Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BARDZO PROSZĘ O POMOC

Polecane posty

Gość gość

Zmarła matka mojego syna, dziadkowie syna wzięli go do siebie, chcę napisać wniosek o miejsce pobytu dziecka przy mnie ale nie wiem kogo wpisać jako pozwanego w tym wniosku. Dodam że mam pełne prawa rodzicielskie

Gość gość
bardzo proszę o jakąś poradę

Gość gość
To jest wniosek, a nie pozew. Czyli nie będzie pozwanego, będzie wnioskodawca i uczestnicy. Wnioskodawcą będziesz Ty, uczestnicy to dziadkowie.

Gość gość
ale dlaczego mam wpisać dziadków? przecież teraz to syn powinien być u mnie ale oni mi go nie chcą dać, a wzywać policję nie chcę bo nie chcę aby dziecko miało takie atrakcje

Gość gość
no ale ta sprawa sie srednio nadaje do sądu tylko właśnie na policje. Człowieku ludzie porwali c**praktycznie syna, przebywa z nimi wbrew twojej woli!! Co chcesz napisać w tym pozwie do sądu??? W przypadku porwania dzwoni się na policje a nie pisze pozew. Jedź do nich i powiedz że albo ci oddadzą dziecko albo dzwonisz na policje. Ewentualnie wejdz tam i sam go zabierz.

Gość gość
A wcześniej było ustalone miejsce pobytu dziecka sądownie przy matce czy też nie?

Gość gość
tak było ustalone przy matce, ale matka zmarła i nie mieszkała ze swoimi rodzicami