Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KATARZYNKKAA

OZIĘBŁOŚĆ W MAŁŻEŃSTWIE

Polecane posty

Gość KATARZYNKKAA

Zwłaszcza w swerze intymnej. Jesteśmy małżeństwem od 8 lat, mamy dwoje dzieci i nie wiem czy coś się w mężu wypaliło bo wszelkie próby zbliżenia muszę ja inicjować. Kiedyś się zaparłam i postanowiłam że odpuszczam i poczekam na jego inicjatywę. I co.....? Przez pół roku nie było seksu! Już tak nie mogę. Jestem atrakcyjną kobietą, mam powodzenie u mężczyzn. Bardzo kocham męża, zresztą on mnie też, czego daje wielokrotnie dowody, wiem że nie ma innej na boku, Brakuje mi jednak tego iskrzenia , które było na początku małżeństwa. Jak obudzić w nim porządanie? Jak to jedt u Was?

Gość zielllona
Mam bardzo podobną sytuacje z tym ,że to ja nie mam ochoty na seks z mężem. Trwa to już długo, około dziesięciu lat. Próbowałam to zmienić, i mąż starał się, jednak nic z tego. Wydaje mi się, że w chwili kiedy ludzie staja się sobie bliscy,jak brat z siostrą pożądanie znika. Miłość, przywiązanie szacunek pozostaje, ale namiętności juz brak.

Gość gość
czyli ty nic nie robisz by coś poprawić w małżeństwie tylko czekasz aż on wszystko zrobi ::P powodzenia przy rozwodzie

Gość gość
Co wy tak od razu z rozwodem?! Uważam że powinnaś porozmawiać z mężem na ten temat już dawno. Więc nie czekaj dłużej a podejmij rozmowę.

Gość gość
domyślam się że przed ślubem było podobnie. Ci, którzy dziś nie mają ochoty na seks, przed ślubem też nie czuli zbyt dużego pożądania. Ale przecież "ślub" miał wszystko zmienić :D A tu kicha, nie zmienił nic, bo małżonek/a po prostu jest aseksualny i nie potrzebuje

Gość zielllona
Ochota przed ślubem - coś w tym jest. Byłam dziewicą, mąż był pierwszym moim facetem. Do tej pory też nie zdradziłam go. Jednak na początku chciałam się kochać częściej. Z każdym rokiem coraz rzadziej, w tej chwili mogłabym zrezygnować z seksu.

Gość 7laila
Zielllona, a może ty jesteś chora. Idź szybko do lekarza

Gość zielllona
Do seksuologa.

Gość gość
musisz autorko udać się do seksuologa bo chora jesteś!

Gość zielllona
AUTORKA jest zdrowa, ma inny problem.

Gość gość
tak to jest w malzenstwie. malzenstwo to instytucja, dajaca stabilizacje, spokoj, dobrobyt, uznanie spoleczne, szacunek i wsparcie. ale uniesien milosnych, seksualnych i emocjonalnych szuka sie na zewnatrz.

Gość 7laila
A ty skąd wiesz zielllona, że autorka jest zdrowa? Badałaś ją? Autorko, kup sobie hiszpańską muchę na allegro i zobacz czy zadziała :D

Gość gość
Ja też mam coraz mniejszą ochotę na seks, co nie znaczy że przestaję kochać żonę!

Gość gość
Szukaj innego, u mnie podobnie 7 lat razem, 1 dziecko. Człowiek na uszach staję aby żonę odciążyć jak się da i co.. Hm jak pies się nie będzie domagać karmy to może zdechnąć... :/

Oziębłość w małżeństwie narasta stopniowo. Wszystko zaczyna się od "nie tak", "tak nie lubię", wspomnienie o ogólnopojętym seksie bywa "nie smaczne", a gest dłonią zaczyna być czymś "obrzydliwym", a uwaga na temat rozmiarów przy odmiennej płci to prawie już zdrada, albo "SZUKA". _ Wszystko zaczyna się od słów.

