Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malej kajci

pomocy moja corka codziennie budzi sie o 4 gora 5 rano i nie chce spac pomozcie

Polecane posty

Gość mama malej kajci

moja corka ma 3 i pol msc codziennie zasypia kolo 20.30. budzi sie o 2.30 dostaje piers i ladnie zasypia ale potem budzi sie kolo 4.30:( zje z piersi i juz kolo 5 nie chce spac . Ogolnie caly dzien jest na piersi, na noc od tygodnia dostaje 100ml mm + piers(tylko jeden posilek mm dziennie) bo mi sie zaczela budzic co godzine dwie godziny i nie chciala zasypiac. Czy ona z tego wyrosnie? bedzie spala dluzej? Przez to klade sie razem z nia bo jak mam codziennie po 4 wstawac to nie dalabym rady o 23 chodzic spac i chodze z kurami juz po 20....

Gość mama malej kajci
dodam jeszczce ze jak od tej 5 jest na chodzie to o 6.30 juz jest zmeczona i musi isc spac na 30 minut. w dzien ma 3-4 drzemki po 20-30 minut i jedna na spacerze 2-2,5godzinna(11.30-14max)

Gość chcialas bachora to masz
no i?

Gość gość
pytam sie kogos kto ma/mial taki problem, wiec skoro ciebie temat nie interesuje to po co wchodzisz? i moze ja klasc godzine pozniej? tylko ona jest juz bardzo zmeczona kolo 20.. i boje sie ze i tak obudzi sie znow o tych samych godzinach:|

Gość gość
cóż nie pocieszę Cię :) mój syn ma 10 m-cy, zasypia o 20 i wstaje 5-6 rano...przy dobrych wiatrach śpi do 7...no i 2-3 pobudki w nocy na cycka ;) przyzwyczaiłam się, Tobie też radzę :) zobaczysz co będzie jak zaczną zęby wychodzic :)

Gość ranny pttaszek
to co moge napisac,mialam podobnie moja corka do tej pory ranny ptaszek. Wstaje o 6 a bylo tak ze majac rok wstawala i o 5,teraz ma prawie 3 lata ale jest postep i budzi sie o 6. Klade ja spac po 20, ja od niedawna przesypiam cale noce,nic nie pomagalo, budzila sie na cyca. Karmilam do roku mala i myslalam ze jak ja odstawie od cyca, to zazcznie przesypisc cala noc. Niestety , czekalam na to 2,5 roku.

Nie przejmuj się tym. Najgorsze jeszcze przed tobą. Ignorując dziecko przy oddzielaniu świata dorosłych od dziecięcego budujesz świat buntownika w świecie dojrzewania. :)

Gość gość
Ja się budzę o piątej od dziecka, a jestem już bardzo pełnoletnia. Są ludzie skowronki i jest taka opcja, że z tego nie wyrośnie.

Gość gość
Moja córka dokładnie tak samo miała i dopiero jak zaczęła chodzić do przedszkola, to zaczęłam ja mieć problemy z dobudzeniem jej, a tak to zawsze pobudka o 4-5 rano, a do ok. 6 miesięcy ok 2 na pierś.

Gość gość
zmieni sie jej dzieci zmieniaja zegarki co jakis czas.... moj spal ponad 2miesiace teraz do 8 rano, od 2tygodni wstaje o 6.

Gość gość
u nas bylo tak: zasypial o 20 budzil sie o 6 przestawilam na 23 i spimy do 9 teraz ma prawie rok zasypia ok 20-21 i wstaje 8-9 w nocy sie budzi na pampersa i ok 5 go bierzemy do nas

Gość gość
No to chyba normalne jest. Złap jej rytm i żyj według niego.

Gość gość
Za dużo byś chciała od tak małego dziecka. Mój syn tez "wstawał" o 4 potem coraz później. Teraz ma 7 miesięcy budzi się o 7-8 rano. Jak był mniejszy też nie wiele za dnia spał bo 3-4 razy po 30minut... Teraz śpi więcej także za dnia.

Gość gość
Masacra :o to kiedy ja sie wyspie

Gość gość
Moje dwumiesieczne dziecko budzi sie na karmienie np o 2 w nocy a potem o 5,6 ...ale od razu zasypia po karmieniu wiec spokojnie moge pospac do tej 8,9:) wspolczuje...

Gość gość
Ale to jest zupełnie normalne. To jest malutkie dziecko przecież, niektóre koło 2-3 roku życia się przestawiają, a niektóre w ogóle. Mojej przyjaciółki synek zaczął przesypiać noce jako tako dopiero jak skończył 5 lat, teraz ma 9 i też zdarza mu się budzić w nocy lub nad ranem, oczywiście budzi też mamę lub tatę. Takie uroki rodzicielstwa :) Albo dziecko albo wysypianie się :) Zmieni się na 100% jak wejdzie w okres dojrzewania, nie znam nastolatka który nie lubi pospać :D

Gość gość
ja przez ostatnie 7 lat wstaję do pracy o 5:30, pierwsze miesiace były cieżkie, pózniej się przyzwyczajasz. Niebawem rodzę, jestem od miesiąca na L4 i mimo , ze nie pracuje to wstaję koło 6-6.30 bo jestem wyspana. Kwestia przyzwyczajenia.

