Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy napiszcie coś

Polecane posty

Gość gość

moj brat bierze tabletki na uspokojenie, niestety nie pamietam jak sie nazywają, może zaraz wam napisze. ma stresujacą pracę i dostał te leki od lekarza. wczoraj mial nie przyjemną sytuację, wziął za dużą dawkę tego leku i upił sie. właśnie zabrało go pogotowie, prawie bez tętna. co z nim bedzie????? powiedzcie bo nie wytrzymam z tej niepewności i strachu!!!

Gość gość
tabletki nazywają sie hydroxizinum

Gość LekarzSOR
Ile wziął, o której i ile wypił?

Gość gość
Płukanie żołądka i oby wszystko się dobrze skończyło. Jeśli szybka interwencja, ma duże szanse.

Gość LekarzSOR
Płukanie żołądka? Proszę nie wprowadzać czytelników w błąd.

Gość gość
wziął przynajmniej 6 tabletek i musiał bardzo duzo wypić bo nie bylo z nim kontaktu żadnego... mial bardzo zimne ręce i ledwo wyczuwalny puls. płaczę nie wiem co bedzie

Gość LekarzSOR
Prosze powiedzieć o której pił alkohol, o której brał tabletki i o której zabrało go pogotowie. Jestem lekarzem, proszę o podanie ww danych.

Gość gość
tabletki brał z tego co wiem to trzy dziennie mial nakazane, więc wziął jak zwykle po śniadaniu rano, po obiedzie i po kolacji, sądzimy ze nie jadł kolacji o 18.00 tylko wziął cztery tabletki (bo brakuje 6) i poszedł pić, do domu wrócił około 22.00 nie wiemy czy przyszedł jakos sam czy ktoś go przyprowadził , pogotowie zabrało go po 23.00 parę minut nie wiem dokladnie :-(

Gość LekarzSOR
Rozumiem, trochę inna wersja niż w 1 poście. Skoro tak to wykonane będzie płukanie żołądka i podane odpowiednie leki. Proszę uświadomić brata, że alkohol potęguje działanie hydroksyzyny i nie powinien pić podczas zażywania tego leku. Proszę podać rodzaj tych tabletek (ilość mg z przedniej części opakowania), to powiem Pani na ile duża to dawka.

Gość gość
jestem roztrzęsiona więc przepraszam za błędy, brat sie wczoraj zdenerwował bardzo ale cała sytuacja miała miejsce dzisiaj. na pudełku jest napisane 25 mg. więc nie ma zagrożenia życia??

Gość LekarzSOR
Skoro zażył 4 tabletki 25mg to nie ma zagrożenia życia, lekarze sobie poradzą. Skutkiem połączenia tej ilości leku z alkoholem będzie nadmierna senność, osłabienie, uczucie zaniku tętna i zaburzenia przytomności. Oby to była skuteczna nauczka dla brata. Pozdrawiam

Gość gość
ślicznie dziękuję :-) :-) :-)