Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mogę przybrać w 16 tygodniu ciązy

Polecane posty

Gość gość

1 marca mam ślub. jestem teraz w 9 tygodniu ciąży... wczoraj przymierzałam sukienkę ślubną (którą już kupiłam) i jest w sam raz w biodrach i pasie... i teraz się boję, że do ślubu się w nią nie zmieszczę ;(

Gość gość
tego ci nikt nie przewidzi bo to sprawa indywidualna. Ale jeśli nie masz zapasu to moze być problem.

Gość gość
no teraz ją zapinam na styk.. ;/ akurat przy pasie jest taka mała przypinka.... bo wyżej jest wiązana jak gorset.... mam nadzieje że coś mi krawcowa doradzi bo naga nie mam zamiaru iśc do ślubu

Gość gość
ja ważę cały czas tyle samo tzn jestem w 16 tyg a ważę tyle co w 10. Ale... brzuszek powoli zaczyna widać. Lepiej niech krawcowa coś wymyśli, nie ściskaj brzucha.

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy tylam srednio 2,5kg na wizyte ogolnie prztytylam 30kg to byla corka zabrala mi figure ale zostawila urode bo w tatusia a druga ciaza do 4mca chudlam zamiast tyc dopiero pozniej zaczelam przybierac ogolem przybylo 13kg i synek z figura tatusia i uroda mamusi.

Gość gość
:( załamka.. ja chyba ważę mniej niż na początku ciąży, ale mam problemy żołądkowe (ciągle boli) i mam wypukły brzuch :( może się wszystko uspokoi do ślubu i będzie ok

Gość gość
Na kg to nie powinnas nic ale brzuch już mmoże być

Gość gość
Jestem w 14 tygodniu, na chwile obecna stracilam 1 kg do swoich spodni sprzed ciąży sie mieszczę ale tylko na stojąco, jak siadam to jest mi bardzo ciasno tak ze bym 10 min prosto nie wysiedziala. Czyli tycie tyciem ale w biodrach sie zmienia. Myślę ze powinnaś porozmawiac z krawcowa bo w dniu slubu będziesz sie tylko męczyć.

Gość gość
no ładnie!! nie wpadłam na pomysł żeby sprawdzić sukienkę jak się mi w niej się siedzi.... :o bo jak stoję jest ok ale z siedzeniem to już nie wiem ;(

Gość gość
brzuszek u niektórych pojawia się już w 14 tygodniu, nie musisz wcale przytyć ale brzuszek zacznie już być widoczny, choć u niektórych dopiero w 6 miesiącu coś się pojawia.

Gość gość
No w 16 to u mało której nie ma powiększonego brzuszka. Brzuch nie pojawia się nagle! Żeby w 4/5 mcu był dobrze widoczny musi być malutki, większy, większy... Ja w 16 tc już dawno nosiłam ciążowe ciuszki a wcześniej miałam okropne wzdęcia i w sumie też to wyglądało jak ciążowy brzuch. To byłby cud gdybyś w 16 tc zmieściła się w ciuch który teraz jest na styk...

Gość gość
no to się załamałam ;(

Gość gość
Krawcowa będzie musiała dać moczne wstawki kateriału lub skombinować coś by w przodzie była dodatkowy materiał , najlepiej marszczony by jak najmniej było widać. Do zdjęć w kościele czy urzędzie trzymaj kwiaty przy brzuszku a na sali czy w domu to olej sprawę bo i tak jak urodzisz to każdy przeliczy i będzie wiadomo .

Gość gość
Miało być boczne wstawki materiału

Gość gość
Autorce zapewne nie chodzi o to, żeby ukrywać ciążę i nie to jest jej głównym zmartwieniem ;-/ Tylko żeby suknia po prostu dobrze leżała. Autorko, jeśli suknia jest absolutnie na styk w tym momencie to może być ciężko. Gdyby był chociaż mały zapasik...Ale zapytaj krawcowej, w końcu to ona się na tym zna więc powinna wiedzieć co zrobić w takiej sytuacji.

Gość gość
to czy brzuch będzie widoczny to mało ważne... tylko o to się boje że w sukienkę się nie zmieszczę... już wyczytałam że możliwe jest poszerzenie sukienki... ale nie wiem czy moja też się nadaje albo czy krawcowa da sobie radę..

Gość gość
ta sukienka z allegro nie dla mnie... ogólnie mam rozmiar 36 więc aż tak to chyba nie przytyje

Gość gość
Ja np. jestem teraz w 18 tygodniu, ważę się co tydzień i waga stoi w miejscu. Nic nie przytyłam. Jestem zdziwiona, bo brzuch coraz bardziej wypukły a waga ani drgnie. Waży mnie również lekarz na wizytach i wychodzi to samo. On jest bardzo zadowolony, że nie tyję, ale dla mnie to dziwne. Brzuch rośnie, apetyt jakby większy, ciuchy coraz ciaśniejsze, a waga ta sama. Dodam, że przy wzroście 175 cm waże 68 kg.

Gość gość
Jak waga nie rośnie w pierwszych miesiącach (albo rośnie niewiele) to dobry znak. Oczywiście nie chodzi o to, żeby się odchudzać ;-) Tylko w pierwszych msc sama ciąża tak naprawdę niewiele wagi wnosi, bo dziecko malutkie, macica się powiększa jedynie trochę i nieco wody się zatrzymuje. Ja jestem w 20 tc***przytyłam od samego początku 3 kg. Najwięcej się przybiera w ostatnich miesiącach więc jak ktoś już na połowce waży 10 kg więcej to prosta droga do 25 kg na plusie. Mnie przybyły 3 a i tak się boję bo największe przybieranie dopiero przede mną ;D

Gość gość
Ja przed samą ciążą przytyłam 8 kg... a teraz spadam z wagi.. 9tydz i ważę 5 kg mniej...