Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu kobiety które dowiedziały się o ciąży w 3 miesiącu albo i później

Polecane posty

Gość gość

bo miały okres, albo jak to zwą lekarze plamienie przypominające okres??

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak okres w ciąży, co najwyżej plamienia przypominające okres. A odnośnie meritum, ja się dowiedziałam w 13 tc :D Okresu nie miałam ani plamień, ale to mnie nie zastanowiło, gdyż wcześniej już miewałam taki nieregularny cykl :D

Gość gość
a nie urosły Ci np.: piersi czy brzuch ? nie zastanowiło Cie to ze przytyłaś itp

Gość gość
moja siostra w 15 tc ,lekarze dawali jej marne 30%na urodzenie dziecka ,brała też hormony na tarczycę i kiedy troszkę przytyła myślała że to od hormonów a tu niespodzianka ,bardzo sie bała bo ominęły ją badania usg te w 13-14 tc all mała jest zdrowa ma już 4 lata . Ja miałam normalny okres nie żadne plamienie i o ciąży dowiedziałam się w 11 tc ,czułam że jestem w ciąży ale myślałam że góra 6 tc a ti niespodzianka .

Gość gość
pytam bo pare miesięcy temu miałam plamienie, potem dostałam lekkiego okresu, kiedy go dostałam to nie robiłam zadnych testow, bo od razu wykluczyłam ciaze; od tego czasu dostaje okresy trochę nieregularne a miałam jak w zegarku, sa słabsze, bez boleści brzucha. Tylko teraz czuje ze przytyłam, ja to czuje, każdy mi to mówi, rodzina mojego męża wmawiała mi na imprezie że jestem w ciąży, bo brzuszej mi się trochę zaokrąglił, byłam w szoku poirytowali mnie trochę, wiec zaczelam mniej jesc, żeby nie tyc więcej ale znow przytylam. Piersi mi urosły, prawie nie mieszcza się w staniku co zawsze nosze, biodra tez zrobily się większe znaczy krąglejsze. Boje się zrobić testu w sobote mam mieć okres może wtedy jak nie przyjdzie to zrobie.

Gość gość
Przytyłam i miałam inne, subtelne lecz niespecyficzne dla ciąży objawy, których z ciążą nie powiązałam, bo do głowy by mi nie przyszło, że mogę zajść w ciążę po niemal 10 latach bezowocnego seksu bez zabezpieczenia. Po prostu żyłam w przekonaniu, że w ciążę nie mogę zajść (mam stwierdzone PCO, co było przyczyną braku owulacji przez tyle lat)

Gość gość
zrób test, im szybciej, tym lepiej. A sutki nie zrobiły Ci się ciemniejsze? :D

Gość gość
nie nie zrobiły się, przynajmniej tak mysle, nie zwracam zbytnio na ich kolor uwagi

Gość gość
To może nie jesteś w ciąży, a jedynie przytyłaś, a wygląd warg sromowych nie zmienił się? Spójrz do lustra czy nie są jakby opuchnięte i ciemniejsze (sinawe zabarwienie)

Gość gość
tego akurat nie spr, mam nadzieje ze tylko nabrałam zbędnych kg

Gość gość
nie ma czegos takiego jak miesiaczkowanie w ciazy!!! nie bylo, nie ma i nie bedzie; prosze isc do lekarza, chocby internisty, i porozmawiac z nim na ten temat na zdrowy rozum, dlaczego blona sluzowa macicy mialaby sie zluszczac podczas ciazy?? przeciez automatycznie zarodek zostalby wydalony

Gość gość
Zorientowała sie dopiero pod koniec miesiąca, jak spodnie sie nie dopinały. Miałam zawsze nieregularny okres, kłopoty z tarczycą no i w tym czasie miałam plamienia. Poszłam do gina jak poczułam ruchy :) Minus jest taki, że nie dostanę becikowego. Aha, rodzę za dwa miesiące.

Gość gość
Pod koniec 5 miesiąca - to ja wyżej pisałam.

Gość gość
Ja na początku 6 msc się dowiedziałam. To był bardzo stresujący dla mnie okres czasu, przeprowadzka kilka tysięcy kilometrów od domu do innego klimatu. Zawsze miałam długie i nieregularne cykle, zmianę wagi obarczyłam zmianę jedzenia i trybu życia, jedzenie też miało być przyczyną tego co wzięłam za wzmożoną aktywność jelit a co było ******* dziecka. Dowiedziałam się o ciąży kiedy poszłam do lekarza by wykonać badania przed poszukiwaniem pracy. Teraz mam 4-letnią córkę