Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Julia czy Nicola

Polecane posty

Gość gość

Które imię lepsze dla dziewczynki Nicola, Maja, Zuzia, Lena czy Julia. Za 2 tyg mam termin i nie możemy się zdecydować które imię wybrać?

Gość gość
coś czuję, że to prowo. Zaraz będzie lawina odpowiedzi że co druga to julka i lena itd. ale gdybym miała wybierać to na pewno Lena

Gość kucykpony
Julia, to bardzo ładne imię. Eleganckie, ma kilka form, odpowiednich do różnego wieku i sytuacji. Niestety jest szalenie popularne i przez to oklepane. Choć samo w sobie bardzo ładne. Nicola, będzie idealne jeśli mieszkasz w rozwalającej sie kamienicy bez kanalizacji, jesteś bezrobotna i wraz z konkubentem nadużywacie alkoholu. Jeśli jednak nie, to zdecydowanie odradzam

Gość gość
Na bank prowokacja wybrala 4 imiona najpopularniejsze plus jedno uważane na kafe za patologie i udaje debilke

Gość gość
,,Nicola, będzie idealne jeśli mieszkasz w rozwalającej sie kamienicy bez kanalizacji, jesteś bezrobotna i wraz z konkubentem nadużywacie alkoholu." - ha ha padłam :D Swoją drogą nie wiem czemu wam się kojarzy tak to imię :)

Gość gość
Nicola oczywiście :D koniecznie przez "C"

Gość gość
Nadia :)

Gość gość
Czy wy naprawdę nie maci krzty wyobraźni, że musicie dawać tak oklepane imiona?

Gość gość
To nie jest prowokacja. Te imiona najbardziej nam się podobają i nie możemy sie zdecydować. Na początku myśleliśmy żeby dac córce na imię Kamila lub Natalia ale tez nie doszliśmy do porozumienia

Gość gość
ja bym poszła dalej. po co Nicola, skoro może być Nicole?

Gość gość
Podobało nam się też Magdalena ale nasze nazwisko jest zbyt długie. I czemu niby Nicola wam sie tak kojarzy. Wszystkim znajomym sie ono podoba więc nie wiem o co tyle hałasu

Gość gość
jeju ludzie to nie mają wyobraźni... nie możesz dać jakiegoś imienia mniej oklepanego? a nie Maja, Zuzia, Lena, Julka, czy Nicola. Zawołasz swoje dziecko po imieniu i przyleci 20 dziewczynek.... bez sensu...

Gość gość
to wiadomo z jakiego środowiska masz znajomych albo nie mają gustu, albo nie lubią was i chcą was na mine wprowadzić...

Gość gość
Może i bez sensu ale jeśli takie imiona mi się podobaja to prosze tylko o radę. Przecież nie dam dziecku na imię Janina lub Leokadia albo nie wiem jakie jeszcze tam

Julia Nicola lub Nicola Julia dziecko na pewno będzie się czuło jak królewna z takimi imionami ;)

Gość gość
jest też imie Magda (nie tylko Magdalena) jest krótsze

Gość gość
Zamiast Magdalena mozesz dać Magda ta forma jest dopuszczalna i imie ladniejsze niż te wszystkie Julki srulki,

Gość gość
A ja myślałam że formy Magda nie uznają i że bedzie musiała być Magdalena

Gość gość
i dlatego nie masz kompletnie polotu, wyobraźni i swojego zdania. Ja rozumiem, że jedno z tych popularnych by Ci się podobało ale wszystkie? Jak dla mnie to obojętnie jak jej dasz na imie, skoro takie imiona Ci się pododają. Jakyś dała jej na imię Janina, to mogłabym uznać, że to imie Ci się podoba, ale nie te imiona.......

Gość gość
Julia to normalne imię .Nicole Nadie Leny -panienki o imionach z haremu rosyjskiego sutenera.... Albo ogłoszenia agencji towarzyskiej ! Jeszcze dorzućmy Roksany i Andżele i mamy komplet patologii.

Gość gość
Magda jest jak najbardziej uznawaną formą wystarczy wziąć kalendarz i sprawdzić Zresztą łaski nie robią jak nie jest to imie obraźliwe, to moge dać na imię nawet jakaś Okassjdsa

Gość gość
Ja mam córcie Lene i mi sie podoba komus innemu nie musi.

Gość gość
ja swoją córke nazwe Esmeralda, fajnie prawda? ;)

Gość gość
a czemu nie p*************e się do innych imion np do marty, kasi czy tam agnieszki? Czy co, jeśli moja córka ma na imię nikola to jest z patologicznej rodziny?! No k***a ogarnijcie się. . . Imię jak imię. Córką patologii może być nawet bożena czy tam stachu. Każdemu podoba się inne imię i nazywa dziecko jak chce, bez przesady. ********** stereotypy k***a!

Gość gość
"Nicola, będzie idealne jeśli mieszkasz w rozwalającej sie kamienicy bez kanalizacji, jesteś bezrobotna i wraz z konkubentem nadużywacie alkoholu. Jeśli jednak nie, to zdecydowanie odradzam" 10/10 :) A może Ania? Nawet fakt że moja teściowa ma tak na imię nie zmienił mojego pozytywnego stosunku do tego imienia....:)

Gość gość
A mi się podoba imię Nikola i tak nazwę swoją córkę jeżeli będę ją mieć. A z patologi nie jestem ani mój mąż. Mamy pracę dom kochamy się i jesteśmy normalną rodziną. Ograniczcie trochę myślenie stereotypowe.

Gość gość
siedza na tych zwolnieniach i nic nie potrafia wymyslec mysla ze hamerykanskim imieniem smienia patologiczna przyszlosc dziecka ot to

Gość gość
Lena najfajniejsze :) julka oklepane zuzia wsiorskie zuzanna i za dlugie nicola fajne ale pisane przez ''k'' a Nadia jak dla ruskiej dziw........

Gość gość
A jakie to jest długie nazwisko? Ile ma liter? Ja mam na imię Magdalena, nazwisko rodowe miało 9 liter. Do tego imienia spokojnie pasuje nazwisko 3-4 sylabowe. A Magda to oddzielne imię. Również można nadać. Imieniny 25 maja.

Gość gość
Jakby mi rodzice dali na imię Nikola to bym im tego nigdy nie wybaczyła. Dla mnie to wstyd przedstawiać się takim imieniem, mnie się to jednoznacznie kojarzy.