Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Majóweczka

Co 7 miesięczne dziecko może dać dziadkom na Dzień Babci i Dziadka

Polecane posty

Gość Mama Majóweczka

j/w. Nie wiem co kupić dziadkom w tej sytuacji, czy w ogóle jest sens? Jeśli tak, to co mam kupić żeby moja córcia "dała" prezent dziadkom?

Gość gość
odcisk stópki albo raczki w gipsie.

Gość gość numer jeden
malutki bukiecik kwiatków.

Gość gość
Zdjęcie swoje

Gość gość
oszalałaś? prezent ma byc od dziecka, nie od ciebie.. 3 latek juz coś zrobi, ale taki maluch? chore

Gość gość numer jeden
pomysł z odciskiem fajny:)

Gość gość
zartujesz chyba, zdrowo cie porypalo

Gość gość
Kalendarz na nowy rok ze zdjęciem lub zdjęciami dziecka.

Gość gość
Wspolne zdjecie z Dziadkami, ladnie oprawione.

Gość gość
Niektóre Polki sa tak tępe ze az brak słów. jak to tylko 3letnie dziec***otrafią cos zrobić?! Moja 8m-cy córka potrafi kredkami rysować różne linie czy poprostu tak w kółko.

Gość gość
OSTATNI GOSCIU nie posraj sie 8-miesieczne umie rysowac, moze jak trzymasz jego lape w swojej to nabazgrze ale nie wie co bazgrze, wspolczyje temu dziecku takiej matki idiotki

Gość gość
A ja tam dbałam o to żeby dziadkowie coś dostawali- Dziadkami są, a moje dziecko raczej nie będzie samo z siebie dawało prezentów dopóki ja go tego nie nauczę, nie wyłożę funduszy czy nie pomogę zrobić czegoś samodzielnie, nie zawiozę do dziadków... A czas kiedy maly miał kilka miesięcy był właśnie pierwszym Dniem Babci i Dziadka który moi rodzice mieli okazję świętować, i bardzo się cieszyli. Dostali mały bukiecik i czekoladki, rok później też coś słodkiego i "laurkę" z odbitymi dłońmi dziecka.

Gość gość
Ja znalazłam super sprzedawcę na allegro. Robi kubek na nim zdjecie. ale np z fotomontazem np dzidzia siedzi w kwiatku, śpi na liściu, leży na kotku itp. naprawdę bardzo profesjonalne i napis dla kochanej babci i imię wnuczki albo meteyczka imię, data urodzenia, waga, wzrost wnuczki. Albo ładny wierszyk obok zdjęcia na dzień babci.

Gość gość
A ty myślisz,ze dzieci jak zaczynają rysować? Zacofani jesteście i tyle. Nikt nie zmusza przecież dziecka aby cos robiło a skoro trzyma kreskę i jeździ nia po papierze to dlaczego mu tego zabraniać.

Gość gość
No co.. 8 miesięczne dziecko, to nei wiem, czy umie rysować, ale mój synek zaraz kończy roczek, kredki dostał tydzień temu i tak: umie rysować :) oczywiście same linie, jakieś w lewo, prawo.. wiecie.. ;) ale kredkę trzyma sam (kupiłam takie małe, grube, dla dzieci od 12m). A jak był młodszy, miał właśnie chyba ok 8 miesięcy, to malował farbami.. nakładałam mu farbki na paluszki, dłonie.. i odciskał sobie i mazał po kartce. Fajne, kolorowe prace zrobił. Natomiast, co dać na prezent nie wiem.. zapomniałam, że trzeba coś wymyślić ;)

Gość gość
Poza tym łapy to masz ty i mam nadzieje,ze nie masz dzieci bo juz widze na jakie biedne, zacofane wyrosną mając taka matkę.

Gość gość
Oh w końcu ktos normalny sie odezwał i wie,ze tak male dzieci tez mogą malować i rysować kredkami. Tez mam wlasnie takie male i grube specjalne dla małych dziec****oza tym skoro dziecko potrafi trzymać łyżkę i wsadzać ja do buzi to jak ma nie byc w stanie trzymać kredki???!!!!

Gość gość
a ty sie ciesz ze masz takiego geniusza, telewizje jeszcze zapros, moze umie lapami rysowac ale przeciez nie wie ze rysuje tylko rusza lapami, wspolczuje temu dziecku takiej matki jak ty, masz chore ambicje i aspiracje, kup mu ksiazki i zmuszaj do czytania

Gość gość
jak mu dasz kredki to owszem rusza rekami ,ale przeciez nie rozumie ze cos rysuje,a wy sie tak podniecacie

Gość gość
Do czytania nie zmuszam ale czytam duzo bo nie jest mi szkoda poświęcać mój czas dziecku. Nie to co niektóre matki polki włącza tv i gotowe.

Gość gość
Nie chodzi tutaj o podniecenie sie. Dziecko w ten sposób uczy sie tego jak obchodzić sie z kredkami, do czego służą a z czasem wykształcają sobie wyobraźnię. A myślisz,ze jak dziecko w wieku trzech lat zacznie rysować to od razu narysuje to co bedzie chciało? To beda bazgroły takie same jak u malucha.

Gość gość
Moj syn mial 4 miesiące jak byl pierwszy dzien babci i dziadka zadzwonilam z życzeniami w jego imieniu,mieszkamy za granicą,syn nie dostal nic ani na dzien dziecka ani gwiazdkę czy urodziny wiec czemu ja mam im cos kupowac?jak będzie starszy będzie malowal laurki u będę je wysylac im poczta.

Gość gość
moja córka tez zaczęła rysować kredkami w wieku 9m-cy i dziś ma 5lat i rysuje tak piękne obrazki,ze głowa mala a dzieci w jej wieku nawet nie potrafią narysować postaci z detalami więc to wczesne "bazgranie" kredkami daje więcej niż wam sie wydaje.

Gość gość
Ktoś tutaj chyba pojęcia o rozwoju nie ma.. rany.. wiesz co? Chyba masz coś z głową.. A jak wg Ciebie dziecko ma się nauczyć rysować, malować? Kiedy ma próbować? jak będzie miał 4 lata? Właśnie okolice pierwszych urodzin są idealne na zapoznawanie dziecka z kredkami. Może lepiej poczytaj, zamiast krytykować. I wiesz co.. tak..mój roczniak ma książeczki..całkiem sporo. Korzystamy z nich, oglądamy.. dzięki temu potrafi wskazać na obrazkach m.in. kota, piłkę, marchewkę, słoneczko, psa, oko, nos, kaczkę, auto, Chyba właśnie w ten sposób dba się o rozwój dziecka, trzeba mu świat pokazywać.. w realu i na obrazkach.

Gość gość
eee tam czepiacie sie bo zazdosne jestescie ,moj 14mies syn Hamleta czyta juz:)