Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marikaaaa

konflikt partner rodzice

Polecane posty

Gość marikaaaa

Zdarzyło nam się zamieszkać na jakiś czas z moimi rodzicami. W pewnym momencie wyniknęła kłutnia związana z powiedzmy brakiem szacunku mojej mamy do mnie. On jako osoba poboczna i uczulona bardzo na regółkowość prawidłowych relacji międzyludzkich i niedopuszczająca odstępstw od regóły, wszedł w konflikt z moją mamą, tak duży że musieliśmy się wyprowadzić. Przez ponad rok nie rozmawiali ze sobą, a każdy mój kontakt z rodzicami kończył się kłótnią z nim. Nieszczęście idzie o tyle dalej, że jako osoba szanująca rodziców jestem zdecydowana zachować z nimi dobry kontakt. Niestety mój partner można śmiało powiedzieć próbuje mnie przestraszyć, że nigdy więcej do Nich nie pojedzie co ma dalekie skutki biorąc pod uwagę założenie wspólnie rodziny. Ogólna sytuacja między nami jest dobra ale jeśoli dojdzie do rozmowy na ten temat zawsze kńczy się katastrofą. Moi rodzice poszli krok na przód i przeprosili go mimo to jego podejście się neiwiele zmieniło a wręcz nasila się jeśli moje zdanie na trudne tematy - nie tylko związane z tą sytuacją jest inne. Piszę bo potrzebuję rady, co zrobić by jakoś to poskładać w całość i uratować. Znów być szczęśliwą wśród ludzi, których kocham...? Zaczyna brakować mi sił by walczyć o to uczucie... Mam wrażenie, że stałam się wrogiem numer jeden i tak naprawdę nie jestem pewna czy mam jeszcze swoje miejsce w tym związku. Nie ukrywam, że boję się żyć poza nim i mój partner dobrze o tym wie.

Gość gość
Konflikty w rodzinie to normalna rzecz aczkolwiek niepożądana. Przejdzie im wszystkim i się pogodzą.