Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamara gospodyni

filet z mintaja pieczony w piekarniku

Polecane posty

Gość tamara gospodyni

Proszę o pomoc. Chciałabym w sobotę upiec filet z mintaja w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Myślałam o filetach z warzywami i pomidorami. Może ktoś poda dokładny przepis. Czy warzywa mrożone takie na patelnię będą dobre? Myślałam, że zrobię tak: - rybę odmrożę, odsączę z ręczniku papierowym, - skropię ją cytryną, olejem, dodam przyprawę do ryb i odstawię na godzinę do lodówki, - naczynie żaroodporne wysmaruję olejem, położę rybę, na nią pokrojony czosnek, zioła, położę warzywa "na patelnię" z biedronki, a na to pomidory z puszki pokrojone w kostkę lekko doprawione. Czy to będzie dobre? Może ktoś coś jeszcze mi podpowie? Czy mrozonka warzywna będzie potrzebna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anthony the Meli
mintaj kochanie ma to do siebie ze sie NIE NADAJE do pieczenia w piekarniku 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tamara gospodyni
Nie, dlaczego....... świetnie piecze się na patelni. Zresztą podobnie jak morszczuk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ah mniam mniam czy moge sie zaprosic na ten obiadek sa na to rozne sposoby i sa skuteczne i dzialaja na lepsze gotowanie i w ogole 👄 www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tamara gospodyni
Pomóżcie mi. Ma ktoś jakiś pomysł na mintaja lub morszczuka z piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie tak,kłade kawałki ryby,sol,pieprze,na to sporo koperku przykrywam starta włszczyzną tj marchewka,seler,pietruszka. przykrywam folia aluminiowa i zapiekam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Google ci się posulo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
ja mrozone filety rybne robie tak: wyjmuje z folii, odmrazam, ew, susze recznikiem papierowym. na blaszek daje folie, oliwe, na oliwe rybe posolona z obu stron, na wierzch jeszcze posypuje pieprz, ew. pietrzusze, kperek, jakies ziola. absolutnie NIE przyprawe do tyb, bo to chemia. na wierzch tez daje troche oliwy, a na koniec skrapiam z sokiem z cytyryny. . pieke w 200*C okolo 15 minut, zaleznie od grubosci. czasem dopiekam pod gorna grzalka. na takie ryby nie daje juz zadnych warzyw ani nadmiaru przypraw, bo one sa na tyle delikatne, zeby ni powiedziec bezsmakowe, ze odatkowe rzeczy je przytlocza :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×