Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

porod polna poznan

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie.czy jak mąż przywiezie mnie na izbę przyjęć(mam skierowanie do porodu)może że mną wejść odrazu na oddział?czy już wtedy musi zapłacić za poród rodzinny?i czy istnieją jakieś ograniczenia czasowe w których mąż może przebywać że mną zanim urodze ?jak to wygląda gdy ma się skierowanie do porodu?bo rraczej w dzień przyjazdu i tak nie urodze:)

Gość gość
Up

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Musi zapłacic

Gość gość
I zapłaci a nie urodze w ten dzień to co?będzie miał potwierdzenie zapłaty tak?ale może być ze mną na oddziale?nie mówię o sali porodowej ,bo to logiczne.myślę o oddziale polozniczym .

Gość gość
?....

Gość gość
Weź zadzwoń dopiero po niego jak będziesz miała rozwarcie

Gość gość
Weź zadzwoń dopiero po niego jak będziesz miała rozwarcie

Gość mammamiła
Ale przecież za pobyt na oddziale położniczym nie musi płacić. Nie wiem, o co pytasz :) Ja na Polnej urodziłam dwoje dzieci. Jak przyjedziesz na izbę, to tam najpierw cię zbadają, podłączą do ktg i takie tam. Jeśli zakwalifikują cię na porodówkę to mąż albo może od razu zapłacić na dole albo wjechać z tobą na oddział, wnieść ci rzeczy, pomóc, a potem wrócić i zapłacić. Na samym oddziale też to przyjęcie trochę trwa,wenflon ci zakładają, jakieś papiery wypełniasz. W każdym razie, przed wejściem na salę porodową musi mieć ten dowód wpłaty. Chyba, że przyjedziecie już na takim etapie porodu,że nie będzie za bardzo czasu :) To wtedy powiedzą wam to na izbie. Skierowanie masz na cesarkę? Pytam,bo przy planowanej cesarce płaci się mniej.

Gość mammamiła
doczytałam, że nie jesteś pewna,kiedy urodzisz, więc wycofuję pytanie o cesarkę :)

Gość gość
przy planowanym cc płaci się tyle samo, najlepiej odrazu zapłacic i mieć z głowy, jak nie urodzisz odrazu to ma potwierdzenie zapłaty

Gość gość
No a ja właśnie myślałam,ze on jak przybędziemy na izbę musi odrazu zapłacić. A ja jadę ze skierowaniem ,bo po terminie.czyli jak przyjadę to raczej i tak nie pójdę na sale porodowa ,tylko na oddział i on tam może ze mną bez opłat wejść tak?:D

Gość gość
zglos tez ze nie chcesz szczepic najlepiej przy przyjeciu, bo byly afery, ze szczepili bez zgody rodzicow i testowali szczepionki

Gość gość
na sto procent przy planowanej cesarce płaci (jeśli masz skierowanie) płaci się mniej.Teraz nie pamiętam, czy płaci się 50 zł, czy mniej o 50 zł, czyli 100 zł. Bo normalnie 150.

Gość gość
ja mialam planowana cesarke na polnej w pazdzierniku 2012 i placilam 50zł

Gość mammamiła
Tak, na oddział, nawet ten porodowy,może wejść bez opłat. Dopiero za wejście na salę porodową trzeba płacić.

Gość natalijka27
Dzięki kochaną za odp :-):-):-)

Gość mammamiła
Jeszcze może wyjaśnię, że na oddziale porodowym są też "normalne" sale, gdzie leżą kobiety czekające na poród. Ja zostałam tam przyjęta we wtorek po południu, bo już miałam silne skurcze i rozwarcie, ale do porodu jeszcze się nie kwalifikowałam. Następnego dnia przed 5 rano pękł mi pęcherz i po jakiejś godzince trafiłam już na salę porodową.

Gość gość
Jestem tylko ciekawa czy mnie wezmą odrazu na oddział porodowy czy najpierw na polozniczy .nie mam wcale skurczy ,ani rozwarcia .zastanawiam się jak to wszystko będzie wyglądało.

Gość mammamiła
To raczej trafisz na jakiś inny oddział. Takiej sytuacji osobiście nie miałam, bo moje dzieci raczej z tych niecierpliwych, co się pchają wcześniej niż mogą. Ale jak leżałam z zagrożeniem porodem przedwczesnym to sporo dziewczyn po terminie spotykałam na tych oddziałach gin.-poł. Tam też mąż może normalnie wchodzić i możecie pospacerować po szpitalu,do bufetu zejść w podziemiach albo na kawę do automatu (z nadzieją, że to wywoła oczekiwane skurcze) :) Ja niestety musiałam leżeć plackiem, często z kroplówką więc zawsze zazdrościłam tych "atrakcji" :) Na kiedy masz skierowanie?

Gość gość
W sumie na dzisiaj:-)ale jadę jutro z nadzieją,ze samo się ruszy jeszcze dziś.niestety cały czas cisza.

Gość gość
Najpierw ginekolog polozniczy później porodowy i tam dopiero płaci

Gość gość
Dzięki:)

Gość gość
na Polnej płaci się za poród rodzinny? myślałam, że wszędzie jest już bezpłatnie... Na sw Rodzinny polaci się 5zł za fartuch dla męża