Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kocemba

Jak odkamienic czajnik

Polecane posty

Jak sobie z tym poradzić? Czego używacie? Cilit? Ocet? Kwasek cytrynowy? A może coca cola? PS. Co zrobić, żeby pozbyć się kamienia na dobre? Dzbanek z filtrem daje radę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zagotuj wodę z octem ,wypłucz i finito

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A jak zapobiegać? Wszyscy macie tyle osadu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kup nowy 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
trzeba lać odkamieniona wodę kup sobie dzbanek-filtr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zawsze stosuje wodę z octem i to zagotować. Możesz także dodać do tego kilka kropel soku z cytryny. Kamieniowi nie da się zapobiec, zależy od twardości wody. Jeżeli chcesz go wyeliminować całkowicie przenieś się na dzbanek filtrujący wodę. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maaryna
dzbanek z filtrem na przykład Brita , super sprawa kupiłam mojej teściowej i jest zachwycona do tej pory musiała wodę na obiad i na herbatę gotować i odstawiać żeby kamień osiadł na dnie dopiero taką wodę używała do gotowania dzbanek kupisz w tesco, koszt około 70 zł filtr starcza na około 28 dni w zależności ile wody musisz przefiltrować skoro w czajniku masz osad to i w zupie też masz kamień, a potem nerki są chore

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja używam kwasek cytrynowy. Nie śmierdzi, jak ocet, a efekt taki sam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też używam kwasek cytrynowy jak dla mnie najlepszy sposób

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja też zawsze odkamieniam kwaskiem cytrynowym - wsypuję małą torebeczkę kwasku do czajnika, zalewam do pełna wodą i odstawiam póki wszystko się nie rozpuśc****otem płuczę i gotuję pełen czajnik wody i go wylewam, gotowe o coli nie słyszałam, ale czy to nie szkoda kasy? pełen czajnik coli to dobrych kilka złociszy, a kwasek kosztuje grosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×