Gość gość
Zgadza się, a później dziwią się, że facet szuka na boku. Rozmowy nic nie daja bo jest awantura typu bo mi się nie chce i już (i nic z tym zrobić nie chcę) a ty jesteś zboczony jak nastolatek mija tyle lat i ciągle ci się chce nie nudzi ci się.. o.O no i no comment..

Gość gość
trzeba zacząć myśleć o nowym modelu.. namiętność nie wróci, ochota nie wróci... Zostało udowodnione naukowo że gatunek ludzki nie należy do monogamistów jak to bywa u zwierząt. Natomiast nowo poznana osoba potrafi wzbudzić namiętność i pożądanie którego dawno nie czuliśmy i wydawało nam się że już nie wróci dzika ochota na seks a jednak...

Gość gość
idz do psychologa i mu o tym powiedz

Gość gość
Katarzynko z mojego doświadczenia, czyli obserwacji swojego libido i libido męża, wiem, że duże znaczenie w tej materii ma zakwaszenie organizmu. Zakwasza nas głównie cukier, zboża, konserwanty i stres. Każde oczyszczanie i odkwaszenie organizmu ma pozytywny wpływ na ta swere życia.

Gość gość
Jestesmy 11 lat po slubie jest z dwie pólnoc a ja tkwie przy laptopie moja żona poszła spać. w październiku minie rok bez sex-u w naszym związku.Jestem normalnym facetem z umiarkowanym libido który "usycha" i więdnie Kocham moją żonę jest wspaniałą matką organizatorką domu świetnym pediatrą .Oboje świetnie zarabiamy dlatego egzystencjalne problemy nas nie dotyczą. A jednak czuje się źle Sex nie był kiedyś problemem stał się od 2 może 3 lat.Teraz muszę o niego prosić.Dawno przestały wystarczać moje fochy jako krzyk rozpaczy czuje sie jak kundel proszący o kość . Ona wie doskonale czego potrzebuję w łóżku i czasem mam wrażenie że robi dokładnie odwrotnie żebym się tylko odczepił.Ciągle jest zmęczona nawet na urlopie , w dzień powszedni wiecznie słyszę ile os. dziś przyjeła i że rano na 7 znowu do roboty , zamiast zmysłowej bielizny babcina piżama i mokre po umyciu włosy Próby rozmowy zazwyczaj kończą sie pustymi obietnicami ze jutro ze zrobimy sobie romantyczną kolacje itp a kończy zawsze tak samo niczym Sex dla niej może nie istnieć a moje strefy erogenne to pole minowe na które się nie wchodzi czasem mam ochote zakończyć to u prostytutki tak zapłacić za sex ... jak za normalną usługę jak długo tak można, Na terapię nie ma szans żadnych Ona jest zbyt dumna a mi cieżko byłoby opowiadac ze szczegółami jednak obcej osobie .Ciągle chodzę przepełniony frustracją co tu robiić.Nie chcę od niej odchodzic bo wciąż kocham ja i naszego syna ale chyba nie wie jak wielki sprawia mi zawód(((((

Gość gość
Jak chcesz wiedzieć co sie z nim dzieje,dlaczego nie maci seksu i co zrobić aby to się zmieniło, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość  ona
Uważasz się za dobrego w łóżku? Może nie miała orgazmów i znudziło się jej być workiem treningowym. Zajrzyj do szafki nocnej czy czasami nie chowa tam wibratora.

Gość gość
Najedzony glodnego nie zrozumie.Ale tak na powaznie jesli ja bym odmowil po raz enty zonie to sam bym wiedzial,ze cos nie halo,po drugie,jeśli ktos nie dostaje w domu to bedzie kusilo by gdzies indziej dostac,po trzecie jesli widze,ze nie mam juy checi na te sprawy to pal szesc ale jesli partner/partnerka potrzebuje to cos probuje z tym zrobic,podkrecam libido itp suplementami,lekami.

Gość gość
00:30. Albo powinna iść do lekarza (np. jakieś problemy z hormonami ), albo już jej nie pociągasz.

Gość gość
Albo nie spełniasz jej oczekiwań. Jakbym miała pić denaturat to wolałabym nie pić w ogóle.