Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie prezenty wręczacie swoim znajomym w zamian za różne przysługi

Polecane posty

Gość gość

? Standardowo- alkohol, czy coś innego

Gość gość
standardowo

To zależy co masz na myśli. Nie wręczam nigdy niczego co ma mieć formę łapówki, nawet po fakcie. A jesli chodzi o przysługi to np jeśli ktoś pilnuje mi dziecka kupuję dużą czekoladę, albo ciasto do kawy, którą pijemy kiedy dziecko odbieram, jesli to np babcia kupuję jej na różne okazje jakiś lepszy prezent np robot kuchenny pod choinkę, albo fajne garnki na dzień babci itp, ale to kiedy pomoc zdarza sie często. A innym ludziom np alkohol, jakieś słodycze, chyba że cos innego przyjdzie mi do głowy np wypasione rękawice ochronne kupiłam kiedyś wujkowi, który nam pomagał. A od innych w ramach odwdzięczania się dostajemy zazwyczaj jedzenie wiejskie, albo zapraszają nas do siebie na weekend i pasą dobrym jedzeniem i wódeczką ;)

Zależy jakim znajomym i za jakie przysługi :) Najczęściej słodycze albo alkohol. Ostatnio byłam na weselu, gdzie swiadkowie w ramach podziękowania dostali spersonalizowane koszulki. Coś w tym stylu: http://koszulkowygenerator.pl . Bardzo fajne podziękowanie, na pewno lepsze niż alkohol czy jakaś tam figurka.

Gość gość
To zależy komu i za jaką przysługę :) Zazwyczaj tak jak mówicie są to czekoladki, kwiatek albo jakiś alkohol. Ostatnim razem pokusiłam się dać znajomej z racji tego, że uwielbia psy takie silikonowe łapki http://potworek.com/sklep/silikonowa-lapka-piesek Myślę, że jest to praktyczny gadżet, który przyda się każdej gosposi i pozostanie w użyciu na dłużej :)

Gość gość
Ja kiedys poprosilam,by znajomy zawiozl mnie z bardzo chora psina do lekarza,bo nie mam samochodu.On jest samotny,je jakies zupy z torebki,to mu zrobilam rolady na obiad i surowke,a potem to zanioslam.Jeju,jak ten czlowiek sie cieszyl.A tak,to tez wodeczke,kawe,slodycze,dobry kosmetyk.Raz dalam babce za przysluge komplet pieknych serwetek do kawy,ale najpierw obczailam,jak ma w domu,co lubi.

Gość gość
Coraz powszechniejsze jest trzaśnięcie loda, czy minety między kobietami :P