Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zycie jako konkubina

Polecane posty

Gość gość
brak głównej rozgrywającej allium i wypaliło się, szkoda ciekawie pisała

Gość gość
To najgorszy typ kafeteryjnego oszołoma. Wypowiedzi pełne frazesów (trzeba żyć zgodnie z tym co kazał Bóg, ale walka o majątek jest najważniejsza) i wiedzy fachowej (jak udowodniono kilkukrotnie bardzo wątpliwej jakości), a jak grunt w rozmowie robi się grząski to ucieka obrażając przedtem tych, którzy obnażyli jej głupotę. I jeszcze prawi kazania o tym "jak powinna wyglądać rozmowa" :D

Gość jajasiewypowiem
szkoda że nie można normalnie brać udziału w dyskusji

Gość gość
A na czym polega normalny udział w dyskusji? Co C**przeszkadza?

Gość jajasiewypowiem
wczoraj wieczorem blokowało WSZYSTKIE moje wypowiedzi

Fora takie jak to , zresztą inne też nie ma co ukrywać są istnymi zagłębiami specjalistów - z każdego zakresu . A specjalizacja ta objawia sie najczęściej umiejętnością obsługiwania myszy w zakresie " kopiuj - wklej " oraz udowadniania swoich kompetencji poprzez argumentację typu " a bo tak " . Nie jestem prawnikiem , Boże broń ale zbyt często ocieram się o to zagadnienie ,żeby nie iwedizeć o czym piszę :) A krytykantom przypomnę :) najprościej jak można - - wstępni to rodzice i dziadkowie . - zstępni to dzieci i wnuki .. niemniej jednak życie jest zbyt skomplikowane dla niektórych i nie od przejścia jest świadomość ,ze możesz być np zstępnym i wstępnym jednocześnie :) bo jesteś w i dzieckiem i rodzicem jednocześnie ? No ale poczucie ,ze przyłożyło sie swoją cegiełkę od dyskusji jest i to dla wielu jest najważniejsze . Nie ważne - mądrze - głupio - byle było :) Pisałam już o tym - prawo to bardzo precyzyjne narzedize i nie wystarczy tutaj skopiować paragraf z netu ,żeby być " specjalistą " - no, chyba , ze takim o jakim też juz wspominałam :) I pozdrawiam wszystkich , którzy zadali sobie choć trochę trudu żeby napisać coś więcej niż tylko " allium to kretynka " :D

hej konkubiny :) jak tam oberwałyście juz dziś? :D no ja jeszcze mam spokój bo stary w tyrze. a tak apropos mojego starego, wczoraj w lóżku rozmawialam z nim i mówię do niego że według większości na kafe nie jestem konkubiną tylko zwykłą dupodajką. a on mi na to że i tak jestem w lepszej sytuacji bo przed ślubem to dupodaja z wyboru tzn jak chce to da a po slubie to już dupodajka z obowiązku nawet jak nie chce ma obowiązek dać hahahah słodki ten mój stary, przynajmniej posmialismy się

jak grunt w rozmowie robi się grząski to ucieka obrażając przedtem tych, którzy obnażyli jej głupotę. I jeszcze prawi kazania o tym "jak powinna wyglądać rozmowa" smiech.gif z z a jak ktoś kto wypisuje takie dyrdymały mozę cokolwiek obnażyć ?:) no , chyba - się obnażyć :D

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] allium niemniej jednak życie jest zbyt skomplikowane dla niektórych i nie od przejścia jest świadomość ,ze możesz być np zstępnym i wstępnym jednocześnie usmiech.gif bo jesteś w i dzieckiem i rodzicem jednocześnie ? ---- Opowiadasz głupoty. W prawie spadkowym wszystkie określenia odnoszą się do spadkodawcy. Jest mowa o jego małżonku, zstępnych, wstępnych itd. To mogę być jednocześnie i dzieckiem i rodzicem tej samej osoby (spadkodawcy)? A w jakiej to niby sytuacji?

Gość jajasiewypowiem
kurcze, wczoraj był taki fajny wątek odnośnie poświęcenia... i odniosłam wrażenie że tylko żony się poświęcają i generalnie poświęcanie się dla osoby którą się kocha jest złe

Gość gość
ja sie ciesze,że jestem żoną, nasz zwiazek został sformalizowany nikt znas nie bał sie zaobowiazan mimo ze mamy od 22-25 lat ;)

Gość gość
Według konkubin jak zrobisz kolacje dla meza to jesteś kuchta i służącą. Jak kochasz sie z mężem to dlatego bo musisz . Smutne i przykre co wy tu piszecie .

pojęcia nie mam skąd założenie , że w PS wszystko kręci się wokół spadkodawcy . to co w takim razie z testatorem ? on nie podlega PS ?

