Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość merina

mój mąz kłamie na mój temat Nie rozumiem faceta

Polecane posty

Gość merina

Jesteśmy już razem 20 lat.Wiele razy mąz mówił o mnie zle specjalnie przekręcał fakty zmyslal jakby celowo chciał zrobić ze mnie złego człowieka. W domu jest dość miły a przed obcymi ludzmi mówi o mie zle.Sam się wygaduje więc słucham z niedowierzaniem.Przykład z wczoraj-opowiada w pracy że straszyłam go smiercia gdy tymczasem wyciągałam z doła pocieszalam szukałam lekarza bo cierpiał i ubzdurał sobie że to już koniec. Chwale go przy każdej okazji w pracy jest doceniany zauważany chwalony i nagradzany dom spokojny zadbany dzieci super jestem zaradna opanowana....niby wszystko ok ale te puzzle mi nie pasuja nie rozumiem tej wrogiej postawy. Czy ktoś ma podobne doświadczenia.

Gość gość
w jakim celu to robi,moze ma kogos i probuje zrobic z ciebie niezrownowazona osobe,kto ich tam wie bez celu tego nie robi

Gość gość
Mąż ma niskie poczucie własnej wartości, uważa że jestes od niego duzo lepsza i dlatego próbuje Cię dyskredytować w oczach innych osób - wtedy on sam czuje się o niebo lepiej.

Gość Ale to już było
Wynika z tego że Twój mąż czuje się niedowartościowany, do tego chory psychicznie i stąd takie zachowanie.Porozmawiaj z mężem i zapytaj dlaczego tak Cię "obrabia" do ludzi?! Czy czuje się z tym lepiej? Może myśli że Ty o tym nie wiesz jak zle wypowiada się o Tobie.Będąc na Twoim miejscu też zaczęłabym o nim opowiadać jaki to wariat.Przykre ze własny mąż tak sie zachowuje.Po prostu judasz!

Gość merina
niestety ,nie mam możliwości obrony. Opowiada to w pracy, wiekszośc ludzi mnie nie widziało na oczy. Mąz lubi robić z siebie ofiare, uwielbia być w centrum uwagi , ale myślałam , że z tego "wyrósł" .Przed paniami zawsze robil z siebie cierpiętnika, lubi opowiadac , jaki jest bosssski, panie wtedy szaleją na jego punkcie, wiem to z opowiadan córki (pracuja razem) i wcześniejszych jego , niby zartobliwych opowiadań....Bralam pod uwagę , jak ktoś napisał,jego poczucie niskiej wartości(ja tez mam , ale nie wyczyniam takich durnot ), brałam tez na warsztat jakąś dziwna chorobliwa rywalizacje , której w ogole nie rozumiem ,nie wchodzimy sobie w parade, nie pracuję, a nasze role sa wyraźnie podzielone i), myślałam tez o jakiejś skrywanej zlosci, (jest niewylewny, więc niczego wiec3j nigdy się nie dowiedziałam), i to że ma cos z glaca:(Romans z kolezanka z pracy już zaliczyl..... Boli mnie jego zachowanie, wkurza,i ciągle zaskakuje bo : jak się nieraz okazało, tylko ja jestem jego oparciem, do mnie wypłakuje się ze smutkow w pracy i zali na kolesi, mnie pilnuje, czy nie zapomniałam wspomnieć rodzinie, znajomym , sasiadom, itp o jego awansach , pochwałach , drobnych naprawach w domu...robiłam to do pewnego momentu, ale rola rzecznika przestala mi odpowiadać, szczególnie po numerach jakie mi wciąż wykreca.Bardzo dziekuje za szybkie odpowiedzi!

Gość gość
Moze np marzy mu sie romans a do tego niezbedna jest zla zona w domu

Gość gość
zdaje się , ze to ty jesteś ta silniejsza w związku , a on to czuje . On jest ciągle chłopczykiem w majteczkach i z balonikiem w reku , którym inne dzieci się zachwycają. Chłopina nie dorósł, bardziej potrzebuje mamusi niż zony. Podejrzewam , że nigdy nie dojrzeje.Smutne.Mój facet ma inne wady ale nie wiem co lepsze.PZDR.!

