Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z jakim wyksztalceniem wyjechaliscie do UK

Polecane posty

Gość gość

I czym się tu zajmujecie?

Gość paulinax
Do UK mozesz sobie nawet bez wyksztalcenia pojechac. Moja znajoma pojechala po liceum kilka lat temu. Prace dostala praktycznie od zaraz tylko wiadomo ze wszystko sie odbywalo po ''znajomosci''. CV na szybko i do roboty...

Gość gość
Jestem z wyksztalcenia magistrem historii, pracuje w finansach.

Gość emigrantka zagubiona w świecie
Ja po NAuczycielskim kolegium Językow Obcych,specjalnosc-nauczanie angielskiego Sprzatam i zajmuje sie osoba starszą Marzę o zostaniu TA tylko za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrać.Aha i mieszkam w mega drogim Londynie zarabiam minimalna i na nic mi nie starcza.Nawet na ewentualne kursy

Gość emigrantka zagubiona w świecie
I tez mysle ze do Uk najlepiej po liceum wyjechać.Ja mam juz 30 lat i wsyztsko musze zaczynać od poczatku.Po liceum trzeba wyjezdzać a papierki to mozna sobie powyrabiać na miejscu..

Gość gość
Policealnym i tu się też kształcę :) nielubięuk, boli cię to?

Gość gość
matura wystaczyla mam dobra prace i place

Gość gość
@18:19 - dobra praca i płaca po maturze???? ha ha ha , niby gdzie????

Gość gość
a ty co sobie myslisz ? ze kazdy po studiach baran zarabia krocie? kazda dretwa biurwa ma sielsko w swojej pracy? sie mylisz :) jak kochasz zapierdaaalac to zapierdaaalaj ja ci nie bronie ! mam prace po maturze znam angielski i dobrze zarabiam :) wbrew takim jak ty

Gość gość
Po maturze to sprzątanie, kelnerowanie, zmywak i tym podobne za najniższa, ale i na to bym nie liczył, wiec nie bajeruj

Gość gość
nawet nie wiesz głąbie ilu ludzi po studiach sprząta - lepsze to niż bezrobocie w PL

Gość gość
po licencjacie, dalsze studia w UK, praca w zawodzie.

Gość gość
Mgr anglistyki, plusem jest to, ze dogaduje sie fantastycznie i ciagle zbieram komplementy, choc oczywiscie akcent ciagle mam. Natomiast z mojego doswiadczenia takie wyksztalcenie malo co znaczy, licza sie umiejetnosci, pewnosc siebie itd. Nawet moze byc minusem, bo jesli musisz szukac pracy za minimalna, pracodawcy sa sceptyczni, bo jestes przekwalifikowana.

Gość ja swojemu udawałam przez
Ja po maturze pojechałam do Anglii. Pracowałam przy zdjęciach. Świetna praca. Na wszystkich stanowiskach byłam wszędzie przydatna, bo się starałam, wszystko rozumiałam, prosta sprawa. Maszyny, program graficzny, archiwa. Po 3 miesiącach zastępowałam moją przełożoną, choć pracowała tam dziewczyna Polka o wiele dłużej niż ja, po STUDIACH PRAWNICZYCH, i nie ogarniała tego wszystkiego w takim stopniu, jak ja :O Można? MOŻNA.

Gość ja swojemu udawałam przez
I zarabiałam bardzo dobrze :) To były czasy, gdy najniższa krajowa wynosiła 5,35. Za nadgodziny dostawałam na rękę ponad 8 funtów. A pracowałam ile chciałam i kiedy chciałam. Legalnie. Do pracy szłam 15 minut.

Gość gość
To jeszcze raz ja, pisalam o 20:12 - obecnie nie mam pracy, czesciowo z przyczyn zdrowotnych, akturalnie szukam. Nie chce byc nauczycielka, wiec w praktyce zawodu nie mam, pracowalam glownie jako kelnerka itd, ale tez w biurze w firmie zajmujacej sie farmaceutykami. Wyksztalcenie ma duzo mniejsze znaczenie niz doswiadczenie i to jak sie reprezentujesz, a ze jestem niesmiala i niezdara, nie jest mi latwo. Nie jest tu tak zle, ale kolorowo tez nie jest.

Gość gość
Ja swojemu udawalam -- to czas przeszły a teraz ?

Gość gość
a teraz jak mialam ta prace tak mam nadal stawki sa wieksze ja po maturze i zadowolona bo odkladam pieniadze na swoja przyszlosc :)

Gość gość
Do emigrantki zgubionej w swiecie - ja jestem TA , ja dostalam prace bo mialam duze doswiadczenie z dziecmi z zD i na poczatku pracowalam jako support assistant dla dziewczynki z zD , ona juz ze szkoly odeszla do szkoly specialnej a ja zostalam TA , jak nie masz zadnego doswiadczenia w pracy w szkole to pracy nie dostaniesz , zacznij od bycia woluntariuszem w szkole , zrob NVQ 3 bo to teraz w szkolach wymog . Czesto sie zdarza ze jak w szkole w ktorej jestes woluntariuszem sa z Ciebie zadowoleni to zaproponuja C**prace :)

Gość gość
jestem geogarfem i pracuje jako kelner; ponad 7 lat w uk, ogolnie nie jestem zadowolony

Gość gość
to wracaj do Polski!

Gość gość
ja skonczylam dwa kierunki i pracuje w fabryce na tasmie w UK juz 6 rok kasa jest ale zycie tutaj takie sobie

Gość gość
Ja jestem po podstawowce, moi rodzice woleli wydac na wodke niz na ksiazki dla mnie, teraz jestem w UK Contract Manager w firmie produkcyjnej, tak wiec wyksztalcenie do niczego nie jest potrzebne, tylko trzeba samozaparcia i praktyki...

Gość gość
Ta z matura i super platna praca... Co Ty bredzisz, po maturze to jest sie nikim, bez zawodu, kwalifikacji... Kit to wciskaj znajomym w Polsce, jak to w UK jest cudownie...

Gość gość
W UK nie trzeba miec studiow, zeby miec super prace, najwazniejsze jest doswiadczenie. Zreszta magistra lub odpowiednie kwalifikacje mozna sobie zawsze dorobic. U nas w zeszlym roku byl chlopak po collegu na rocznum stazu. Potem dostal swietna prace dla firmy, ktora go przyucza do zawodu. To jego pierwsza praca po stazu i zarabia 25 tys rocznie. Po zdobyciu doswiadczenia bedzie mial ok 40-50k, bo tyle placa w tej branzy.

Gość gość
Są college w UK, które liczą się bardziej niż wiele uniwersytetów, więc proszę, nie znasz się, to nie gadaj głupot.

Gość gość
"Ta z matura i super platna praca... Co Ty bredzisz, po maturze to jest sie nikim, bez zawodu, kwalifikacji..." Ja tez jestem po maturze i pracuje w biurze w dziale kadr. Nie narzekam na pensje, udaje mi sie zaoszczedzic no i nie mieszkam w Londynie wiec tutaj u nas wynajem jest duzo tanszy. Moj maz z kolei jest po ukonczonym doktoracie z instrumentalnej inzynierii i ma swietna prace, ale z jego wyksztalceniem to nic dziwnego.

Gość gość
Coz takiego mozna w UK teraz robic majac tylko mature ???

Gość gość
w UK wyksztalcenie sie nie liczy, tylko to co umiesz...

Gość gość
Po maturze, ze srednim coz mozna umiec... Gary myc i kible