Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ILE WAS KOSZTUJE OBIAD W RESTAURACJI I ZA ILE OSOB

Polecane posty

Gość gość
A co lubicie jeść na mieście?

Gość gość
ja nie często chodze na obiady do restauracji, chyba ze jest jakaś okazja. Sprawdzone przeze mnie miejsce to http://lasuch.waw.pl/oferta/ . Zawsze można zjeść smaczny i domowy obiad w bardzo przystępnej cenie. Ja zawsze jestem mega najedzona 

Gość gość
Wszystko zależy od tego co lubisz. Najczęściej chodzę z rodziną do tej restauracji http://www.sycylia.com/ mają bardzo smaczne i niedrogie jedzenie.

Gość gość
U mnie w gdańsku jest fajna tawerna grecka. Jakimś wybitnym bywalcem restauracji nie jestem, ale uważam że jak np. w niedziele się przejdę czy wyjdę z kolezankami to raz nna jakiś czas mogę sobie na to pozwolić. Tym bardziej że ceny są przystępne. Spokojnie można się najeść nie płacąc horendalnych kwot: http://www.tawernalukullus.pl/menu/

Gość gość
Jeśli chodzi o orientalne restauracje w Warszawie to mi osobiście bardzo pasuje to co dają w Ganesh do jedzenia. Sporo pikantnych sosów, ale też dużo łagodniejszych propozycji w tym cała gama potraw dla dzieci. Dobrą promocję mają w poniedziałki, kiedy za 40 zł można zjeść na maksa, bez limitów. Reszta promocji jest podawana na Facebooku restauracji - web.facebook.com/GaneshUrsynow

Gość gość
Sa rozne restauracje, sami chodzimy rzadko, bo szkoda nam kasy i jedzenie restauracyjne czesto mnie uczula ( w prawie wszytkich laduja chemię). CHodzimy tylko ze znajomymi, w celach towarzyskich, placimy wtedy ok 50 zl na osobe ( Trojmiasto). Czasem, gdy sie spieszymy, jemy np przy szosie samochodowej w goscincach - od 30/os., jesli drugie + deser lub zupa( danie ok 20pare + jakas herbata). W miwscie czesto jadam w barach Bio albo Green Way ( wegetariańskie ) duze dania ok 13-16 zl i bez konserwantów. Jasne,ze w dobrej restauracji ceny sa znacznie drozsze, z winkiem i deserem ponad 100/os, ale do takiej , owszem, chodzimy, jak nam firma funduje sluzbowy obiad/kolacje, samej byloby mi szkoda, wole wydac na co innego.

Gość gość
No ponizej 150 to nie schodzi :o na 2 doroslych i 11latka z tym ze my zawsze bierzemy piwo albo wino dodatkowo

Gość gość
luksus pewnie chodzi o to, że w domu dobry obiad dla całej rodziny z deserem zjemy za 30-40zl , a tak trzeba liczyć po te 30-40 na głowę, niby nie dużo, ale jedząc tak codziennie można iść z torami (oczywiście wszystko od zarobków zależy)

Gość gość
15 zl od osoby placi sie w barze. 30-40 zl od osoby placi sie w knajpce ok.100 zl od osoby to minimum za restauracje, zas w Warszawie raczej 150 zl (trzy dania + napoje + kawa)

Gość gość
kurcze nie trzeba byc milionerem aby jesć w restauracjach, my jemy zazwyczaj 1 czasem 2 razy w miesiącu, ale za to w porzadnej knajpie, idzie na to max 500 zł jeżeli wypada 2 razy, w ogołe mamy budzet miesieczny na przyjemności 1000 zł, te pieniadze wydajemy własnie na restauracje, gokarty,jakieś wypady weekendowe do SPA, razem z męzem mamy prawie 7 tys, więc szału nie ma ale coś trzeba miec z tego życia

Gość gość
My niestety lubimy dobre jedzenie więc zazwyczaj płacimy w okolicach 70 -90 euro za dwie osoby. zazwyczaj jest to zestaw starter/czasem dwa + dwa dania głowne + deska serów + wino + woda. W polsce taki zestaw kosztuje nas średnio 2 razy mniej. Dla jasnosci, na taki obiad pozwalamy sobie średnio raz, dwa razy w miesiącu.

Gość workwihtoutyou
W restauracji Dom Kresowy jest tanio Ostatnio bylem, zapalcilem smieszne pieniadze a najadlem sie za dwóch :)

Gość gość
Ja jadam w Domie Kresowym. Maja w miare tanio jak na takiej jakosci obiady i ekskluzywne dania :P A dodatkowo dzisiaj wchodza do menu dania z grilla :)

Gość gość
Mnie niestety nie byloby stac zeby jesc w reastauracji 2×obiad i w sumie 1000zl. Za 1000 zlotych to ja musze przezyc 1.5 tyg

Gość gość
zależy w jakiej, ja chodzę najczęściej z rodziną tutaj, bo ta się idealnie nadaje i na rodzinny obiad, na randkę, na lunch, jest fajnie, w parku skaryszewskim, http://www.figaropark.pl/ zobaczcie sobie ceny, jak dla mnie okej

Gość gość
Kurwaaaaaaaa ludzie wydaje po 100-250 zł za obiad jednorazowo a jak przyjdzie zapłacić za usługę naprawy 200 zł to nazywają serwisy ZŁODZIEJAMI HA HA HA

Gość gość
Kapusta ziemiaki mielony kompot i zupa ogorkowa 10 zl.