Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagódkaiii

PROSZĘ O POMOC MAMY

Polecane posty

Gość jagódkaiii

Witam. Bardzo proszę o pomoc Mamy będące na urlopie wychowawczym(lub które już były),lub osoby,które znają się na prawie. Chodzi Mi właśnie o urlop wychowawczy. Obecnie przebywam na rocznym macierzyńskim,który kończy mi się 15marca.Mój pracodawca pytał mnie co dalej,odpowiedziałam,że chciałbym iść na wychowawczy,bo nie mam z kim zostawić dziecka(obie babcie jeszcze pracują). Na co mój pracodawca burknął,że on nie chętnie daje wychowawczy,bo nie wiadomo,czy nie zamknie firmy za rok,czy dwa,a jak ma taką osobę ,to nie może tego zrobić. Moje pytanie brzmi-czy pracodawca może mi odmówić wychowawczego?! Miałam iść na 2lata(bo wtedy jedna babcia juz bedzie na emeryturze),ale nie wiem,czy nie napisać na 3 lata... i kolejne pytanie-czy można wrócić z wychowawczego w dowolnym momencie do pracy? czyli pisze na 3 lata,a wracam po 2latach? Proszę pomóżcie Mi.

Gość jagódkaiii
nikt Mi nie pomoże?

Gość gość
Pracodawca nie moze Ci odmowic urlopu wychowawczego :)

Gość jagódkaiii
jesteś pewny/pewna gościu? bo mój pracodawca zasugerował,że się nie zgodzi na wychowawczy większy niż rok. proszę wytłumaczcie Mi jak to jest?