Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jamajka1983

Jestem niepełnosprawna i nie wolno mi być w ciąży wesprzyjcie

Polecane posty

Gość Jamajka1983

Ciąża zagraża mojemu zdrowiu a nawet życiu...moje życie intymne bardzo kuleje na tym bo boję się wpadki..hormonów nie mogę przyjmować bo mam zaburzenia depresyjne,spirala mi wypadła po pierwszy okresie po założeniu..gumkom nie wierze bo już raz nam pękła..co ja mam zrobić???

Gość gość
Dlaczego ciaza jest dla Ciebie tak niebezpieczna.

Gość Jamajka1983
Z powodu krzywego kręgosłupa i przesuniętych przez to narządów...

Gość gość
nie poddawaj się :))) poczytaj o termometrach lady comp :))) są drogie ale skuteczne, a wersja turystyczna starczy w zupełności :))) dużo kasy ale sama mam ochotę na taki termometr ale ten turystyczny bo połowę tańszy :)) babeczki bardzo sobie chwalą :))) i myślę że jakbyś połączyła go z gumką byłoby cacy :))) nie łam się i życzę powodzenia :)))

Gość gość
konsultowałaś to z kilkoma DOBRYMI lekarzami? pozostaje c***odwiązanie jajowodów - u nas raczej nie praktykowane

Gość Jamajka1983
Czytałam o tych termometrach wydają się obiecujące niestety kasy brak. O podwiązaniu za to myślę,już od dłuższego czasu bardzo poważnie,za granicą w Czechach kosztuje to około 2 tysięcy ale boję się bo to radykalne rozwiązanie.. A jeśli chodzi o lekarzy to tak konsultowałam się i to już jest pewne :(

Gość gość
Wstrzemiezliwosc :)

Gość gość
co maja zaburzenia depresyjne do hormonow?? prowokacja!

Gość gość
nie przesadzaj. To, że raz gumka pękła to nie tragedia. Raz czy dwa razy można wziąć przecież tabletki po.

Gość Jamajka1983
Zaburzenia depresyjne mają to do hormonów,że hormony mogą pogłębiać stany depresyjne. Żadna prowokacja proszę o poważne odpowiedzi.

Gość gość
wiem że kasa na termometr z nieba nie spadnie... no mi nie spadła :P ale może w ciągu roku udałoby ci sie uzbierać :) ja bym na twoim miejscu wgłębiła sie w kalendarzyk, obserwacje śluzu, temperatura i ta cała reszta plus gumka :) a przy okazji nauczysz się swojego cyklu:) ja jade na gumkach bo na cud termometr nie mam :( tabletki to syf, spirala absolutnie nie więc łączę naturalne z gumką:) choć obserwuję głównie śluz, plus wyliczenia, oczywiście orientacyjne :P i omijamy teoretyczne dni płodne :)

Gość gość
Na Twoim miejscu poważnie rozważyłabym podwiązanie jajowodów. Raz zrobisz, a całe życie będziesz spokojna. No i ta metoda nie będzie rzutowała na Twoje zdrowie jak np. antykoncepcja hormonalna.

Gość gość
co ma depresja do hormonów???? dobre sobie.... chyba ktoś nigdy nie miał styczności z tabsami.... ja nie biorę m in dlatego właśnie że przy tabletkach wszystkiego mi się odechciewało, mimo że miałam z niską dawką...

Gość gość
nie slyszalam zeby depresja miala cos wspolnego z tabletkami anty. Wymysl lepsze prowo.

Gość Jamajka1983
Żadne prowo mówię.Jeszcze jak nie miałam zaburzeń depresyjnych jakieś 10 lat temu to brałam tabletki na wyrównanie cyklu i one mimo tego,że teoretycznie byłam zdrowa powodowały obniżenie nastroju.

Gość Jamajka1983
podnoszę może się jeszcze ktoś wypowie

Gość gość
co mają zaburzenia depresyjne do hormonów? dyletanci nie powinni sie wypowiadać. mają bardzo dużo i dobrze, że autorka o tym wie! myślę, że jeżeli jesteś pewna tego, że nigdy nie będziesz chciała zaryzykować i zdecydowałaś się na życie bez biologicznego dziecka - podwiązuj i się niczym nie martw. są inne drogi, nie wiem jak zapatrujesz się na surogatkę, ale może warto to rozważyć? :)

Gość Jamajka1983
Led Zeppelin właśnie chodzi o to,że to nie jest kwestia mojego wyboru.Życie,los,Bóg czy kto tam jeszcze nie dali mi szansy i zdecydowali za mnie.A o surogatce też myślę poważnie ale oczywiście w tym kraju wszystko jest zakazane i jeszcze można iść siedzieć za ''handel ludźmi".Mieszkamy w chorym kraju...więc co tu dużo mówić...

Gość gość
Jamajka1983, ja trochę na inny temat, a nie miałaś żadnych oporów przed życiem seksulanym? Twój partner akceptuje Ciebie i Ty sama siebie?