bardzo, bo bez tego posta nikt by Ci nie odpisal:-P

Gość gość
tak banalnie, choć sobie sprawy możesz nie zdawać tu może chodzić nawet o niezapłacony mandat.

Gość gość
tak czy inaczej niech wypiernicza a nie Cie nachodzi gdy sobie nie zyczysz. Do mnie chyba z rok albo dwa chodzili az im sie znudzilo pod brama stac :-D