Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kombinezon z metki 3 mc dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie czy taki kombinezon bede mogla zalozyc noworodkowi ? Dostałam 2 nowe kombinezony od rodziny rodze za mc, i teraz mysle czy ich nie sprzedac i kupic rozm50-56, czy zostawic bo ponoc pod spod cieplej ubiore to bedzie za maly a te idealne jak sadzicie ?

Gość gość
bedzie ok,owszem moze sie dziecko w nim utopic na poczatek ale troszke podwinies rekawki i bedzie ok,dzieci tak szybko rosna ,ze nim sie obejrzysz bedzie w sam raz...,mniejszego nie kupuj ,nie ma sensu

Gość gość
Dziekuje :) bo wlasnie na 3 mc to chyba zima juz minie ;) ale oczekiwalam takiej porady dziekuje :)

Gość gość
nie ma za co.:)jak odbieralam swojego synka ze szpitala to smiesznie wygladal w tym za duzym kombinezoniku (nawet mu fotke zrobilismy ),ale tak szybko nadrobil.,ze za chwilę bylo juz ok:) zreszta jak moje dziecko bylo np w spiochach ,to potem wkladalam mu pajaca welurowego takiego cieplejszego i dopiero do kombinezona a wtedy kombinezon musial byc wiekszy...,nie na styk...pozdraiwm :)

Gość gość
Zależy kiedy rodzisz, bo w lutym, to może się okazać bez sensu... Za duży też nie do końca dobry, dziecko zegnie nóżkę bo będzie za dużo luzu w środku i wsadzi choćby nie do tej nogawki, z rączkami to samo, nie wiem po co zawijać rękawki i cudować jak można kupić odpowiedni rozmiar. Nie wiem też po co specjalnie ciepło dziecko ubierać pod spód, są jeszcze kocyki do przykrycia, pokrywy od wózka, i sama urodziłam na początek wiosny, jak śnieg jeszcze sypał, ale kombinezon miał malutki żeby miał jako- taką wygodę, jak było zimniej to okrywałam jeszcze kocykiem, pod kombinezon zwykle krótkie body i pajacyk, czasem skarpetki dodatkowo. A noworodka na mróz -15 st raczej nie będziesz brała.

Gość gość
ile osob tyle opinii,ja rodzilam pod koniec pazdz i taki kombinezon starczyl nam do polowy lutego,on nie byl bardzo duzy ale tez nie byl na styk,byl luzny