Gość gość
A ta nadal próbuje Wam robić wykłady? :D x Dla zainteresowanych poczytajcie zamiast wypociny tego internetowego tworu jakieś źrodło fachowe: "Jeżeli przy życiu pozostaną same dzieci, bez małżonka, to będą one dziedziczyć cały spadek w częściach równych". źródło - encyklopedia gazety prawnej http://www.gazetaprawna.pl/encyklopedia/prawo/hasla/335808,dziedziczenie.html

Gość gość
11.01.14 [zgłoś do usunięcia] allium "Fora takie jak to , zresztą inne też nie ma co ukrywać są istnymi zagłębiami specjalistów - z każdego zakresu . A specjalizacja ta objawia sie najczęściej umiejętnością obsługiwania myszy w zakresie " kopiuj - wklej" xxxxxxx jestes glowna reprezentantka allium. "I pozdrawiam wszystkich , którzy zadali sobie choć trochę trudu żeby napisać coś więcej niż tylko " allium to kretynka " xxxxxxx no niestety taka masz tutaj opinie alfo i omego 🖐️

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] allium pojęcia nie mam skąd założenie , że w PS wszystko kręci się wokół spadkodawcy . to co w takim razie z testatorem ? on nie podlega PS ? x Mowa o interpretacji regulacji prawa spadkowego dot. dziedziczenia ustawowego. Jeśli jest tam mowa o zstępnych to chodzi o zstępnych spadkodawcy czyli zmarłego (a nie jego sąsiada). Podobnie: wstępni, rodzeństwo itd. Zatem bądź łaskawa nam wyjaśnić jak mozna być jednocześnie zstępnym i wstępnym tej samej osoby.

Gość gość
allium skoncz juz ten swoj chory wywod bo juz mi sie rzygac chce. kobiety chca wrocic do tematu a ta dalej swoje no ja pier/dole jak cie mozna nie jechac jak nic nie dociera do ciebie.

za to ty alfo i omego nie zadałaś sobie nawet trudu ,żeby doczytać ,ze rozmawiamy o dziedziczeniu w KONKUBINACIE - nie małżeństwie :) no, ale mysz - kopiuj - wklej a pomyśleć czy nawet przeczytać co sie wkleja już trudniej :D

Gość jajasiewypowiem
oki, to może z tej strony. Skoro konkubinat daje tylko wolności , satysfakcji ze związku to dlaczego konkubenci dążą do jego zalegalizowania. Przeciez to tez byłby kolejny papierek

Gość gość
A konkubinat nasz kafeteryjny prawniku od siedmiu boleśc***olega na tym, że nie ma małżonka.

malo tego - omal nie przeforsowali zwiażków partnerskich jako atrapy małżeństwa . po co ? skoro ślub jest be to taki niby ślub byłby już dobry ?

Gość gość
żal mi was, czy konkubina czy zona to i tak zle hehe, ludzie sie kochaja to wychodza za maz, ludzie chca zyc na kocia lape i robic co chca to zyja, proste....

Gość jajasiewypowiem
mnie to też intryguje, bo skoro ciężko jest iść do USC i załatwić "formalność ślubu" chociażby w jeansach, bez tej całej otoczki ... ale nie... lepiej wnioskować o legalizację związków partnerskich. Jaki sens?

Gość gość
To wyłumacz to allium. Baba jest tak zawzięta, że żeby udowodnić własne racje nawet stworzyła własne prawo :D

allium kochając kogos tak naprawdę czy to w małzeństwie czy tez nie nie naturalne wręcz jest mysleć o sprawach spadkowych. czy ty wiesz co to miłość bezwarunkowa?

Gość Arielkaaaaaaaaaa
Ja mam d***e jak kto zyje alee w*****a mnie jak sa zapisy do przedszkola i nagle 30 % wpisów na liście to dzieci "samotnych matek " ktore mieszkają z facetem bez ślubu. . Ktoś powinien zrobić z tym porządek bo dzięki takim zakłamanym paniusiom moje dziecko nie dostało się do przedszkola państwowego.

lady - o prozie życia możesz nie myśleć jak masz 16 lat . Jak masz więcej i to olewasz - to będziesz żyć miłością i tylko nią :)

Gość gość
Bo niektóre konkubiny to cwaniary, które sobie dorabiają ideologię

i to j est pewnie jeden z tych powodów- niewypowiedzianych ale jednak . " samotne matki " maja udogodnienia , których nie maja kobiety zamężne wieć ślub nie jest korzyścia a przeciwnie - utrudnieniem .