Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KochanePomocy

Niedoczynność tarczycy

Polecane posty

Gość KochanePomocy

Hej, moja przygoda z tarczycą rozpoczęła się około 3 lata temu kiedy po badaniach okazało się że mam podwyższone TSH. Zaczęło się chodzenie po lekarzach, wydawanie kasy na to samo ciągle i w końcu nic nie postąpiło i nic nie było wiadomo. Tydzień temu miałam robione znowu badania i znowu wyszło mi te TSH.. Czy przez to wiadomo że na pewno to problem z tarczycą? Któraś z was bierze leki na niedoczynność? Strasznie się boję że jeżeli dostanę jakieś leki to przytyję. Przy wzroście 170 i 75 kg nie uśmiecha mi się zerkać na wskazówkę wagi przesuwającą się w prawą stronę. Od jakiegoś czasu jestem też na bardzo "drastycznej" diecie, ale nic a nic nie widać po mnie. A jak było z wami?

Gość gość
A jaki miałaś ten wynik TSH? Ja od dwóch lat się leczę i z wynikami bywa różnie, mimo że przyjmuję Euthyrox 88, to czasem wynik mam gorszy niż na początku leczenia. Z wagą przy tarczycy trzeba się bardzo pilnować, ja tego nie zrobiłam i bum! 10 kg w rok przytyłam. Chociaż tu nie ma reguły, jedne tyją, drugie chudną. Ale najważniejsze żebyś pilnowała swoich wyników i brała leki, miała pod kontrolą dobrego endokrynologa-ginekologa najlepiej, bo przez to możesz narobić sobie niezłych problemów z hormonami.

Gość pcośka
ja biorę euthyrox 75 raz dziennie... U mnie okazało się , że mam niedoczynność niecały rok temu. Chodziłam przemęczona, w dzień usypiałam na stojąco a wieczorami nie mogłam zasnąć, nie miałam na nic siły i totalne zero energii. Po około miesiącu brania euthyroxu poczułam poprawę i teraz jest lepiej. Waga też mi się ustabilizowała. Z wynikami bywa różnie, ale jestem w normie :) Zanim zaczęłam leczenie miałam TSH na poziomie 7,9 , a teraz zeszłam do 2,0. Badam tsh kontrolnie raz w miesiącu bo staram się o dzieciątko :)