Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzisiaj w przychodni baba wyjela cyca i zaczela karmic

Polecane posty

Gość gość
Nie karmiłam piersią bo mnie to strasznie obrzydzało sam proces decyzję podjełam świadomie i bylam bardzo zadowolona, ale osobiscie nie mam nic do mam karmiących piersią,nie widze w tym nic hańbiącego. Niektóre mamy nie maja zwyczajnie siły na dbanie o siebie bo są zmęczone, wcale się nie dziwie, to mega praca i wysylek, najlatwiej jest oceniać

Gość gość
autorko gapiłaś się jak ona karmiła

Gość gość
lochy rozklapiochy niech świecą obwislymi cyckami w domu

Gość gość
a może ja na środku przychodni wyjmę nocnik i zrobie siku bo tak mi sie chce..no chyba nikogo nie zgorszę, prawda matki polki?

Gość gość
poziom wypowiedzi na forum dla mam jest tragiczny a nie pomyślałas o tym ze moze jej tez nie było miło karmic przy innych ale nie było miejsca ku temu przeznaczonemu? wnioskuje ze sama jestes matka skoro byłas w przychodni przy pokoju gdzie przyjmuje pediatra.. trochę empatii, inaczej wyglada matka dziecka kilkuletniego ktora ma wiecej czasu a inaczej matka niemowlaka ktora nie ma czasu nawet spokojnie zjesc

A co cię interesują cycki innej kobiety? Widocznie za długo się gapiłaś skoro C**przeszkadzało.

Gość gość
"Dzisiaj w przychodni baba wyjela cyca i zaczela karmic: Ja p*****le o qrwa straszne :( i co teraz ?

Gość gość
trochę empatii, inaczej wyglada matka dziecka kilkuletniego ktora ma wiecej czasu a inaczej matka niemowlaka ktora nie ma czasu nawet spokojnie zjesc O czym ty piszesz? Jestem mama 8 tyg niemowlaka,zawsze wlosy ulozone, makijaz, super ciuchy, ugotowane, posprzatane...nie wiem co wy za dzieci macie ze nie macie czasu doprowadzic sie do ladu

Gość gość
ok, narazie twoje dziecko ma 8 tygodni, nie wierze w to ze nie bedzie takiego dnia w ktorym bedziesz miała wszystkiego dosc, w ktorym zrobienie makijazu bedzie ostatnia rzecza o ktorej pomyslisz... nie róbmy z siebie matek-polek ale nie róbmy tez superbohaterek, jaka to jestem swietna we wszystkim poza tym masz jedno dziecko, nie porownoj sie do mam ktore majak dzieci wiecej badz do mam ktore majac niemowlaka wracja do pracy

Gość gość
To dziecko mialo sie drzeć z glodu bo paniusi sie nie podoba karmienie piersią!!! A jeżeli chodzi o ubiór to powiem ci ze dbam o siebie, maluje sie, prostuje wlosy, staram modnie ubierać ale w momencie kiedy mojemu dziecku cos dolega to zakładam pierwsze lepsze dresy i mam głęboko gdzieś mój wygląd!!! A przychodnia to rewia mody!!!

Gość gość
Autorki juz dawno nikt nie wyroochal pozadnie to i czepia sie kazdej drobnostki

Gość gość
No ok rozumiem ze przyjdzie taki dzien lub dni ze nie bede miala sil ugotowac a nawet moze umyc sie...ale sa kobiety co od ciazy do wielu lat naprzod ciagna swoje zaniedbanie i wygladaja jak siedem nieszczesc. Rozumiem, ze mozna miec np dzien, dwa a nawet kilka pierwszych miesiecy ciezkich ale bez przesady. A z tego co obserwuje mnostwo matek dziec***owyzej 2 lat straszy wygladem i nadwaga

Gość gość
no tak to właśnie to forum nigdzie jak tu anonimowo nie można obsmarować komuś doppy jak tu :) to cudowne można pluć szczekać i wyładować się bo gdzie indziej jak się jest bezpłodną suką bez r/u/c/h/a/c/z/a autorko nie mogłaś pomóc i zasłonić kobiety co ja piszę pomóc hahaha a co to pomóc kiedy ja nie jestem od pomagania tylko od plotkowania obrabiania itd. i najciekawsze czy piszesz prawdę ?? czy wymyśliłaś to sobie a teraz szczytujesz :)

Gość gość
staram modnie ubierać ale w momencie kiedy mojemu dziecku cos dolega to zakładam pierwsze lepsze dresy i mam głęboko gdzieś mój wygląd!!! A przychodnia to rewia mody!!! jestes glupia? od razu mozna poznac laske co dba o siebie regularnie ale danego dnia nie miala sily lub ochoty pomalowac sie lub ulozyc wlosow a po czym poznac? ma wlosy bez odrostow ,ladny kolor ,ladnie ostrzyzone -niech beda nawet zwiazane w kite!!!! Paznokcie zadbane, moga byc nie pomalowane. Ubranie zwykle, jeansy, bluzka, adidasy ale dobrane krojem!!!Szczupla sylwetka!!! A po czym poznac babe zaniedbana? wlosy bez zadnego koloru, odrost, pazury poobgryzane, ciuchy bure za duze tandetne, gruba!!!

Gość gość
Porządnie

Gość gość
jakbym widziała, że jakiś facet siedzi z taką zgorzkniałą rurą jak Ty autorko to i bez dziecka bym te cyce przed nim wywaliła, niech chlop ma chwilę radości.

