Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studiowałam a teraz nie mogę dostac pracy ze względu na wygląd

Polecane posty

Gość gość

5 lat poszło....na ostatnim roku dostałam mega trądzik, który utrzymuje się do dziś, forma trądziku piorunującego, prawie 3 lata na lekach doustnych i zewnętrznych, niewielka poprawa... a studiowałam kosmetologie, korzystam z leczenia najlepszych specjalistów z uniwersytetu, rozkładają rece, a nikt mnie w zawodzie nie chce przyjąć, rozmów kwalifikacyjnych tysiące bo mam super cv, wiele kursów itp. i kadży mnie zaprasza ale jak tylko mnie zobaczą to zbywają, czemu mi się to stało???!!!, badania hormonalne, badania bakteriologiczne, dieta, antybiotyki, szczepionki, roaccutane... i nic przegrałam życie, a tak pięknie było do 4 roku studiów..

Gość gość
teraz zostane bezrobotna do końca życia

Gość gość
a nie mozesz szukac pracy w innej branzy?

Gość bardzo inny gosc
wypróbuj kwasy AHA, ja walczyłam z trądzikiem do okresu studiów i mi pomogły właśnie te kwasy.

Gość gość
a moze tabletki anty cos pomoga

Gość gość
makijażem tez nie możesz zakmauflować?

Gość gość
mogę tylko bez doświadczenia nie dostałam ani odpowiedzi z biedrony, carrefoura, kauflanda.... co zrobic znowu sie uczyc, jakiegos technika administracji zrobic czy cos bo juz nie wiem, stara już jestem

Gość gość
kwasy aha na taką twarz się nie nadają, tak codziennie robię kamuflaż, hormony o dziwo mam w porządku, wszystkie, nie tylko płciowe i bezposrednio mogące przyczyniac się do trądziku

Gość gość
nie mam zupełnie pomysłu, ostatnie 3 lata spędziłam w gabinetach lekarskich

Gość gość
a moze spruboj otwozyc cos swojego

Gość gość
a badałaś się pod kątem nurzeńca?

Gość gość
probowalas masci zorac?

Gość gość
Czy nastąpiła jakaś zmiana w Twoim życiu w tym czasie, kiedy pojawił się trądzik? Stres, przeprowadzka, zmiana diety?

Gość gość
Jestem pewna, że diety nie stosujesz i zdarza ci się jeść np. słodycze, czekoladę, pić kawę, alkohol itd. Jeśli to nie jest objaw jakiejś poważnej choroby, to porządna dieta (ale naprawdę porządna i bez podjadania niedozwolonych przy trądziku rzeczy) w połączeniu z leczeniem zachowawczym pomogą na 100 %...

Gość gość
A próbowalas tylko calkiem naturalnych metod?

Gość gość
dieta bezglutenowa + dieta bezmleczna + dieta o niskim indeksie glikemicznym dodatkowe: + pić więcej wody mineralnej lub źródlanej + zero chemii do twarzy (tylko chłodna woda) + zero leków i antybiotyków + zero alkoholu i nikotyny

Gość gość
Obejrzyj sobie wykłady dr Ewy Dąbrowskiej na you tube (książki też są jej autorstwa), tylko nie rób długiej głodówki na własną rękę. No i na tle nerwowym też może być.

Gość gość
dzięki za rady, co do diety to obecnie nie mam konkretnej, po prostu nie piję kawy, zresztą nigdy nie piłam, alkoholu, słodyczy nie tykam, mleka też nie piję, wodę mineralną piję w dużych ilościach, nigdy nie paliłam, stres na pewno się do mojego trądziku przyczynił, neurolog stwierdził zaburzenia, nadreaktywnosc uk. współczu., dlaczego ten trądzik nie pojawił sie w okresie dojrzewania..tylko tak pozno

Gość gość
Retonol masc

Gość gość
wejdź na blog "wylecz trądzik" polecam.

Gość gość
hmmm, może tak dla odmiany przestań się nim przejmować, zaakceptuj sytuację, wrzuć na luz, może właśnie stres jest głównie przez trądzik, trądzik przez stres i błędne koło się robi

Gość gość
A pobrano ci wymaz z tych wypryskow? Może masz infekcje? Możesz tez wypróbować wyhodowanie autoszczepionki, moja ex bratowa miała infekcje gronkowca po wizycie u kosmetyczki, uratowała ja właśnie autoszczepionka. Jej twarz wyglądała strasznie, miała wypryski tradzikowe, wulkany wręcz. "Tradzik" wyleczyla ta autoszczepionka, ale blizny jej zostaly

Gość gość
Ludzie, co za brednie gadacie. Zaczxnij od specjalistycznego leczenia, nie u jakiego dermatologa, ale specjalisty! Pocxytaj sobie na internecie o acne fulminans!