Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanna3939

Rozwód

Polecane posty

Gość Hanna3939

Przymierzam się do napisania pozwu bez orzekania o winie. Nasze małżeństwo dawno nie istnieje. ?Są tylko kłótnie, igranie na uczuciach syna itd. Po prostu niezgodność charakterów. Mam jedno pytanie, na które może odpowie jakiś prawnik. Mieszkamy, które posiadamy mąż dostał od rodziny i ma akt notarialny. Nie mamy intercyzy. Aranżację wnętrz urządziliśmy ze wspólnych pieniędzy. co w takim przypadku mi się należy??? Czy może dojść do podziału majątku jakim jest mieszkanie???? Proszę o odpowiedzi ekspertów .

Gość gość
darowizny nie wchodzą w skład majątku wspólnego możesz odzyskać część nakładów na mieszkanie, jakie poniosłaś - jeśli je udokumentujesz

Gość gość
no i po co było popadać w koszta i robić wesele ?

Gość gość
Wojtek odpusc sobie,i tak nikt z tobą nie wytrzyma,jestes sukinsynem wiesz o tym

Gość gość
Koleżanki mama niedawno się rozwiodła z mężem, który przed ślubem przyszedł do niej z jedną reklamówką. Napisała o podział majątku, tzn. że spłaci byłego męża da połowę wartości mieszkania aby się wyprowadził. Dla sądu podobno nie jest ważne czyje było mieszkanie. Sąd dzieli po połowie, Mamy syna 15-letniego, a nie mam możliwości wyprowadzić się gdzie indziej, a na wynajem mnie nie stać.

Gość nazir2
Oczywiście, jeśli nie ma kredytów to majątek idzie na pół więc lepiej je sprzedajcie na wtórym rynku i się dogadajcie jakoś do tego czasu bez sądu. W sądzie tylko sam rozwód.