Gość gość
jakby kobieta miała odrobine kultury to by sie zakryła tetrą. nie rozumiem jak mozna sie publicznie obnazac przed obcymi ludzmi. nie macie wstydu????

Gość bezdzietna 1236
gdzie się nie obejrzeć - golizna. Gołe piersi, gołe pupy, - tv, praca, na ulicach. A karmienie dziecka wszystkim przeszkadza. Porażka!! Ciekawa jestem czy Wasze mamy tak odciągały sobie pokarm i karmiły Was z butelek, kiedy uważały za słuszne, a nie wtedy, kiedy byliście głodni. Same mądrale...

Gość gość
Led Zeppelin ogarnij się. Jaka radość w patrzeniu na nabrzmiałe, ociekające mlekiem cycki karmiącej?

Gość gość
jakies zboczone jestescie skoro tak natretnie gapicie sie innym kobietom na piersi... za granica kobiety tez karmia piersia w miejscach publicznych I nikt im nie ma prawa nic powiedziec, a juz tym bardziej nachalnie sie gapic...

Gość mateczka z cysiem i dzidzim
Prawdziwa matka polska to nie ma czasu na wc, temu w pieluchach chodzi cycem doi do min, 5 rż, nie ma czasu na fanaberie typu książka, makijaż, schludne ubranie czy ogarnięcie się. Nie ma czasu na gotowanie, sprzątanie i inne głupoty typu seksi wygląd, bo ma cały dom na głowie. Prawdziwe dzieciątko polskie piłuje ryja 24/7, sra, ma kolki i ząbkuje, a w wolnych chwilach ssie, nawet czasu na sen nie ma bo się budzi co pół godziny, na ssanie i sranie oczywiście. Tylko lafiryndy dbają i tylko małe mutanty są spokojne, taka prawda.

Gość gość
Hmm Widzę to tak:mogła karmic przykrywając się jakos pieluszką i tyle.Choc to nielatwa sytuacja. Ja do przychodni odciągam mleko do butelki,rozumiem,ze nie każdy chce ogladac moje cycki,a zwłaszcza nie jest to mile dla kobiet z męzami obok...więc to rozumiem i nie oburzam się jak większość karmiących.To może być niefajne dla kogos i kropka i tyle. Co do wyglądu to ja już nie oceniam.Nie wiesz jaka sytuacje ma ta kobieta.Jej pewnie wisi i powiewa co sobie o niej myślisz...Może ma dola,depresje,choc jeżeli była brudna i zaniedbana i dziecko tez ,zwłaszcza jak idzie do lekarza,powinna wygladac schludnie,maluch tym bardziej.

Gość gość
Led Zeppelin + A odciągnąć do butelki fajnie można, ale chyba zimą nie bardzo da się podać takiego mleka, w dodatku dziecku, które być może jest przeziębione. Tym bardziej, że dziecko na cycu niekoniecznie będzie chciało pić z butelki. Zamiast gapić się na czyjś biust w przychodni można poczytać książkę. Mnie nigdy publiczne karmienie nie przeszkadzało, choć sama unikam takich sytuacji. Ale jak bym musiała, to bym nakarmiła, bo zdrowie dziecka jest najważniejsze.

Gość gość
Biorę termos i tyle. A kwestia nauczenia dziecka picia z butelki to już jest w gestii mamy,prawda? Skoro dziecko zna tylko piers to coz,wybor mamy. Wydaje mi się,ze da się i tak i tak. Jeżeli ta pani zorbila to niedyskretnie to trudno się dziwic ze ktoś tak zareagowal jak autorka topicu, choć ma chamskie słownictwo i powinna być b powsciągliwa w ocenie...ale znow niektóre karmiące piersią odwzajemniają się tym samym jadem wiec w sumie co za roznica. Generalnie to to karmienie jak dla mnie tylko problem,ale coz, w moim wypadku terror laktacyjny dużo dal-tzn karmie mimo ze nie chce,nie lubię i wcale do końca nie wierze ze tak b pomagam swojemu dziecku.Choc rozumuje na zasadzie:nie zaszkodzę a może pomoge. pozdrawiam

Gość gość
I z tego termosu na korytarzu przelewasz do butelki? Ile tego mleka w termosie masz, że trzyma temperaturę? Mnie by się raz że nie chciało tak bawić, dwa że rozlewanie mleka po korytarzach w przychodniu uważam za mało higieniczne. Z drugiej strony dobrze wiedzieć, że kogoś tak mierzi publiczne karmienie, zacznę ze sobą nosić koc ;)

Gość gość
wolnosc cycuszkow!

Gość gość
jeju,termoopakowanie....Nie znasz czegos takiego widocznie,ale ok,bywa.mleko jest w butelce podgrzane i wkładam te butelke do termopakowania-termosu. wiadomo,ze traci temperaturę powoli,ale w każdym razie w przychodni nie czekam pare godzin ale gora godzine to raz,dwa rejestruje się wcześniej =, trzy mleko będzie miało najwyżej temperaturę pomieszczenia wiec żadna tragedia. Dziwne ze nie domyślasz się ze nagie cycki mogą draznic,...Nie każdemu może się to podobać i tego nie zmienicie dziewczyny. Zreszta mi to rybka. pozdrawiam