Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antydepresant PYTANKO

Polecane posty

Gość gość

Biorę lek antydepresyjny od miesiąca..dawkę 10mg lekarz kazał mi przejść do 15mg i niewiem czy jeśli biorę lek na noc biorę po północy..i wczoraj też wzięłam po północy 10mg, a dziś chciałabym wziasc popołudniu tą większą dawkę czyli 15mg czy nic się nie stanie? Bo się obawiam że może się jakoś ta serotonina w mózgu skumulować za dużo czy coś no niewiem..a boję się w nocy ta większą dawkę zażyć wolałabym w dzień

Gość gość
Kochani pomóżcie..

Gość gość
a co to za lek paroksetyna czy citalopram?

Gość gość
Właśnie, napisz co to za lek

Gość gość
Escitalopram..:)

Gość gość
te wszystkie leki to placebo, brałem ponad rok escitalopram, cital, i absolutnie zero efektów, jakieś efekty przynosi tylko terapia behawioralna, ale to tylko na jakiś czas, jeśli nie zmienisz życia, znajomych kontaktów, to choroba będzie powracała. pozatym trzeba ciągle łazić na tą terapię i podtrzymywać to niby leczenie, tabletki same w sobie to tylko placebo

Gość gość
Jakie placebo?! Główno prawda. Ja nie wierzyłam w to że leki mi pomogą! A jednak pomogły! Na każdego inny lek działa..psychoterapia jest ok jeśli masz problemy itp które wpedzily cie w nerwice,uczy jak sobie radzić itp ale to niewystarcza jak ktoś ma ciężką chorobę.

Gość gość
żadne placebo heh co za idiota może tak pisać - przecież to leki na recepte, naprawdę mają wyraźne działanie; sam też brałem przez rok escitil 20mg - czułem się pod pewnymi względami lepiej, ale chyba po roku już mój organizm się zbytnio do tego przyzwyczaił i przestałem to brać skoro już działanie było już trudno dostrzegalne... choć teraz po pół roku, myślę żeby sobie pomóc i do tego wrócić... albo może coś lepszego jest ? często prześladują mnie wciąż powtarzające się natrętne myśli... do tego lekka depresja... (pewnie też spowodowana brakiem słońca)

Gość gość
No ja brałam nexpram 20mg i też czułam wyraźnie działanie tego leku żadne placebo! Bo wyraźnie czułam kiedy zaczął działać a kiedy nie działał wyraźnie to odczuwałam. Jakby to było placebo to odrazu po zażyciu bym się poczuła lepiej a nie po 3tygodniach.. Też mam teraz depresję jakąś też chyba przez brak słońca i wogóle ale znowu zaczęłam brać lek narazie jeszcze nie działa dos dobrze bo jadę na 10mg a muszę brać 20. Stąd moje pytanie czy to ważne co ile godzin bierze się tabletkę?bo chciałabym zażyc dziś 15mg ale wczoraj w nocy wzięłam o 3lek dopiero bo zapomnialam sobie i dziś czm chciała ta 15mg zjeść po południu bo boję się w nocy testować tą nową dawkę..ale boję się że to się jakoś skumuluje ta serotonina 10mg z nocy z dzisiejsza 15mg która chce zażyć.. Jak myślicie?

Nie powinno się nic stać, możesz odczuć przyjęcie mocniejszej dawki,ale to normalne. Adaptacja leku przez organizm musi być.Kiedyś dawno miałam przepisany asertin 50 i przez tydzień czułam się dziwnie, potem wszystko minęło- wszystkie objawy.I jak najbardziej leki działają.

Gość gość
No tak wiem ale mi chodzi czy nic nie zaszkodzi ze tak szybko wezme nastepna dawke tym razem mocniejsza bo od 3 nad ranem do dajmy 16 dzis minelo dopiero 13 godz a zazwyczaj dawke bralam regularnie czyli jak wzielam o dziesiatej wieczor to na nastpeny dzien tez bralam o dziesiatej wieczor czyli po 24godz.i to regularna dawke czyli 10 mg

Gość gość
weź około 20- 21 i będzie dobrze

Gość gość
kurcze tylko ze ja bym wolala wziasc jak bedzie jeszcze tak jasno bo wiem ze zawsze po tym leku mi sie w glowie kreci i nasilaja mi sie lęki i boje sie tych zawrotow miec wieczor bo wtedy mi sie wydaja duzo gorsze jakos niewiem czemu tak mam.. tak mialam na poczatku gdy zaczelam brac lek wiec niewiem czy jak teraz zwieksze dawke to znowu bede miec nasilone to wszystko czy juz bedzie normalnie jak jest i po jakims czasie na lepsze sie poprawi?

Gość opaopaoapao
Też brałam escitalopram i nie polecam. Miałam po nim natłok myśli. I natrętne myśli (wulgaryzmy itd). Oraz myśli samobójcze, które na szczęście ustały po odstawieniu leków.

Gość gość
moze dlatego ze za krotko bralas lub za mala dawke?? ja tam sie dobrze po nim czuje wlasnie mi przeszly dzieki niemu mysli samobojcze i natłok mysli..

Gość gość
No tak:) zależy:) bo na każdego działa różnie jeden już po tygodniu ma efekty drugi po dwóch trzec**** miesiącu :)

Gość gość
Pepsianka - masz stopkę z Mastertona, z tej książki o lustrze. Dawniej czytałam go, ale teraz przez nerwice nie moge horrorów czytać