Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościo

CO JA MAM ZROBIC

Polecane posty

Gość gościo

Witam mam 18 lat trzy miesiace temu urodzilam dziecko to byla wpadka ale i tak bardzo Go kochamy z chlopakiem 21 lat. Niestety nie mamy gdzie razem mieszkac bo zadni rodzice nie chca abysmy razem ze soba byli choxiaz chodzimy ze soba 4 lata. Moj chlopak mialbyjak nas utrzymac bo moze pracowac w lepszej robocie np. kopalni no ale ja sie musze sie uczyc jestem w trzeciej klasie technikum to on musi w dzien zajmowac sie dzieckiem a sam znalazl prace jako stroz nocny gdzie zarabia 1300. Jakos sobie radzimy ale nie mozemy razem mieszkac i do tego ja w domu z rodzicami nie wytrzymuje ciagle sie czepiaja o cos np. ze nie mam zadnyh oboeiazkow w domu ze nic nie robie i namawiaja moja mlodsza siostre o trzy lata zeby mi nie pomagala przy dziecku bo to jest moje dzuecko i sama powinnam sie nim zajmowac. Ale prawda jest taka ze dalabym rade w domu cos pomoc ale nie bedzie tak ze ja bede sprzatac gotowac i itp a moja matka bedzie siedziec na kompie i grac w karty i wogole sa nie do zniesienia rodzice . I co ja mam w takiej sytuacji zrobic

Gość gość
Gdybym ja w tym wieku wywinela taki numer,to by mi ojciec urwal leb razem z plucami i won na ulice.Wrecz podziwiam Twoja hardosc i brak jakiejkolwiek pokory.Nie wiem,co masz robic.Ja bym na rzesach chodzila ze strachu,bo niezle nawywijalam.Sama bym sie brała za pomaganie matce,by tylko jakos uglaskac i nie sluchac wymowek,a te akurat maja prawo miec.Ale Ty pewnie uwazasz inaczej.Chcialabys chlopaka im zwalic na leb,Ty szkola,dzieciak z babcia i git?Skoro jestes taka dorosla,to bierz odpowiedzialnosc za ta doroslosc,a nie zwalac komus klopot na leb,a ten ktos/w tym wypadku rodzice/ma jeszcze trzymac pysk cicho.Wstydz sie

Gość gość
Gosc 7:07 święta racja , ja tez bym siedziała jak mysz pod miotła po takim numerze :D

Gość Zsazsa
Wpadłaś w niezłe szambo , skoro chcecie mieszkać razem to 1. chlopak do lepszej pracy ,2. Wynająć kawalerkę lub pokój razem z kimś 3 . Dziecko do żłobka 4. Ty do szkoły To jest życie razem i odpowiedzialność

Gość gość
Przyznaje,ze nigdy nie pojme,jak mozna na wlasne zyczenie tak skomplikowac sobie zycie.Kiedys dziewczyny byly ciemne jak tabaka w rogu,w domu i szkole temat seksu nie istnial.Teraz niby 21wiek,a te jakby z kiezyca spadly.Rupotac sie umieja,ale zabezpieczyc?A po co?Zero instynktu samozachowawczego.I jeszcze taka gnida ma wielce roszczeniowa postawe.Ja tez miałam nascie lat,nikt mi nie wkladal do lba,ze trzeba uwazac,ale bylam tak wyczulona na to,ze mozna sobie narobic bigosu,ze to niepojete.Poza tym,choc tego tez mnie nikt nie uczyl,mialam i mam do rodzicow tak ogromny szacunek i respekt,ze za nic bym nie chciala ich takim numerem zawiesc.A tu tylko pretensje i fochy.Wspolczuje Twoim rodzicom Ciebie i tego,ze obarczylas ich kolejnym dzieckiem,choc ono niczemu nie jest winne.

Gość gościo
Nikogo na leb nie chcialam zrzucac. A ze mam w tym roku dziecko to nie ja pierwsza nie ja ostatnia niektore dziewczyny nawet nie urodza albo odadza a ja sobie nie wyobrazam gdybym miala tak zrobic. A rodzice za dziecko nie sa zli moze na poczatku troche tylko o to chodzi ze teraz nie ma kto w domu pomagac. Ja w lipcu i sierpniu musialam zboze zwalac gdze w pazdzierniku urodzilam. Ich to nie obchodzilo. Nie chodzi o ojca bo wiemze On ma zap*****l w polu bo ma k 90 hektarow i sam to wszystko obrabia. Ale moja matka to nic nie robi ja z siostra wszystko w domu za nia robilismy ona gotowala ja sprzatalam i pieklam nie powiem ze zawsze ale najczesciej a swueta czy jakakolwiek uroczystosc w domu to moja matka zaraz awanture robila i sie buntowala ze nic nie bedzie robic i ze nie bedzie swiat az sie plakac chcialo to dla swietego spokoju przygotowalismy wsxystko a teraz jak ja mam dziecko i nie chce tego robic to moja siostra sama tez bie chce i jest w domu tylko awantura

Gość gość
To tym bardziej wiedzac jaka jest sytuacja w domu,trzeba bylo po stokroc uwazac,by nie dowalic sobie klopotow.A co my Ci mamy niby poradzic?Skoro,jak piszesz,nie Ty jedna urodzilas,no to sobie radz.Nie liczylas sie z niczym zachodzac w ciaze,trudno.Ja niestety Twego losu nie odczaruje.

Gość jolllll
Wiesz moze nie spiesz sie tak bardzo do mieszkania razem zchlopakiem. Jesli on moze was czesto odwiedzac to moze byc zupelnie wystarczajace na tymczasem. Skoncentruj sie na szkole I dziecku. Jesli chcecie byc samodzielni szkola jest dosyc istotna.Jestescie bardzo mlodzi, ciagle dojrzewacie do doroslosci,Jesli sie czujesz bezpiecznie z rodzicami, masz jakies ich wsparcie to super, powinnas sie cieszyc. Pozwol raczej powoli sytuacji sie rozwinac, np wziac slub ze swoim chlopakiem najpierw , a mieszkanie razem troche pozniej. Pozdrawiam

Gość gościo
Uwazalizmy kochalismy sie w dni nieplodne. W pierszym roku naszego zwiazku wogole nie wspozylismy i przez te trzy lata nie zdazylo sie mi zle policzyc dni a jednak... wiem ze sama jestem sibie winna ale po prostu chce wiedziec co byscie zrobily na moim miejscu

Gość gość
Pomine milczeniem fakt,ze dziewczyna w tak mlodziutkim wieku rozpoczyna wspolzycie.Rozumiem,ze nie uzywaliscie srodkow anty,a mozna wiedziec dlaczego?

Gość gość
Myślę, że to prowokacja. Temat zamykam.

Gość gość
No i jak tam,nic?