Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Umowa a dziecko

Polecane posty

Gość gość

Która za was zdecydowała sie świadomie na dziecko nie pracując bądź pracując tylko na umowę zlecenie bądź o dzieło? Czy dzisiaj zrobiłybyście to samo czy poczekały na umowę o pracę? Pytam bo bardzo chcielibyśmy z mężem. Ja mam 26, on 27 lat. Z tym, że ja nie mam umowy o pracę. Zawsze pracowałam na zlecenie :/ Teraz też. Mąż ma własną działalność i pewnie jakoś dalibyśmy radę ale czy jest jakiś inny ważny aspekt oprócz wynikających z jej praw np do macierzyńskiego przemawiający za tym żeby czekać? Z tym, że w tej pracy na umowę raczej nie mam szans..

Gość gość
Tam miało być ,,pytam bo bardzo chcielibyśmy mieć z meżem dziecko". Ucieło mi tekst. Sory :)

Gość gość
Skoro Twój mąż ma firmę to niech Cię w niej zatrudni, fikcyjnie popracujesz trochę a później pójdziesz na L4 i otrzymasz macierzyński.

Gość gość
też tak sądzę. Jak zrobisz test pozytywny, to zatrudnij się u męża. Pójdziesz potem na L4 (po conajmniej 3 miesiącach) i wszystkie swiadczenia twoje

Gość gość
Po miesiacu nie po trzech

Gość gość
juz widze jaka to firme ma maz, skoro jej nawet nie moze zatrudnic.

Gość magda21ttt
Ja też mialam umowe o zlecenie, prosiłam pracodawcę o umowę o pracę, jeszcze zanim dowiedzialam sie że jestem w ciąży - odmówił, nie bylo etatow itd. po 2 tyg dowiedzialam się ze jestem w ciąży, poinformowalam menadżera i dostalam od razu informację, że musi się coś dla mnie znalezc***** miesiącu podpisalam umowe o pracę ;)

Gość gość
Pewnie , że może po miesiącu, ale wtedy na bank zus się przyczepi. Magda- musisz mieć super szefa. Też chciałabym takiego mieć

Gość gość
Bd chcieli to i tak sie czepna. Jak bd przez ten misiac faktycznie pracowac****apiery w porzadku to moga naskoczyc

Gość gość
pracowalam rok i 3mce na zleceniu, zadnych szans na umowe o prace, ale jednak zdecydowalismy sie na dzidzie, teraz bardzo odczuwam brak wlasnego dochodu, ale to tylko moje odczucia. Pomysl naprawde o tym aby cie maz zatrudnil, 3mce i robcie dzidzie :)

Gość gość
autorko mąż jak ma firmę to niech cię zarejestruje jako osobę współpracującą.. będziesz miala szanse isc na zwolnienie pozniej i miec macierzysnki pooczytaj o tym w necie