Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paniizososia

jak ubrac na spacer szescio tygodniowe dziecko

Polecane posty

Gość paniizososia

narazie chce wyjść tak na 10 minut trzymając na rekach, bo ciężko mi samej z wózkiem z 4 pietra

Gość gość
ja bym ubrała body na długi rękaw, półspioch,jakas bluza cieplejsza, spodenki cieplejsze, skarpetki na to jakies paputki miekkie, kurteczka czapeczka i juz. Albo: body na dlugi, bawelniana bluzeczka, rajstopki, cieplejsze skarpetki i kombinezonik.

Gość David Duchovny
w czapke niewidke zielony berecik czerwona kurtke niebieskie buty i i czarny chalat na to jakby sie mialo unorac w blocie 🖐️

Gość gość
ubierz dziecko do wyjscia i otworz balkon bedzie jak spacer

Gość gość
ja bym ubrała w śpioszki na to bluzeczka i spodenki, kurtka, czapka, przykryła kocykiem i poszła na co najmniej godzinkę na spacer. 6 tygodniowe dziecko tak długo kisisz w domu??? świeże powietrze tylko na dobre wyjdzie

Gość gość
Najłatwiej i najwygodniej dla dziecka ubrać w kombinezon. Kurtka będzie się podciągać, uwierać. W wózku byłoby jednak lepiej (ochrona przed wiatrem). I conajmniej na godzine. To chyba nie pierwsze spacery?

Gość gość
moj syn ma szesc tygodni i od drugiego tygodnia wychodzi na dwor CODZIENNIE na godzinke- dwie. ubieram go w body z dlugim rekawem, polspiochy , jak jest chlodniej to bluzeczke na body a jak nie to na to gruby kombinezon no i czapka, klade go na poduszke i przykrywam grubym kocykiem, i oslona z wozka. dlaczego nie wychodzisz z dzieckiem na dwor??

Gość paniizososia
bo tak sie wyrobic nie moge :/ a czy taki zestaw bedzie ok? pajacyk, na to pajacyk welurowy, skarpetki i kombinezon zimowy moze byc?

Gość gośćoweczkaaaaaa
moja szwagierka tez poszla na pierwszy spacer jak dziecko mialo 6 tygodni:| masakra, bo byl marzec i bylo 0 stopni i ona poltora msc kisila corke w domu...efektem tego mala non stp zafluczona, oczywiscie w domu 5 warstw ubrania(rajstopy pod spodnie) przy napaleniu do 25 stopni:o

Gość gość
Zczym sie wyrobic nie mozesz? Dzieckiem nie masz czasu sie zajac i na godzine na spacer wyjsc? Juz powinnas od ponad miesiaca z dzieciakiem wychodzic a ty sie dopiero przymierzasz do wyjscia i o ubranka pytasz. Masakra!

Gość paniizososia
no wlasnie z dzieckiem schodzi bo caly czas przy cycu, poxs tym ciagle tu wieje. czy to ubranie, ktore podalam bedzie ok?

A jaki masz problem z zejściem z czwartego piętra z wózkiem?Niepełnosprawna jesteś?Bo tylko to byłoby jakimś wytłumaczeniem.Ja po cc znosiłam wózek z trzeciego piętra i nie było to dla mnie żadnym problemem.A poza tym maluch ma sześć tygodni a ty dopiero wybierasz się z nim na spacer....tylko pogratulować.

Gość gość
Tez nie widzę problemu w zniesieniu wózka na dol z 4 pietra - sama musialam to robić czasem i kilka razy dziennie jak sie synek urodzil. Żyje i mam sie dobrze. Musisz wypracować jakiś system, zastanow sie czy maz nie moze ci znosić np stelażu jak rano do pracy idzie albo do piwnicy schować a ty tylko zejdziesz z gondola i dzieckiem. Albo trzymaj wózek w aucie o ile masz auto pod blokiem. Przez pierwsze 3 miesiące znosilam caly wózek za jednym razem z dzieckiem na dol, potem bylo za ciezko wiec wnosilam w częściach co pól pietra na zmianę raz stelaż, raz dziecko w gondoli - dziecko caly czas widzialam i raz dwa bylam na górze. masz balkon? Jak mój syn mial 3 miesiące spadlo tyle sniegu ze nie bylo sensu wychodzic z wózkiem wiec ubieralam dziecko jak na podwórko, bralam cieply plaszcz i wozilam na balkonie aż zasnal, siadalam pod kocem przy niedomknietych drzwiach balkonowych tak by go widziec i slyszec bralam koc, książkę lub pilota i sie relaksowalam. I tak 2-3 razy dziennie w zależności od pogody. Takie dziecko powinno byc na podwórku, w tym czasie powinnaś porzadnie mieszkanie wietrzyc. 6 tygodni w domu, makabra jakas.

Jak na spacer to tylko na cebulkę - zawsze tak ubierałam syna, świetny sposób ani nie przegrzejesz dziecka ani nie zmarznie. A przy takim maleństwu trzeba zwracać na to uwagę, bo nie trudno o zapalenie oskrzeli itd...

Gość gość
Cieszę się, że mam do wyjścia z domu jeden stopień, bo ból pleców po ciąży i porodzie nie pozwoliłby mi znieść wózek z 4 piętra. W temacie: body, pajac welurowy, skarpetki miękkie i nieobciskające, kombinezon, czapka, szalik i rękawiczki. Okryç kocykiem jeśli będzie na rękach. A nie boisz się, że np z tym maluszkiem się przewrócisz? Lepiej weź wózek. I miej gdzieś komentarze bab, że idziesz na 10minut. Idź na ile chcesz, to nie ich dziecko.

Gość gość
*Wózka

Gość gość
Ciepło.

Gość gość
Ja mam córeczkę 6 dni i bym jej założyła body z krótkim rękawkiem, bluzeczkę na długi rękaw, półśpiochy, sweterek, kurtkę zimową taką przejściówkę, czapeczkę, szalik i kozaczki oczywiście. Chyba dobrze ubieram. Staram się nie przegrzewać.