Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak to interpretować

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Mam pewien problem. Kochalam sie bez zabezpieczenia ostatnio z facetem jakoś tak jak wypadaly moje dni płodne. Jakoś sześć dni pózniej od tego wydarzenia zrobiłam test ciążowy poniewaz nie czułam sie najlepiej, szczególnie po zapaleniu papierosa. Wyszła mi jedna kreska pod C, ale po jakimś czasie pojawiła sie ledwo widoczna druga kreska pod literka C. Zauwazylam jednak ze urosły mi piersi, a na brzuchu od pępka w dół pojawiła sie jasnobrazowa linia. Nie miałam żadnych nudności. Jedynie bolała mnie glowa. Dzisiaj sie obudziłam z bólem brzucha ale nie świadczącym o tym ze organizm doprasza sie śniadania lub toalety. Bardzo dezorientuje mnie fakt ze miałam ostatnio okres, wydawał mi sie normalny. Nie zauważyłam by krwawienie było mniej obfite, może jedynie podczas trzeciego dnia, bo ostatniego juz właściwie nic nie było. Był 2,3 dni krótszy niż zwykle. Nie wiem czy powinnam powtórzyć test czy zaniechać sprawę.

Gość gość
Mysle ze mozesz byc w ciazy. Tylko nie do konca rozumiem..Mialąs okres po tych plodnych dniach tak?? a test robilas kiedy?? co do obawow to moze to byc ciąza,ja mialam podobnie , obecnie jestem w 30 tygodniu ciazy

Gość gość
Okres był niby na czas, jednak tez to cieżko stwierdzić bo mam nieregularny. I poprzedni przed tym co wystąpił teraz był akurat na 23 dzień i trwał 7 dni, ten wypadł na 28 dzień i trwał krócej.

Gość gość
ozesz byc w ciazy i z tego co piszesz chyba jestes. Planowalas?? zrob dla pewnosci beta hcg mi testy z moczu nie wychodzily do 2mies

Gość gość
Nie planowałam i chyba tego najbardziej sie boje.

Gość gość
A wiec moze dlatego masz te wszystkie objawy wlasnie dlatego ze sie boisz-tak tez moze byc. Trudno okreslic tak naprawde bedziesz musiala zrobic test z krwi beta hcg. ezeli mieszkasz w wiekszym miescie to test taki bedzie do odebrania po okolo 2-3 godzinach i placisz 30 zl . wiec radze zrobic. A nawet jezeli to ciąza to wiem ze nawet teraz mozesz sie nie godzic z ta mysle ale dasz rade zapewne:)

Gość gość
1.Kiedy był ostatni okres? 2.Kiedy był ten stosunek?

Gość gość
Znaczy, samego macierzyństwa sie nie boje tylko raczej tego ze jeśli okazalabym sie w ciąży to ojciec dziecka mógłby nie wziąć tego na klatę. Jestem w sytuacji ze ciąża nie cieszyłby mnie jak nie jedna kobietę która czeka na to, ale tez nie wpędziła by mnie w jakiś dół. Ostatni okres miałam jakoś kilka dni temu. Stosunek był dokładnie w połowie od przedostatniego do ostatniego.

Gość gość
No to warto powtórzyć test bo po 6dniach od seksu test nie był wiarygodny i mógł nie wykryć ciąży.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi! Przejdę sie jutro, kupie i zrobię jeszcze jeden. :)

Gość gość
A tak z ciekawości - miała z was któraś jeszcze cos podobnego? Jak sie skończyło?

Gość gość
ja miałam i teraz mam super syna :)

Gość gość
Kupiłam dzisiaj nowy test i go jutro zamierzam wykonać jak wstane. Przygód miałam trochę z kupowaniem i śmiechu, ale to chyba dobrze wróży. ;)