Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sadzicie o tym domu prosze o opinie

Polecane posty

Gość gość
fajny, prosty projekt, nierozczłonowany, bez daszków i wieżyczek jak w chatce gargamela, żadnych 40 spadów, półokrągłych okien. takie lubię :) troszkę nakićkane na dole pomieszczonko, pomieszczonek pomieszczonkuje :)nie lubię garażu w bryle domu, ale tu na razie jest wiata. podoba mi się.

Gość gość
no fajny, tylko bez piwnicy? :/

Gość gość
a po co piwnica?? tylko zwieksza koszty budowy

Gość gość
i jak wilgotno to ciągnie wodę, utrudnia ogrzanie... :) choć wygodna jest.

Gość gość
wygodna wygodna. ja aktualnie w piwnicy mam pralnie, piec, i taki jakby schowek na różne rzeczy. dla mnie praktyczna jest ;)

Gość gość
ale w tym projekcie jest pralnia na parterze i kotlownia rowniez

Gość gość
także pasuje :)

Gość gość
jak mysliscie ile osob moze mieszkac maksymalnie w tym domu?

Gość gość
Kawalerka wolnostojaca:-) Dla pary dziasdkow w sam raz.

Gość gość
dosc ladny ale nieduzy chociaz zdecydowanie wolalabym w takim domku niz apartemencie 100m w bloku

Gość maakii
jakoś dzieli link.roleks bis to nazwa naszego domu. w każdym bądź razie, małe zgrabne domki są najlepsze.

Gość gość
Oba śliczne i ten autorki i gościa. Moje marzenie, mały domek

Gość gość
Brak garażu w bryle budynku to duży minus - warto mieć samochód w garażu, wyjść wygodnie do domu z zakupami a nie biegać dookoła domu w śnieg czy deszcz. Do tego jest też tam miejsce na różne graty, narzędzia, narty, kosiarkę, urządzenia ogrodnicze, rowery itd. wiata źle wygląda, jak taka prymitywna dobudówka, trzeba robić zadaszenie przecież (żeby nie odśnieżać)

Gość maakii
słuszna uwaga. na szczęscie ja przechodze własnie z domu do garazu :)

Gość ex_debill_znowu_po
pralnię przebudujesz na 100% - drzwi sensowne będą przesunięte maksymalnie do korytarza, nie wiem po co spiżarnia w tej mini kuchence, odpowiednia zabudowa da więcej powierzchni składowej, kotłownia z łazienką też źle zaprojektowana - strata powierzchni i okna ze względu na komin, dałoby się to zrobić inaczej; i ta czapa dachu mnie powala, ale to już ogólna uwaga - nigdy mi się to nie podobało

Gość gość
jak dla mnie większość uwag, które zwróciły moją uwagę już zostało wymienionych, ale mimo to, sam plan i wygląd bardzo mi się spodoba. Moze tylko zamiast wiaty na samochód zdecydowałabym się na bardziej standardowe rozwiązanie - http://garazyki.pl/powlekane-szczegoly-86.html - zawsze to bardziej chroni auto.

Gość gość
drzwi wejsciowe otwierane na zewnatrz - wg przepisao ewakuacyjnych a dodatkowo bedzie wygodniej w wiatrolapie. balkon prosty, daruj sobie giete barierki bo sa obciachowe

Gość gość
Salon 21m ??? Zarty ??? To nie salon tylko klitka :O

Gość gość
Dach bardzo krótki taras nie zadaszonym

Gość gość
a jak dla mnie ok, i tak prawdziwe nieprzemyślane rozwiązania wyjdą dopiero w praktyce przy użytkowaniu, bo zazwyczaj nie da się przewidzieć wszystkiego. Jedyne co bym zmienił, to wiatę faktycznie na garaż, już nawet chociażby coś takiego http://www.namiotyhalowe.pl/galeria/lekkie-konstrukcje/lekkie-konstrukcje.htm lepiej zabezpieczyłoby samochód. No i piwnica - wg mnie niepotrzebna całkiem, ale to tylko moje zdanie.

Gość mama od linkadfds
no z tym garażykiem z blachy dałaś czadu, to bedzie elegancki dom a Ty jakis warzywniak chcesz kolo niego postawic? racja garaz powinien byc normalny a nie jakies prowizorki-wiaty, ale nie takie cuś :D poszukaj autorko podobnego projektu z normalnym garażem z którego przechodzi sie do domu.

Gość gość
Dobry prosty i tani w budowie dom. Co dla mnie byłoby na minus: Dół -łazienka bez okna -zlikwidować pokój i połączyć go z salonem. Zrobić w to miejsce jadalnię przy kuchni -brak wejścia z wiaty, przez kotłownię do domu. Szczególnie zimą jest wtedy kiepsko z wnoszeniem zakupów. -zamiast pralni na dole dać pralkę do górnej łazienki lub kotłowni a w to miejsce zrobić spiżarnię. -przedłużyć dach nad tarasem. Góra -bezsensowny balkon. Zlikwidować bo masz taras. Chyba, że lubisz czuć się jak wiejska księżniczka to jeszcze dorób kolumny :) Nie jest to projekt idealny ale będzie tani w budowie i utrzymaniu. Ja bym go nie wybrała ale nie jest najgorszy.

Gość gość
Odradzam garaz gdzie przechodxi sie z niego do domu.jak tak mam i zaluje do dnia dzisiejszego,amochodu nie mozna postawic ani kosiarki bo smierdzi paliwem w calym domu

Gość gość
Prawie wszystkie tutaj to burzujki ktorym sie nie podoba a same w blokach mieszkaja