Gość gość
karmienie piersią jet obrzydliwe,jak dojna krowa..fujj :O:O...poza tym chciałas bachora to teraz masz wczesne wstawanie,a bedzie jeszcze gorzej,czego ci zyczę

Gość drewniana_panienka
To normalka, trzeba przetrwać ten czas. Moja córka tak miała do 1,5 roku życia. Budziła się 3 razy w nocy, w ciągu dnia też nie spała dużo. Wyrosła z tego i została wielkim śpiochem :).

Gość gość
moim zdaniem głownym bledem matek jest kładzenie wczesnie spac dziecka typu godz 20, bo tak trzeba (przyzwyczajenie z czasów komuny) i pozniej sie dziwia czemu dziecko budzi sie o 5 rano!!! ja od poczatku starałam sie synka kłasc w miare jak najpozniej, teraz ma 2 latka i kłade go o 22 i spi do 8-9 rano, ale wiadomo kazdy robi to co woli,ale nie dziwcie sie ze dziecko sie budzi o 5 rano jak idzie spac o 20. u ciebie autorko to tez inna sprawa bo to jeszcze malenstwo- staraj sie moim zdaniem kłasc go coraz pozniej-corz pozniej kapiel,jedenie moze jakos sie uda! powodzenia!

Gość gość
mój tak miał i mu przeszło :) ma teraz 5 miesiecy i spi czasami nawet do 8. probuj moze przemeczyc ja, duzo bawic sie popoludniu przed kąpielą, w samej kąpieli być długo - dobrze nagrzej pomieszczenie, baw się z nią w wodzie, daj jej tam jakieś bzykające zabawki, później nie na szybko oliwienie czy tam smarowanie. no i mnie mamy piersiowe zniszczą, ale kiedy przeszłam na mleko zastępcze sen sie uregulował, mały budził się później i bez krzyku :)

Gość gość
no, wpisie z 9:56, ja też tak kładłam późno, zeby rano się wsypać i doszło do tego, że na pół przytomna wisiałam do 2:15 nad gaworzącym, radosnym i chętnym do wszystkiego dzieciorkiem :D ale spał za to do 10! haha

Gość gość
To są chyba takie okresy przez które trzeba przejść. Moja 3 latka zasypia 18:30 i wstaje o 5:00 a czasem wczesniej .. tak juz pół roku odkąd zrezygnowała z drzemek. Nawet jak ją uspię w aucie w ciągu dnia to połozy sie później.. ale budzi znów o 5:00. A potem wieczorem pada jeszcze wczesniej. W desperacji próbowałam tez budzić ją koło 20:00 na chwile chociaz... tylko płacz był że spiąca i zero zmian w grafiku :) Czekamy az sie sama przestawi. A rano robimy zmiany przy dziecku.

Gość drewniana_panienka
Karmienie piersią jest naturalną czynnością i jest piękne, jest także najlepszym pokarmem dla maluszka pokarm jego mamy. Są mężczyźni, którzy traktują to, jak afrodyzjak :D.

Gość gość
chyba bym oszalałą jak bym miała kłasc dziecko o 22 zeby wstalo o 8!! Wolę położyc o 20 i miec troche czsu dla siebie i meza.

Gość gość
piękne ze dzieciar ciągnie jak wymie u krowy :O...zachowujecie sie jak zwierzęta rodząc nataturalnie i karmiąc piersią :O:O

Gość gość
U mnie tez tak bylo nawt gorzej bo maly w nocy budzil sie co godzine a od 3.30 rano nie chcial spac do 9ej, potem drzemki po 15, 20 minut w dzien a ja bylam wyknczona i tak jak osoba wyzej napisala przeszlam na mm i dziecko zaczelo sypiac od 21 do 7, 8 rano cala noc a ja wreszcie moglam sie wyspac.

Gość gość
ale my jesteśmy jak zwierzęta, każda samica ma te same gruczoły w których powstaje mleko dla małego ssaczka :) dla Ciebie porównanie do zwierzęcia to jakaś ujma? wolę stokroć to, niż porównanie do niejednego człowieka!

Gość gość
karmienie piersia to porazka!!!! od kiedy przeszlam na mm , moje dziecko pieknie spi! A tak to chodzilam ledwo zywa!!

Gość gość
Moja ma3 tyg od poczatku kąpiel jest około 19 jedzenie i o 20-20.30 idzie spać o 24 pobudka na jedzenie i około 4 następna i wtedy nie ma mowy o spaniu zanim ja przebiore nakarmie to jest 5 i ona juz nie SPI wiec około 7 wstaje a ona przed 8 idzie spać i ma w d***e ze ja spis 3 godz dziennie, ech...