Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaaaaaa1mies

niemowlę nie chce jesc

Polecane posty

Gość majaaaaaa1mies

Hej mam pytanie moje 1.5 miesięczne dziecko wcześniej zjadalo 120 ml mleczka a od kilku dni zjada tylko 70 ml je też chętnie ale tylko ta 70 dlaczego przecież to prawie połowa i nie da się już więcej mu wcisnąć mimo we odbije jej się i tak już nie zje a wcześniej po odbiciu jeszcze sporo jadła dodam że ani mleka ani butelki nie zmieniało macie moze jakieś pomysłu?

Moja córka miała identycznie, wszystko wróciło do normy po kilku dniach. Nie wiem czym to było spowodowane, zamiast tych dodatkowych ml mleka, chętnie piła herbatkę. Poobserwuj ją, jeśli nie dzieje się nic poza tym, wszystko za chwilę powinno się uregulować. Większość mam takich maluchów, które znam, przechodziła to samo :)

Gość majaaaaaa1mies
Dzięki wielkie za odpowiedź pocieszylas mnie trochę teraz czekam aż jej przejdzie :-)

Gość gość
moja córka również tak miała, raz zjadała wszystko, a raz ledwo połowę, później były dni kiedy ilość ml jej nie wystarczała, teraz ma 15 miesięcy i raz ja więcej a raz mniej w ciągu dnia, przecież my dorośli też mamy podobnie :)

Gość gość
Prawdopodobnie wszystko wroci do normy po kilku dniach, ale obserwuj dziecko bo moja corka tez tak miala jak miala 2 miesiace i okazalo sie, ze miala zapalenie ukladu moczowego. Nie miala innych objawow, ani goraczki, nie plakala z bolu, siusiala normalnie, tylko wlasnie duzo mniej jadla. W tym wieku uklad moczowy nie dziala jeszcze w pelni sprawnie i czasem "cofa" czesc moczu co prowadzi do infekcji. Obserwuj dziecko, w razie czego przejdz sie do lekarza :)

Gość gość
Oj moja mala miała niedawno robione badania moczu i lekarz powiedział że jest tam coś lekko ponad granicę ale to jeszcze nie infekcja i zeby sie nie martwić i chyba rzeczywiście wezmę i zrobię jeszcze raz te badania dla świętego spokoju dzięki wielkie wszystkim za rade

Gość emeraldu

moja mała też nie chciała jesc, tylko ze ona miala ponad 7 miesiecy juz. nagle jedzenie jej przestało smakowac i już. trzeba było zmienic po prostu słoiczki, (bo wtedy na słoiczkach była) , padło na Holle, mała znow zaczeła jesc i było wszystko okej. po prostu nagle smaki jej sie zmieniły, nie wiem w sumie dlaczego..