Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sally  Brown

ile w kopercie dla księdza

Polecane posty

Gość gość
Ksiadz zapisuje ile kto daje? Skandal wg mnie. Nasz wkłada koperty do jednej wspólnej dużej koperty.

Gość gość
A teraz był u mnie ksiadz na nowym M, wziął mnie z zaskoczenia, bo spałam i nie wiedziałam, ze przyjdzie (nie chodzę do kościoła). Nie miałam nic, powiedział że nie szkodzi, wziął cukierka i życzył zdrowia :)

Gość gość
Owocaka :) taka nazwa na papierku. Leżały w misie na ławie.

Gość gość
A Ty, Maćku, Kujawianin?

Gość gość
Kościół to pie..na mafia. Straciłam resztki szacunku do tej instytucji, kiedy za porgrzeb bliskiego członka rodziny zaśpiewano ode mnie 350zl "na ofiarę" - tak, wymieniono kwotę (plus 350zł z zasiłku pogrzebowego, z którego ksiądz był opłacony - razem: 700). Dano mi do zrozumienia, że jak nie zapłacę to będzie problem bo kremacja, bo kolędy dawno nie było itd Też był zeszyt parafian gdzie notowano kto ile kasy dawał. Masakra! To biznes, który nie szerzy wiary, miłości do Boga i bliźniego,to szczyt obłudy i hipokryzji. Boga ma się w sercu i w myśl wielu religii po prostu nie rób drugiemu, co Tobie nie miłe, traktuj bliźnich tak,jak sam chciałbyś być traktowany. Nie dam im nigdy więcej ani złamanego grosza.

Ja nawet ch*ja nie przyjmuje bo jak trzeba było dziecko ochrzcić to problem robił więc niech sie j***e palant!!

Gość gość
Maciek B ale co wspierać? Przecież to nei idzie na Kosciół tylko prywatnie księża tą kasę mają dla siebie.

Gość gość
"własnie jestem po wizycie ksiedza po kolędzie i wiecie co? w ogóle nie chciał wziąść koperty z pieniędzmi." Wziąść nie chciał ale wziąć już tak:)

Gość gość
10 zl