Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna0207

Bebilon pepti nie jest juz refundowany

Polecane posty

Gość luna0207

Wiedziałyście o tym bop ja dziś lekki szok przeżyłam w aptece. A w mediach cisza na ten temat. Polityka prorodzinna nich ich....

Gość gość
Oczywiscie że o tym wiedziałam. Czemu miałby byc refundowany?

Gość meliniaro glupia lecz sie
autorko to po co ci dziecko jak tylko patrzysz jak wyciagnac kase od panstwa, meliniao. na gorzale to pewnie masz. jakbys sie interesowala zdrowiem dziecka to bys wiedziala ze bebilonu pepti juz w ogole nie bedzie - tyle co zostanie zapas w aptekach.

Gość meliniaro glupia lecz sie
a wiadomo o tym co najmniej od listopada ubieglego roku :O ale ty tylko patrztysz jak tansze mleko zalatwić :O

Gość gość
autorko owszem byo o tym w mediach-niestety:( teraz jest nowszy preparat bebilon pepti z DHA i on jest refundowany. Dopytaj lekarza...

Gość gość
a cóż wy tak sie czepiacie autorki bogate mamuśki? Skoro coś jest refundowane i mozna kupic taniej to ma do tego prawo, a że wam żal d**e ściska ze musicie za mleko 50zł pałcić to już wasz problem

Mała była u alergologa, miała robione wszystkie potrzebne badania. Lekarz stwierdził alergie wydal stosowne zaświadczenie i z tym do pediatry, który bez problemów ywpisywała recepte. KAzał robić tylko co jakiś czas próby czy dalej mam uczulenie. W pediatry byłam juz w styczniu i nawet chyba on nie wiedział bo recepte mi wypisał Musiałm coś przegapić bo nie wiedziałam, ze juz nie bęzie refundowane A do tej osoby co twierdzi, ze chce wyciągnąc kase od państwa. To jak zachorujesz to idziesz do apteki i nawet jak masz zniżke to płacisz cała sume, zeby nie okradfac państwa. Zrezygnowałas z becikowego i nie korzystasz z ulgi podatkowej, Jeżeli tak to chwałą ci za to ale ja nei jestem, aż taką altruistką

Gość gość
Ludzie którzy interesują się zdrowiem dziecka wiedzą co i jak. a pediatra to się nadaje na katar. do alergologa chodzi się regularnie. Ja już w połowie października wiedziałam, ze będzie bebilon pepti dha. został wprowadzony w połowie listopada. więc wychodzi na to, że jedyny powód podawania przez ciebie preparatów mlekozastępczych to ich cena :O alergolog wydał zaświadczenie :O weź mnie nie rozśmieszaj.

Gość gość
został wprowadzony 1 listopada miało być takze nie martw się środio zainteresowana zdrowiem dziecka, nadal zapłacisz za mleko trochę ponad 10 zł

to powiedz mio co mam chodzić do alergologa co m,iesiąć i mówić mam, ze mała toleruje mleko i jest ok i przyszłam tylko po to, żeby to powiedzieć wow

Gość gość
Zgadzam sie z gosciem powyżej. Jak biorę leki na recepte to w moim interesie jest się dowiedzieć czy je refundują czy nie. A do pediatry chodze z dzieckiem tylko na bilans bo, bez urazy do pediatrów, ci lekarze się tylko do tego nadają. Jak raz poszłam po recepte na lek który ja biorę ( mój lekarz był na urlopie a przychodnie dziecięcą mam przy bloku) to pediatra zaczął kwestionować zasadność jego brania :x

Gość gość
do alergologa nie chodzi się żeby potwierdzić tylko na kontrole :O co najmniej co 3 miesiące. jakbyś była 3 miesiące temu to już byś wiedziała, że nie będzie bebilonu pepti. Trochę zainteresowania własnym dzieckiem.

