Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiiiolla

co to oznacza ze niemowlakowi wraca sie mleko

Polecane posty

Gość wiiiolla

?

Gość gość
to znaczy, że mu się wraca i wychodzi tędy, którędy chwilę temu weszło. po prostu dziecko ulewa, chlusta, lub zdąży zlapać i połknie znów :D

Gość gość
to znaczy e ulewa, przyczyną może być niedojrzałość układu pokarmowego, refluks albo jedzenie zbyt dużej ilości mleka na raz. Czasami winna jest infekcja ukałdu moczowego.

Gość gość
ojej, faktycznie. nie wiedziałam, że jedno może mieć wpływ na drugie.

Gość wiiiolla
a co to jest refluks i skąd się bierze? i czy ulewanie może być z przejedzenia?

Gość gość
może być i z przejedzenia, z niedorozwoju wpustu przełyku, z niedojrzałości układu pokarmowego, z nietolerancji pokarmowej, alergii, nadmiernego napięcia mięśniowego i jak ktoś napisał również z powodu infekcji układu moczowego. a w jakim jest wieku, co je, kiedy ulewa, jak wygląda to co ulał, jak pachnie, ile tego jest, wylatuje ciurkiem czy pod ciśnieniem, czym karmisz?

Gość gość
refluks niedomykanie zwieracza przełyku. Jeśli dziecko ma bardzo duże przyrosty to możliwe że się przejada, jesli małe lub średnie to może być to refluks.

Gość wiiiolla
mała ma 6 tygodni, karmie ja tylko piersia, wlasciwie zaczela ulewac od 2 dni raz czy tam 2 razy na dzien. wyglada jakby wylecialo pod cisnieniem niewiele czy na refluks mozna cos poradzic?

Gość wiiiolla
aha wazy cos kolo 5 kg dosc ladnie przybiera wydaje mi sie

Gość gość
moj maly tez ulewal - okazalo sie ze wystarcyzlo po odbiciu go jeszcze troszkę go ponosic w pozycji pionowej (jakieś 5-10 minut) i już nic nie wracało do buzi.

Gość gość
moze za duzo powietrza lyka, sprobuj zrobic tak, ze jak zje z jednej piersi,wez ja do odbicia i potem daj druga

Gość gość
Moja córka ma 7 m-cy. Ma stwierdzony refluks niemowlęcy (nie mylić z choroba refluksową). Od początku bardzo ulewa i to bardzo, bardzo, bardzo! Jednocześnie bardzo dużo przybiera. Nie przejada się na 100%. Refluks niemowlecy ma bardzo duzo dzieci. Z reguły przechodzi po 3cim, 6tym m-cu lub nawet po roku. Jeśli dziecko nie ma innych nieprzyjemnych dolegliwości- bóle brzucha, zły przyrost wagi, lub alergia pokarmowa to nie ma się czym przejmować ;)

Gość wiiiolla
oprócz tego ma wysypkę na twarzy taka drobna kaszkę i jakies drobne pryszczyki na brodzie. czy to moze byc po zjedzonej przeze mnie czekoladzie?

Gość gość
czasami w tym okresie pojawia się tymczasowa nietolerancja laktozy, trwa kilka tygodni i trzeba to przeżyć. Możesz porozmawiać z pediatrą, co ona na to, krostki na policzkach i ulewanie mogą świadczyć o lekkiej skazie białkowej. Powiem co ja zrobiłam jak mieliśmy takie problemy. Zmniejszyłam ilość spożywanego nabiału do 2 plasterków sera dziennie, nie jadłam jogurtów i nie piłam mleka, zanim podałam pierś odciągałam mleko I fazy, gdzie jest najwięcej laktozy. Do skończenia 3 miesięcy problem sam minął. Druga rzecz jesli chodzi o ulewanie, często mleko lec***od duzym ciśnieniem i dziecko nałyka się dużo powietrza, później z może zdarzać się ulewanie, tu pomaga aczkolwiek nie eliminuje problemu karmienie pod górkę, z tego również dzieci szybko wyrastają a laktacja ok. 3 zazwyczaj stabilizuje się.

Gość gość
ok. 3 miesiąca krostki mogą być też po czekoladzie Pamiętam, że do 3 miesiąca trzymałam jako taką dietę lekkostrawną, a później już wszystko po kolei jadłam.