Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odmowilam badan genetycznych

Polecane posty

Gość gość

Czy ktos jeszcze tak zrobil? Bede miala tylko jedno usg w 20 tyg.

Gość gość
a dlaczego podjęłaś taką decyzję?

Gość gość
Zalozyalam dwa watki, pierwszy sie nie pojawil wiec napisalam drugi a teraz sa dwa, sorry. Bo chyba I tak nie potrafilabym usunac jakby co.

Gość czy ja nie przesadzam
Też jestem ciekawa.

Gość gość
O ile się nie mylę, przy współczesnym stanie DOSTĘPNEJ wiedzy medycznej, i tak nie można się dowiedzieć w porę i ze stuprocentową pewnością jaki jest stan dziecka, ani w naszym państwie religijnym cokolwiek z tą wiedzą użytecznego zdążyć zrobić. Równie dobrze można sobie odpuścić.

Gość czy ja nie przesadzam
Ale jednak szanse na wykrycie są spore. Dlaczego więc pozbawiać dziecko ewentualnej pomocy?

Gość gość
są wady, które można wyleczyć w życiu prenatalnym i dziecko wyjdzie na świat bez uszczerbku żadnego. ja poddawałam się wszystkim dostępnym, nienadprogramowym badaniom :)

Gość gość
no świetny pomyssł autorko - może choć popatrz czasem telenowele polskie bo ostatnio w na dobre i na złe był taki wątek że wiedzieli że dziecko chore ale nie badali bo będą kochać - tylko że to jakbyś zostawiała dziecko bez pomocy, medycyna naprawde jest teraz wielka i leczy maluszki w brzuchu a przynajmniej są przygotowani po porodzie, kierują do odpowiedniego szpitala itd - ale twoj wybór

Gość gość
maluszki w brzuchu leczy się na filmach lub reportażach niestety w życiu wygląda to zupełnie inaczej chyba że ma sie wór pieniędzy a na opieke państwową trudno liczyć, wiem bo przeżyłam strate dzieka, jeżeli chodzi o badania genetyczne to ja akurat miałam robione pomiędzy 13 a 14 tyg a wynik był za 3 tyg jak ciąża miała ok 17-18 tyg i co w takiej sytuacji jeżeli dziecko okazało by się chore usunąć na tym etapie? tak więc szacun za twoja decyzje, ja zrobułam bo chciałąm wiedziec i gdyby wyszło zle też bym nie usunęłą tylko pogodziłą się, może jedynie jest łatwiej bo mając świadomośc chorego dziecka można sie wcześniej oswoić z myślą i jakoś mentalnie przygotować