Gość mama alergika malego
Dziwne że jako matka alergika o tym nie wiedziałaś :( http://leki-informacje.pl/leki_refundowane/dane/5579,bebilon-pepti-2-dha.html I dokładnie do alergologa chodzi się częściej niż tylko raz. Jakie badania robiłaś? Ustaliłaś w jaki sposób uzupełniać poziom wapnia w organizmie dziecka? Dostosowałaś dietę w kolejnych miesiącach, czy tylko po prostu wzięłaś papierek i latasz po receptę na "tanie mlisio"? :O

Gość gość
no i oc z tego ja też się dopiero dowiedziałam. wykupiłam ostatnio 12 mlek w aptece z refundacją i nawet się nie zastanawiałam, że wycofali refundację. ale po tej serii i tak bedziemy już przechodzić na krowie

Gość nie zlikwidowali refundacji
po prostu zmienila sie nazwa mleka.

Gość nie zlikwidowali refundacji
i jak jesteś niedoinformowana to nie wprowadzaj ludzi w błąd mamusiu z bożej łaski. czepia się taka że nie ma polityki pro rodzinnej, a sama jest matką liczącą na profity a nie dbającą o zdrowie.żadnych zapasów robić nie trzeba bo MLEKO JEST REFUNDOWANE TYLKO POD INNĄ NAZWĄ BO WZBOGACILI JE O KWASY DHA.

czy młada jest uczullona czy nie robie test co trzy miesiące tak lekarz kazał. Zawsze wychodziło, zę jest doistawałąm recepte. Przepraszam to ja wybietrałam, ze młoda ma alergie, czy [to moja wina, czy oszukiwałąm lekarza, żeby mieć tańsze mleko. NIE wyszło z badań. Ale dziwne jest to, że ani lekarz mi nie wsp[omniał o zmianie nazwy ani w aptece

Gość gość
2 będzie droższa. Jedynka też. :( szkoda. Jak dziecko mi wyrośnie z alergii to kopne tą całą nutricie w d.u.p.ę.

Gość gość
Tępe baby specjalistki od alergii poczytajcie o zastosowaniu bebilonu pepti. To mleko pediatra może przepisać też jeśli dziecko ma kolki, bóle brzucha. ...

Gość a jaki ten test robisz
Ciekawa jestem? Tu nie chodzi o to ze wyludzasz cos co sie nie nalezy a o to ze ciebie interesuje ze tylko to ze przy okazji alergii bedziesz mogla zaoszczedzic. a nie interesuje cie nic innego tylko KASA nie dziecko.

Gość mam tam sam cham
2 bedzie tansza. bedzie kosztowac 10 zl z groszami a była po 11 czy 12. 1 bedzie drozsza bo ma byc po 17 zł.

Gość gość
2 była za 7 zł

Gość gość
Do a jaki ten test robisz Ty jesteś chora jeśli myślisz, że ktoś kupując pepti oszczedza sobie na mleku :o to jest na receptę, problemy żywieniowe u dzieci!

Gość gość
TAK kolki wysypki bóle i płacz po jedzeniu to wspaniała zabawa dla niemowląt i ich rodziców. Cud miód. Lek na to jest fanaberią każdej patologicznej matki :o

Gość gość
To dziwne co piszecie, bo ja tydzień temu kupowałam normalne pepti z refundacją. W Gdańsku

Gość gość
Wy jakieś nienormalne jesteście, najeżdżacie na tą autorkę jakby nie wiadomo co zrobiła. Moje dziecko też ma skazę ale pije nutramigen. Wiele z Was pisało, że jakby była u alergologa itp to by wiedziała, że już refundacji nie będzie. Ja dostaje recepty ale nie byłam z dzieckiem na testach u alergologa. Mówią, że to po ukończeniu przez dziecko roku robią dopiero testy więc możliwe, że też bym była zdziwiona jak autorka. Wszystkie matkami jesteście a zachowujecie się jak dzieci z piaskownicy albo jeszcze gorzej...i te wyzwiska... Wstyd!

testy miała robione jak miał pół roku. Teraz co 3 miesiące musze jej do bebilonu dosypywać zwykłego mleka zwiększając dawkę jak wystąpi rekacja alergiczna to dostawałam recepte. Ale chyba i tak to mleko staniało bo za puszke bez refundacji zapłaciłam 23 zł