Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matematyka

Polecane posty

Gość gość

Witam! jestem w 1 kl LO ale bardzo się boję matury, która jednak bardzo szybko przybędzie tylko tak się wydaję że to 3 lata. Mam paniczny strasz przed matematyka testy gimnazjalne m poszły fatalnie po mimo że na korki chodziłam i chodzę dalej wstyd się przyznać ale miała tylko 28% wstyd normalnie. A na początku roku pisaliśmy testy diagnostyczne to uzyskałam tylko 4p na 18 dramat jakiś nie wiem dlaczego tak z innych przedmiotów mam same 4-5 nawet z fizyki i chemii .. Poświęcam bardzo dużo czasu matematyce ćwiczę i chodze na korepetycje no ale po mimo tego bardzo się boję na półrocze nie jest źle bo mam 3 no ale i tak wiem że zj***e tą maturę :/ co mam robić ?

Gość gość
co masz zrobić? zgasić kompa, zablokowac kafeterię i inne pożeracze czasu -glupie strony, i wziąc sie do nauki, proste?

Gość gość
no chyba pisałam że się uczę piszę właśnie że mi nie wychodzi spędzanie 4h dziennie plus korepetycje to mało ? nie mam ani fb ani taki innych rzeczy .. -,-

Matematyka to nauka logiczna i czas spędzony na nauce niewiele zmieni. To trzeba zrozumieć, chcieć dociekać, poszukiwać... nie każdy jest matematykiem, ale podstawy każdy znać powinien. Myślę, że skoro masz świadomość swoich trudności matematycznych to jesteś na dobrej drodze żeby podstawy opanować przez te 2 lata. Wtedy zdasz na pewno, najwyżej nie na najwyższym poziomie ;-) Ja matematykę uwielbiam, teraz już nie mam z nią do czynienia, ale zawsze miałam 5 z matematyki. Znam jednak osoby zdolne, które z matematyką radziły sobie kiepsko. Każda jednak maturę zdała, więc spokojnie.

Gość gość
Ale jaki masz problem robisz jakiś dział i nie potrafisz się go wcale nauczyć czy się nauczyłaś a za chwilę zapominasz?