Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ma siostra ma juz 32 lata i nie bierze slubu ze swoim facetem JAK ja naklonic

Polecane posty

Gość gość

gość sa dlugoletnia para i mieszkaja razem bez slubu moja rodzina cierpi przez to bo jestesmy mieszkancami wsi i kazdy wytyka palcami moja matke ,ze pozwala na takie zachowanie córce a jest porzadna katoliczka siostra ani o s;ubie ani o dziecku nie mysli tylko zyje sobie na kocia łape z tym swoim. co mozna zrobic w takiej sytuacji ja tez mam dosc ze ludzie wytykaja nas przez to palcami bo jestesmy porzadna rodzina a tu takie cossmutas.gif dlaczego moja rodzina musi cierpiec ze wstydu przeciez nie smusimy jej do slubu mamie kazdy dogaduje ciagle dlaczego nie wydaje córki i mama juz ma NERWICE PRZEZ TO

Gość gość
a jak mąż chleje i leje to też wytykacie, czy tylko tych, co robią to bez sakramentu?

Gość gość
zrozum ze mieszkamy na wsi i wytykaja moja mame palcami bo mama jest katoliczka poważaną przez wszystkich:( dlaczego ma cierpiec przez siostre i martwic sie ze ludzie ja obgaduja

Gość gość
ja p********** polska wieś to nadal patologia :(

Gość gość
a co ma zrobić twoja siostra skoro facet nie chce się żenić? - jego zmuście do ślubu!

Gość gość
to siostra sie nie chce zenic jej facet by moze chcial ale wszystko robi co ona chce ona nie uznaje slubu ani dziecka i cala rodzina na tym cierpi sasiadka ostatnio mamie mowila :"czemu ty jeszcze babcia nie jestes ,monika juz po 3ostce i potem o dziecko bedzie ciezko albo chore urodzi" tak bezczelna sasiadka jest :( i mama przyszla do domu i plakala ze przez monike tylko ludzie ja obgaduja

Gość gość
ale po co wy ludzie chcecie kogokolwiek do czegokolwiek zmuszać? zmieni to coś wasze życie że ktoś się ożeni czy nie? Kiedy w Polsce skończy się katolicka zaściankowość? Dlaczego wciąż musimy być Meksykiem Europy?

Gość gość
A może nie mogą mieć dzieci. Co kogo obchodzi jak ktoś inny życie sobie układa, jeżeli jemu jest tak dobrze.

Gość gość
moga miec dzieci ...przeciez pisze ze siostra powiedziala nam w rodzinie ze nie cierpi bachorów i miec ich nie bedzie i nie chce mama dlugo plakala bo nie moze sie z tym pogodzic ze siostra zyje w grzechu na kocia lape a my jestesmy katolikami. nie tak mama ja wychowala..

Gość gość
jak nie mogą mieć dzieci to lepiej niech się nie przyznają bo środowiska katolickio-kościelne mogą takich ludzi publicznie potępić

Gość gość
to niech mama zacznie mówić że córka za mąż wyszła za granicą, miała piękny amerykański ślub itd. a Ty pogadaj z siostrą ze ze względu na mamę tak robicie i żeby jak będzie przyjeżdżac potwierdzała historyjkę, jej to na pewno wisi bo i tak jej nie obchodiz co we wsi gadają (i dobrzE) a Waszej Mamie ulży. natomiast NIE WOLNO WAM nakłaniać siostry do ślubu.

Gość gość
Prowokacja. Nie ma tak tępych osób jak autorka.

Gość gość
To że Wy jesteście katolikami, nie oznacza że siostra też, dorosła i może zapatrywania jej się zmieniły. Możesz tylko im podpowiedzieć, że w razie choroby czy jakiegoś nieszczęścia, jedno o drugim nie uzyska żadnej informacji w szpitalu, bo nie jest członkiem rodziny.

Gość gość
no ja się nie dziwię że siostra nie chce się żenić, w Polsce to nie legalne ;)

Gość gość
nie wierzysz w rodaków. SĄ! :D

Gość gość
to nie prowokacja moze nie pisze dojrzalle tak jak wy bo mama dopiero 18 lat ale serio sie przejmuje tym wszystkim bo siostra jest wychowana po katolicku i chodzi do kosciola a zyje w zwiazku bez slubu i niemysi nawet o tym a juz stara jest przeciez

Gość gość
haha siostra co najwyżej za mąż może wyjść, a nie ożenić się :D Myślę że ferie już gdzieś się zaczęły i coraz więcej prowo na kafeterii :D

Gość gość
ale CO CIĘ TO OBCHODZI JAK ONA ŻYJE? chcesz sobie być katoliczką to bądź a od niej się odp*****l. a w wieku 18 lat powinnaś być w stanie pisać dojrzale i bez błędów, matura za pasem. widać "wieśniak" jako określenie osoby nierozgarniętej i głupiej skądś się jednak wzięło, szkoda mi tylko tych mądrych ludzi ze wsi którzy przez to cierpią... a to przez takich jak wasza rodzinka.

Gość gość
lekturę czytać, smarku...

Gość gość
A ja się zastanawiam skąd tyle głupawych tematów na kafeterii. Macie rację: ferie :)