Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wiedzaca

pan elektryk domaga się wejścia do mojego domu w celu

Polecane posty

Gość nic nie wiedzaca

Witajcie Drodzy Forumowicze, chcialabym zapytac sie czy w Waszych domach sa dokonywane przegladay insatlacji elektrycznej poniewaz bardzo zaskoczylo mnie, ze pan elektryk domaga sie wejscia do mojego domu w tym celu. Nigdy wczesniej takie przeglady nie byly przeprowadzane.

Gość gość
A mieszkasz w bloku?Jesli tak,to zadryndaj do Spoldzielni Mieszkaniowej i zapytaj,czy cos takiego zlecali.Chociaz u mnie zawsze na klatce wieszaja info.W starym budownictwie jak sama nie zawolasz fachowca,to sam nikt sie nie zjawi.A poza tym sprawdzany jest zazwyczaj gaz,ale zeby prad..Watpie..

Gość gość
W domu prywatnym nigdy ,był owszem przegląd ale sama dzwoniłam do elektryka ,do mojej mamy owszem przychodzą ze spółdzielni ale zawsze wisi info na klatce ,Nie musisz nikogo wpuszczać i zadzwoń do elektrowni dowiedz się więcej .

instalację ma prawo przejrzeć,ale tylko do licznika. To co się dzieje za licznikiem to twoja sprawa. Chyba że zakład energetyczny,który wysłał pracownika weźmie odpowiedzialność w razie zwarcia w instalacji i pożar.

Gość nic nie wiedzaca
Wypytalam sasiadow - i oni nic nie wiedza o zadnym przegladzie, a pan ktory chcial wejsc do mojego domu wspominal, ze bedzie wszystkie gniazda we wszystkich pomieszczeniach sprawdzac.

dodam jeszcze że jak otworzy licznik,to patrz mu na łapy. Może być tak że sam uszkodzi plombę,a potem napisze protokuł o stwierdzonym przypadku grzebania przy liczniku. On dostanie premię,a ty będziesz się bujać po sądach żeby uniknąć kary za kradzież prądu. Było głośno o tym. Tak praktykowała firma ENEA.

Gość u mnie te był ten przegląd
w tamtym roku. W dodatku robiła to firma z innego miasta. Mieli sprawdzać tylko kontakty w łazience i kuchni - sąsiad wpuścił i łazili mu po całym mieszkaniu, nawet wchodzili (2 facetów) do pokoi, które miał zamknięte. Ja nie wpuściłam, to wydzwaniali, ale i tak nie umówiłam się i nie wpuściłam ich.

Gość gość
Przeglądy robi sie co 5 lat, powinni sprawdzić gniazdka Nie każdy właściciel o tym wie Najlepiej jeśli masz wątpliwości dzwon do spółdzielnie i sprawdzaj Zawsze mozesz poprosić. Gościa by poczekał na korytarzu a ty dzwoniszi sprawdzasz Jak nie jesteś pewna nie wpuszczasz lub czekasz aż ktos z tobą będzie w domu

co wy chrzanicie o spółdzielniach,przeglądach. Autorka ma własny dom i własną działkę. Czytajcie dokładnie

Gość gość
Średzki to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem Autorka owszem użyła określenia dom ale nie pisała o żadnej działce Niektórzy dom i mieszkanie używają zamiennie, skoro mieszkanie to ich dom

Gość nic nie wiedzaca
dzwonił też jakiś pan hydraulik i twierdził, że muszę go wpuścić aby mi przepchał rurę :(

Gość gość
są przeglądy tzw. przeciwporażeniowe sprawdzają gniazdka w łazience i w kuchni - tam gdzie może być kontakt z wodą. Muszą być uziemienia. To nic niezwykłego

Gość nic nie wiedzaca
mnie nic nie razi :(

Gość gość
Arecki,a na tej dzialce sad i stadnine koni.

Gość gość
Tak są przeglądy ale zawsze po uprzednim powiadomieniu i nigdy pojedynczych domów czy mieszkań . Chyba że podczas oficjalnego przeglądu nikogo nie było w lokalu ale i wtedy powinno się lokatorów powiadomić .

Gość nic nie wiedzaca
To jest wlasny dom, zadem blok. Mieszkam w nim ponad 20 lat i nigdy zadnego przegladu instalacji nie bylo.U sasiadow rowniez nie. Od kiedy obowiazuje przepis, ze przeglady instalacji elektrycznej maja sie odbywac co 5 lat?

Gość gość
Nie wiem ale jako zarządzać nieruchomosci wiem ze takowe muszę robic

Gość gość
zerowanie ma prawo sprawdzać administracja

Gość gość
@nic nie wiedzaca przeglądy co 5 lat są chyba "od zawsze". A w razie czego odpukać lepiej mieć papier od elektryka niż spotkanie z prorokiem

Gość gość
znam jednego pana elektryka - robi mi regularnie przegląd gniazdka - nie narzekam :D

Gość gość
Chciał ci wsadzić swojego drucika :) you know what I am mean;)

Gość gość
I co mu powiedziałaś? Rozumiem, że go nie wpuściłaś.

Gość Sabrina203
Ja samodzielnie co jakiś czas zatrudniam elektryka właśnie w celu sprawdzenia jakości instalacji elektrycznej. Zwykle nic złego się nie dzieje, ale taka kontrola jest potrzebna, bo z prądem nie można ryzykować. Kontrole, jak i zresztą montaż i naprawę wszystkiego zawsze wykonuje firma Anluks (http://anluks.pl/)

Gość oliwia76
lepiej zapobiegać takim sytuacjom . do mnie też chcieli wpaść do domu:) ale ich szybko zgasiłam , że specjalna firma sprawdza mi gniazdka i nie potrzebuje ich usług;) ale mieli minkę;) jakbyście nie znali takich firm zapraszam tutaj http://hipersystem.pl/ ja głównie z nimi współpracuje

Gość gość
Do wolnostojącego domu samemu powinno się wzywać elektryka, więc jest to podejrzane. Co do elektryka to jeżeli chcecie dokonać przeglądu instalacji elektrycznej to skontaktujcie się z firmą www.el-wer.com.pl Na nich można w pełni polegać.