Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposob na tradzik

Polecane posty

Gość gość

Chcialam sie z wami podzielic, moze komus pomoze. :) Nie jestem juz nastolatka, ale ostatnio pojawilo mi sie sporo pryszczy. Probowalam roznych specyfikow, zarowno aptecznych jak i drogeryjnych i nic. Babcia polecila mi maseczke z szarego mydla. Otoz, namydlamy dlonie w szarym mydle i kladziemy to na sucha twarz. Trzymamy 5-10 minut i zmywamy, dodatkowo myjac buzie jeszcze raz szarym mydlem. Robie co 3 dni od 1,5 tygodnia (robilam juz 3 razy) i pryszcze zniknely!!!

Gość gość
pryszcze zniknęły bo zaraz dostaniesz okres albo jesteś w trakcie albo dopiero co po

Gość gość
Uwierz mi, ze nie. Walczylam z tym tradzikiem 3 miesiace, odkad myje twarz szarym mydlem i stosuje ta maseczke problem zniknal :)

Gość gość
Za chwilę założysz wątek, co zrobić zeby nie miec suchej cery. Dziewczynko przyjmij do wiadomości, ze obojętnie jakie mydło, szare czy inne pozbawia skóry naturalnej warstwy lipidowej. Tłuszcz tez jest potrzebny. Cerę trądzikową trzeba myć łagodnym żelem, który nie wysusza.

Gość gość
Uwierz mi, ze nie jestem juz dziewczynką. Interesuję się składami kosmetyków, wszystko dokładnie analizuje od jakiegoś czasu. Duzo dermatologów poleca mycie twarzy szarym mydłem, tak samo jak ginekologów. Natomiast co do nawilzania, podczas szarej kuracji nawilzam twarz na noc olejkiem migdałowym, zaś rano jojoba (poniewaz szybko sie wchlania i nie zostawia tlustej warstwy). ;)

Gość gość
Nie widzę sensu odtłuszczania cery, po to żeby za chwilę ją natłuścic. Kosmetolog