Gość merina
niestety, może sobie znowu szykować zaplecze na skok w bok, ale tym razem .......nie radze mu! Super porównanie do dzieciaka:)) mysle że cos w ty jest, może jakies braki z dzieciństwa, , ale mam to w głębokim powazaniu , nikt z nas napewno nie miał z górki i nie rozwala fajnej rodziny i nie wyzywa się na najbliższej rodzinie , bo mamusia i tatuś synka nie kochali.Rozum ma , niech niech się przetransformuje na rzeczywistośc.Dzieki!

Gość gość
ja to w ogolr nie wiem jak to mozna sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na kazdego faceta jak sie to zrobi tak ale pamietaj ze taki facet moze ciebie potem zup[elnie no wiesz co 👄 www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość gość
ja nie bende ci ublizac ale fakt nie masz honoru facet mial romans ,to napewno zdradzal cie nie jeden raz a ty o tym piszesz jakby nic sie nie stalo on wie ze moze mowic i robic co chce a ty i tak z nim bendziesz

Gość merina
Nooo, gościu, bardzo dziękuję za uznanie, dowartościowanie, podsumowanie, piękny opis, głęboką analizę psychologiczna mojej osoby, troskę o przyszłość mą, :))) a zero fajne jest, bo już nizej upaść nie można :))) można się jedynie podnieść , czego i tobie zycze z Nowym Roczkiem!

Gość merina
ja jeszcze do gościa, no zycze ci jeszcze faceta bez skazy, anioła wręcz a jeśli jednak wywinie ci jakiś numer i będziesz o tym pisać na forum, to zycze ci madrych , empatycznych i życzliwych doradcow, którzy nie nazwa cie cyt;śmieciem, gównem ,zerem bez honoru ........... Sorry za gamonia, to nie było fajne, nerwy mogą być jedynie wytłumaczeniem.Przepraszam!

Gość gość ja
a byłas kiedys świadkiem takiego kłamstwa? Umiałabys ocenić czy on wierzy w to co mówi? Mialam faceta który wymyślał bzdury ale on w nie wierzył - a jak mu przedstawiałam fakty to mówił tylko "nieprawda" i urywał temat. Miewam z nim kontakt nadal w międzyczasie miał nieudane małżeństwo i dwa krótsze związki - nadal notorycznie kłamie. Głownie po to żeby podbudowac własna wartość... ale mysle tez że czasem z przyzwyczajenia bo w tym, ze mnie teraz okłamuje nie miałby juz zadnego zysku. A może zapytałaś męża dlaczego mówi kłamstwa na twój temat?

Gość merina
no wlasnie, nigdy przy mnie się nie odwazyl opowiadac takich bzdur.Nie wiedziałabym o niczym , ale sam się wygaduje , gdy relacjonuje mi jakąś rozmowe,.Kiedys , z mojej drobnej niedyspozycji zrobił ciężka chorobę a ze mnie kobiete kiwajaca się nad grobem-niezle wtedy po nim pojechałam zabroniłam opowiadac po ludziach o moim zdrowiu, o mnie samej , ale jak widać-nie dociera. W oczach ludzi, którzy znaja mnie tylko ze słyszenia, jestem , podejrzewam , starowinka , schorowana, zapuszczona , lekko przygłupią.A jest totalnie odwrotnie-mam w sobie więcej pasji, zycia , pomyslow niż mój mąż! Bije go na glowę wiedza -brzmi nieskromnie, ale tak ma wiekszośc kobiet , które znam i o których czytam. Dlatego , czasami, gdy spotykamy kogos z jego kolegów, podwładnych-widzę zaskok, pewne onieśmielenie, mąż raczej mnie nie przedstawia,( robie to sama zazwyczaj) Ci niezorientowani .pewnie zastanawiają się czy jestem zoną czy osobą towarzysząca. Tak , jest manipulantem , ale obrzydliwym jak na faceta, bo biorącym na litość.To chyba tez jakas odmiana psychopaty, no bo co innego .Zapytany dlaczego tak łże, odpowiada standardowo- się czepiam , on nie miał nic żlego na myśli, wydaje mi się to czy tamto. Lubi być w centrum, lubi by o nim gadać, obojętnie co , byle gadac!

Gość merina
myśle że głęboko wierzy w to co mówi, ma w tym swój określony cel, baaaardzo się stara , żeby inni wierzyli w to co mowi.

Gość gość
Typowy "skryty narcyzm"

Gość gość
skąd wiesz co komu mówił ?