Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Mam stracha, bo bralam antybiotyk amoksycyline do czwartku wieczora, w piatek w nocy z piatku na sobote kochalam sie bez prezerwatywy ale nie konczyl we mnie, mimo wszystko sie boje ze moze byc wpadka..? Choc czytajac rozne opinie sa lekarze ktorzy mowia ze antybiotyki nie obnizaja skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych.

Gość kasia87777
no to glupote zrobilas bo amoksycylina to pochodna penicyliny i obniza skutecznosc, jedyne co mozesz to czekac i liczyc na to ze sie nic nie stalo albo isc po pigulke po (tez tak kiedys mialam i bralam escapelle i bylo ok)

Gość gość86
zależy który antybiotyk, ale akurat amoksycylina wpływa na skuteczność tabletek anty

Gość gość
oh az sie boje teraz, okres powinnam dostac w nastepna niedziele max poniedzialek 20.01,jak dostane miesiaczke z odstawienia to na 100% nie jestem w ciazy zgadza sie?

Gość kasia87777
no niby tak, ale mozesz tez krwawic na wskutek dzialania antybiotyku

Gość gość
ale ja antybiotyk skonczylam brac w czwartek 9.01 bralam przez 6 dni, juz nie biore od czw. wieczora ostatnia tabletka

Gość kasia87777
aha no tak ale efekt trwa jeszcze 7 dni po, jak bedziesz miec krwawienie to znaczy ze wszystko ok a jak sie bardzo boisz to idz po tabletke po

Gość gość
test ci tylko powie że jesteś lub nie jesteś w ciąży. Krwawienie z odstawienia może się pojawić tak czy inaczej bo przy tabletkach jest ono spowodowane spadkiem hormonów.

Gość gość
No przeciez w ulotce nawet pisze ze jak sie jest w ciazy nie pojawi sie krwawienie z odstawienia! nie ma mozliwosc zeby jak sie jest w ciazy pojawilo sie krwawienie

Gość gość
Jak sama nazwa wskazuje krwawienie z odstawienia jest krwawieniem z odstawienia hormonów wywołane ich spadkiem. Nie jest to miesiączka. Co za różnica czy w ciąży czy bez ciąży, spadek jest, może być krwawienie. Każdy lekarz c***owie żeby dla pewności jak jest podejrzenie że tabletki mogły nie zadziałać, lepiej zrobić test niż wierzyć krwawieniu które rządzi się innymi prawami niż miesiączka.

Gość gość
kupie test ale i tak mozna zrobic test dopiero po 7 dniach kiedy poziom hormonu jest juz we krwi, ale z tego co wiem jak w ciazy to krwawienie z odstawienia nie wystapi!pisze tak na mojej ulotce harmonet

Gość gość
mozna zrobic test w trakcie krwawienia z odstawienia?chyba raczej nie prawda?

Gość gość
zrobilam test po krwawieniu z odstawienia zakonczonym, dzis rano i negatywny!!:)))