Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bloodQueen

ESemesy w sieci tragedia

Polecane posty

miał ktoś taki przypadek, ze kilkakrotnie miał wysłany sms do jednego odbiorcy w tym samym czasie pomimo, ze wysłał 1 sms-a? dzwoniłam do BOK tej sieci i dowiedziałam się, ze używając "polskich" znaków w treści wiadomości jest ona odczytywana przez ich system jako kilkakrotnie wysłana do tego samego odbiorcy bo jedna polska litera "zabiera" miejsce kilku znakom i w ten sposób miejsce na ilośc zawartych znaków w wiadomości zmniejsza sie i potem zamiast 1 sms-a mamy wysłane kilka wiadomości...podobno zależy to od oprogramowania zainstalowanego fabrycznie w telefonie, że producent telefonów powinien poinformować o tym odpowiednim komunikatem itd...kurczę się trochę zagotowałam bo liczą sobie po 0,15 zł za 1 sms-a a w ub. miesiącu mam takich wiadomości kilkanaście stąd większa f ....odkryłam to dopiero teraz a rąbią mnie na fakturach tak od września ub. roku ;( przecież nikt mi nic nie mówił aby "polskich" znaków nie używać jak brałam ten LG- ik ;( że takie przypadki już mieli wiem bo facet mnie uświadomił wczoraj na infolinii i jest to podobno wina z mojej strony, że nie czytałam na stronie producenta ( tel. brany w salonie) jakie mają obostrzenia dot. tego produktu...pisze reklamacje bo nie czuje się w żadnym wypadku winna swojej niewiedzy w tym zakresie ...ciekawa jestem czy uznają reklamację ...

Gość gość
mój kumpel ma ksywkę KOBRA, ostry z niego gość. Mówi Ci to coś?💤

Gość gość
to akurat jest twoja wina i żadna reklamacja nie będzie zasadna. to ty powinnaś się interesować takimi sprawami, producenta aparatu to nie interesuje. poza tym jak mozna nie wiedzieć ze polskie znaki zajmują wiecej miejsca niż zwykłe??

Przyznaje się, że bogatsza o te wiedze jestem od wczoraj ;( pomijając ten fakt jednak cóż ...do pewnych rzeczy dochodzi się po pewnym czasie...nie od razu jesteśmy wszystkowiedzący...jeśli rzeczywiście nie uznają tej reklamacji...ciekawa jestem powodów ...zasięgnę porady znajomego z biura ...on wygrał walkę z nieuczciwym rozliczaniem co prawda to inna siec ale spróbuje ...najważniejsze to aby nie popełnić grzechu zaniechania ...

Gość gość
Oczywiscie ze nie uznają reklamacji bo to nie wina telefonu. To tak jakbys zobaczyla ze radia niema i go zareklamowala bo ty chcesz radio. Tez kiedys mialam taki tel, była to Nokia, trzeba bylo sie pilnowac w trakcie pisania zeby znakow pl nie robic bo gdy robilam wtedy trzy slowa i sru szlo jaki kilka sms

Gość gość
Zrobisz z siebie wariatke reklamując to :) to nie jest wina rozliczen, to niczyja wona, taki tel i tyle

Gość gość
A...ty...umiesz...pisać...bez...tych...kropek...?...skoro...zdania...nie...umiesz...sklecić...to...nie...dziwie...sie...ze...telefony...dla...ciebie...to...czarna...magia...

Gość gość
napisz sobie ę, ą...itp w klawiaturze i zobaczysz o ile uboższy w znaki bedzie Twój esemes ;)

2014-01-09 09:27:39 [zgłoś do usunięcia] gość A co to za różnica ile kropek stawiam i czy potrafię sklecić zdanie bez nich ! Poza faktem, iż nie muszę posiadać wiedzy na temat wielokrotności wysyłek, które niestety zdarzyły się poprzez wstawianie polskich znaków spotkałam się z tym po raz pierwszy więc zapytałam ludzi na kafe czy coś takiego to kogoś również spotkało. Moja uboga wiedza na tematy j.w wynika z faktu, że telefon potrzebny mi był do dzwonienia i sporadycznie do wysłania sms-a - pierdoły poczta, bankowośc telefoniczna , auto mapy itp. nie sa mi potrzebne w tel. zachciało mi sie "nowego" modelu a życie jednak pokazuje ze powinnam zostać tradycyjnie " przy starym " modelu tel. I zapytaj tutaj kogoś o radę- to nawrzucają ci , że jesteś nieukiem i głupkiem. Żal ;(

Gość kukuł
bloodQueen: kocham Cię:)

Gość gość
ja mam Samsunga i Nokie i gdy pisze eska,to obok na wyswietlaczu stoi jak wół,ile jeszcze znakow moge wpisac,by nie przekroczyc 160,czyli jednego esa.Jak wpisuje polskie znaki,to "zżera" o wiele wiecej znakow,ale to zaraz widze.I w kazdym telu,jakie mialam,pokazywal sie ten "licznik"znakow.

Gość gość
Blood w smartfonie noe bedziesz miec takiego problemu. A twoj problem jest jyz od dawna nawet nokia3310 tak miala